Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 4
Chinta

Libel

5 reacties

Poly 12 September 2014
Heel mooi
hawi 12 September 2014
Ook mooi, maar hier lijkt het scherpstelpunt net naast z'n koppie te liggen? Met je macro objectief of met je lange afstandscamera?
Chinta 12 September 2014
Met de macrolens hawi, maar gezien de harde wind kreeg ik het scherpstellen niet helemaal voor elkaar. De cosmos foto is wel met de andere camera gemaakt ( ik heb het eindelijk door). Maar voor macro's moet je te dicht bij het onderwerp komen, dus niet echt geschikt voor insecten.
hawi 12 September 2014
Wat ik met de panasonic FZ200 (ook een bridge camera) wel eens deed en wat doorgaans prima lukte: voor de grotere insecten, zoals vlinders en libelles geen standje macro gebruiken, maar bijv. stand P op spotmeting en meer afstand tot het onderwerp en dan inzoomen. De FZ200 heeft 24x zoom en die gebruikte ik dan ook maximaal op een afstand van ca. 1 meter. Denk dat 50x zoom, zoals je canon, iets teveel van het goede is, maar probeer het eens met bijv. 15x of 20x zoom. Je krijgt dan ook een mooie wazige foto-achtergrond. Uiteraard heb je wel een vaste hand of statief nodig. Met de FZ200 ging het prima uit de hand. Was ook een prima camera overigens.
Chinta 13 September 2014
Bedankt voor de tip hawi . Ga ik dat ook zeker een keer uitproberen.

Trefwoorden
libel