Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 8
Kiko 1

Hoe voorkom ik gekleurde vlekken in mijn foto's?

Ik heb momenteel nog wel eens gekleurde vlekken op mijn foto's ivm zoninval. Heeft iemand een tip hoe ik dit in de toekomst kan voorkomen?

7 reacties

Piet 06 January 2009
Echt helemaal voorkomen zal moeilijk zijn. Het heeft met de eigenschappen van het objectief te maken. De ene kwaliteits lens zal hier veel minder last van hebben als de andere. Een sterke lichtbron die in de lens schijnt heeft bij mijn ene camera tot gevolg een vertikale streep, bij een andere wat we hier zien. Een vuistregel is,, als je met het blote oog in de zon kunt kijken, kun je de zon in de lens laten schijnen. Succes.
Rinie de Jonge 06 January 2009
Oke Piet bedankt voor de goede tips. ik heb er ook last van gehad
Ada 06 January 2009
Wel jammer van de vlekken. De foto is verder prachtig! Wel uitkijken met de zon opnames hoor. Je CCD Chip kan er namelijk van stuk gaan.
Kiko 06 January 2009
bedankt voor de tips, ik wist nl ook niet dat het gevaarlijk was voor mijn camera. Ik ga hier zeker wat mee doen...
Jolanda 06 January 2009
Met een fotobewerkingsprogramme, kun je achteraf zulke vlekken wel een eind wegwerken met de toucheer-penseel; ben ik ook pas 2 weken geleden tot de ontdekking gekomen. Maar ga dat bij diverse foto's uit mijn archief nog meer doen. Succes met je trouwfoto's; ik vind het erg leuk om te doen.
ton 06 January 2009
Mooie foto. en Piet bedankt voor de tip, en Ada ook!
Kiko 08 January 2009
Bedankt voor de tips en ja het wegwerken met Photoshop is wel een optie, maar ik wil niet altijd alle foto's bewerken. Ik ben een beetje eigenwijs en wil ook foto's kunnen maken zonder dat ik die altijd bewerk, gewoon puur natuur zeg maar..