Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 6
clochard

kerktorenspuitendewaterfonteinopmaandag

dus.....

8 reacties

Chinta 06 August 2012
Dat is een hele mond vol. Leuk gedaan! Clochard ik heb even je hulp nodig. Ik heb photoshop maar ben er nog niet zo heel erg mee thuis. Nu kreeg ik van iemand een erg overbelichte foto toegezonden, of ik die maar even kon fixen. Valt daar nog wat van te maken denk je? De foto is echt heel erg overbelicht.
clochard 06 August 2012
Hallo Chinta, ik ga er ff vanuit dat je PS elements hebt en dat de overbelichte foto een Jpeg is... Je kunt deze proberen te fixen door: -bestand openen -verbeteren-belichting aanpassen-schaduwen/hooglichten -hooglichten donkerder maken (schuif naar rechts) -schaduwen lichter maken (schuif waarschijnlijk zoveel mogelijk naar links) Als het nog niet ok is proberen wat te spelen met helderheid/contrast...staat ook onder "verbeteren-belichting aanpassen". Zet hem als het niet lukt even op de site, kan ik met een ander progje nog wat proberen, maar ik heb er vertrouwen in dat het lukt... Succes!!!
Chinta 07 August 2012
Heel erg bedankt!! Ik ga het vanavond even proberen. Het is inderdaad PS elements en heb het programma op de computer op zolder staan (ben nu op de laptop) Zo nu en dan ben ik wel eens aan het knutselen er mee en dat lukt aardig, maar ja dan denken ze dat je ineens alles kunt. Ik denk niet dat de eigenaar van de foto het op prijs stelt dat ik hem op de site zet, dus dat zal ik maar niet doen. Hooglichten donkerder maken zal heel erg nodig zijn maar schaduwen lichter kan ik wel over slaan. Nogmaals bedankt! Je hoort er wel van of het gelukt is.
Chinta 08 August 2012
Er was helaas geen eer te behalen met de foto. Ik heb mijn best gedaan. De achtergrond van de foto ( een molen aan de waterkant) was geheel bleek, daarvan kon je sowieso niks onderscheiden. De persoon op de voorgrond werd wel beter, maar kreeg een knalrood gezicht. Het resultaat wat ik nu kreeg had ik met picasa ook al bereikt. Dus jammer het is niet anders, of ik moet de persoon er uit knippen en op een andere achtergrond plakken. Maar toch heel erg bedankt voor je hulp.
clochard 09 August 2012
Helaas... Is altijd jammer als een foto niet te bewerken is. Tegenwoordig hebben de meeste camera's een extra bestandsformaat, genaamd RAW. Als je je foto's in deze indeling schiet kun je achteraf nog heel veel, vooral ook qua belichting, verbeteren cq. herstellen. Belangrijk om te weten als je een andere camera krijgt misschien... Knippen en plakken is wel leuk maar ook dan gaat er veel van het foto-effect verloren...helaas!
Chinta 09 August 2012
Bedankt voor de tip. Ik had al wel een camera op het oog Sony SLT-A57K 18-55 Of heb je een ander advies voor me? Ik wil voornamelijk vogels gaan spotten. Het is de bedoeling dat er ook een goede lens bij komt. Kan wel een beetje hulp gebruiken. De een zegt Sony de ander weer Nikon of Canon. Dat knippen en plakken was als grap bedoeld overigens hoor, dat wordt inderdaad meestal niks. Bedankt alvast!
clochard 09 August 2012
Advies geven is zoiets persoonlijks. Er is op dit moment nog niet zoveel info te vinden over deze camera. Zie wel dat er nogal veel prijsverschillen zijn... Als je zegt dat je vogels wil gaan spotten zul je dus goed moeten kijken naar de prijzen van de lenzen. De lens die erbij zit is een standaard allround lens met maar 2 keer zoom. Dat zal zwaar tegenvallen in vergelijking met de meeste (goedkope) compactcamera's. De prijzen van betere zoomlenzen beginnen toch vaak pas boven de 400 euri. Ben zelf een canon-fan, voor wat het waard is. Een vergelijkbare canon (1100d) staat met dezelfde lens als de sony bij mediamarkt voor 369,=... Heb je dus weer wat meer over voor glaswerk. Kwestie van keuzes maken en vooral de camera's in de hand nemen voor je ze koopt. Moet qua gewicht en balans ook goed voelen natuurlijk. Wens je veel sterkte met je kwelling...
Chinta 09 August 2012
Gaat moeilijk worden........ :-( Ik heb nu een Sony en wilde eerst overstappen op Canon. Maar na advies in de winkel (beeldkwaliteit en bla bla bla) dacht ik toch bij Sony te blijven. Maar veel geld.... De lens komt inderdaad op bijna 400 euro. Zucht..... wilde me eerst nog zo'n Sony nex aansmeren. Ik ga wel voor een camera in mijn handen en niet voor een pakje sigaretten waar toevallig een lens op past. Afijn ik ga er nog maar eens goed over nadenken. Het is inderdaad een kwelling.