Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 7
saxmo

restant van een wraakactie Oradour

Tijdens de vakantie het Franse dorp Oradour bezocht. In Nederland misschien niet zo bekend. In juni '44 voerden de Duitsers hier een wraakactie uit. Het hele dorp Oradour werd uitgemoord, geplunderd en verwoest. In het totaal 642 dorpelingen kwamen om het leven de jongste nog geen week oud. Als je in de buurt bent (Limoges) dan moet je hier langs gaan. Het dorp is in de verwoeste staat als monument te bezoeken. Zeer indrukwekkend. De auto van de dokter.

5 reacties

saxmo 15 juni 2012
Ik wil mijn tekst graag iets nuanceren het ging hier om Nazi's en niet generiek om Duitsers!
A.A.Boone. 15 juni 2012
En nog iets nauwkeuriger als U het mij toestaat: het was de SS divisie "Das Reich". Het ruïnes zijn inderdaad bewaard als monument en het dorp is in de nabijheid herbouwd.
Elvira Taelman 15 juni 2012
Hele mooie en interessante foto en uitleg!
A.A.Boone. 16 juni 2012
Het + misvormd woord moet zijn: De ruines (nu maar zonder trema, dat kan de site niet verwerken blijkbaar). En inderdaad: heel mooie foto!!
jan fieret 21 juni 2012
Ik heb op wikipedia er over gelezen, het is echt verschrikkelijk wat daar gebeurd is. Hoe bitter moet het ook geweest zijn voor die paar overlevenden dat de straffen voor de daders achteraf ' verzacht' werden. Ik denk dat hun nakomelingen dit nog zo ervaren.

Trefwoorden
oradour