Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 26
Otto Vosveld

Wielrennen is afzien !......

Dameskoers in Roosendaal. Wereldkampioene Marianne Vos in de stromende regen op kop.

11 reacties

Anneke Bakx 28 november 2008
Het leven ook....soms!!
Otto Vosveld 28 november 2008
Goede (en goedbedoelde)raad : ben je in zo'n sombere bui ? pak dan je camera en trek er op uit..... !
-. 28 november 2008
en maak betere foto's dan deze.
Otto Vosveld 28 november 2008
Van wie krijg ik deze goede raad ? Het is in deze rubriek een goede gewoonte om in ieder gavel je naam bij een gegeven reactie te zetten !!..... Heeft "-.-" gelezen, dat het hier gaat om "stromende regen" ??
Johan 28 november 2008
Juist regen kan een dramatisch sfeer oproepen. Is bij deze foto niet direct het geval. Ook andere wielrenfoto's (Hulst) laten zien dat er teveel ruis op de foto's zit, zo goed als zeker ook op deze.
Otto Vosveld 28 november 2008
Dank je wel, Johan, voor je reactie. Hier heb ik tenminste iets aan ! Wat ik alleen nu niet begrijp, is, dat op mijn computer niets van enige ruis is te zien en bij een ander (o.a. ook op de p.c. van mijn vrouw) wel. Bij mij puntgaaf en bij een ander niet ! Hoe kan dat dan ?
RoRa 28 november 2008
Vreemd. Ik heb niet het minste idee. Ik weet niet of je met meerder camera's werkt maar bij een aantal foto's van je komt dit fenomeen voor en andere zijn weer normaal en ruisvrij.
Otto Vosveld 28 november 2008
Ook jij dank voor dit meedenken, RoRa. Ook "Piet" heeft daar al eens iets over gezegd, misschien dat hij hierover nog eens zijn licht kan laten schijnen. Ik vind het wel vervelend, omdat ik zelf vooraf dan nooit weet of mijn foto's wel goed en scherp geplaatst worden.... Ik werk maar met een camera. Misschien bewerk ik ze te veel ?
Marij 28 november 2008
Dit lijkt me niet gewoon ruis,lijkt meer een blokpatroon van pixels....te veel ingezoomd misschien...
M.bakr 28 november 2008
goed moment otto en goed shot,
RoRa 29 november 2008
Op de reactie van Marij: teveel inzoomen met digitale zoom kan inderdaad een lagere resolutie en slechter beeld opleveren. Zou kunnen wat je stelt. Met optische zoom zal dat normaal niet voorkomen. Wat me echter op eerdere foto's van Otto opvalt is dat foto's waarvan veronderstelt kan worden dat er niet of nauwelijks ingezoomd is, dit effect ook optreedt. Een aantal anderen zijn dan weer perfect op dit vlak. Blijft toch wat raadselachtig. Overigens kan een te verregaande verscherping een goede foto ook schaden. Dit t.a.v. Otto's eigen opmerking over bewerken.