Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 7
Marga Sentjens

Een doodgewone geranium

11 reacties

rene 03 August 2011
is wel scherp maar alleen op de steel,jammer
Marga 03 August 2011
Hoe krijg je de foto helemaal scherp. Ik was al blij dat ik een wazige achtergrond had. Ik heb een nieuw toestel en ik ben wat aan het uitproberen ermee. Tips zijn altijd welkom.
Piet 03 August 2011
Bij dichtbij foto's loop je al gauw tegen het probleem op. dat de scherptediepte onvoldoende is. In de exif gegevens van je camera kun je oa vinden, met welk diafragma, ( F getal) je de foto hebt gemaakt. Voor dergelijke foto's heb je al gauw F 8 of zelfs F 11 nodig. De belichtingstijd kan dan zo lang worden, dat je een statief nodig hebt. Een andere oplossing is, de gevoeligheid verhogen. Vooral bij een compact camera zul je dan al snel ruis zien. Ook flitsen kan een oplossing zijn, al heb je daar weer het probleem van de slagschaduw. Dat kun je enigzins ondevangen met een reflectiescherm. Eigenlijk kun je het beste uitproberen wat jouw goed uitkomt.
Marga 03 August 2011
Piet, dank je wel voor je reactie, ik ga weer wat puzzelen. Ik heb nu een camera dat zit tussen de compact en de spiegelreflexcamera in. Dat met F8 enzo en de gevoeligheid dat heb ik nog niet onder de knie maar het kan wel met het toestel.
rene 03 August 2011
Ja Piet heeft er wel verstand van, ik begrijp dat je een compact camara hebt en volgens jou kan je niet door de lens scherp stellen beetje zonde van je centen. Blijf maar proberen en als je de mogelijkheid hebt koop een echte camera scheelt een hoop gedoe gr.René
Marga 04 August 2011
Canon Powershot SX30 IS Dus geen compactcamera, zo'n klein ding dat je in je borstzakje doet...................
rene 04 August 2011
dat is een heel behoorlijke camera waar veel mee kan, gewoon goed het boekje lezen en veel proberen. komt het vanzelf goed
Marga 04 August 2011
Oke, dan heb ik dus wel een goeie koop gedaan om wat meer met een toestel te kunnen doen. Dan is het idd veel oefenen en goed lezen, maar voor een echte beginneling als ik, kan het best moeilijk zijn om het te begrijpen. Met diafragma en sluitertijden.... Maar goed, hou mijn foto's in de gaten en geef maar tips............ Bedankt voor je reaktie.
Marga 04 August 2011
Vergeet ik nog.... Deze foto was dus van ongeveer 3 meter genomen en dan inzoemen. Ik vond het wel knap dat je de spinnewebben zag zitten.
rene 04 August 2011
ga een goede foto cursus volgen in Roosendaal heb je een heel goede. kijk maar op http://www.fotografieles.nl - [email protected] gr.René
Piet 04 August 2011
Maak vooral niet de fout om de keuzeknop op auto te zetten. Je geeft dan de regie volledig uit handen, want de machine regelt dan alles; diafragma, sluitertijd, gevoeligheid. Voorbeelden die ik daarvan gezien heb waren bv bij een landschaps foto een relatief groot diafragma en een onnodig korte sluitertijd, wat resulteerde in veel te weinig scherptediepte. Zelf werk ik met diafragma voorkeuze, bij veel sportopnames kun je beter voor een snelle sluitertijd kiezen.