Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 14
Edwin

Fire it up .....

Wat ik hier heb weten vast te leggen is het starten van de ontbranding van een lucifer. Ik heb een lucifer in een knijper geplaatst en daaronder een aansteker gehouden. Dan is het daarna op goed geluk afdrukken tot je dit moment kunt vastleggen. De kunst is af te drukken net voordat je ziet dat de lucifer gaat ontbranden en dat is puur gokken. Maar het is gelukt na zo'n 30 lucifers.

5 reacties

tiscrea © 16 February 2011
Sinds jaar en dag spaar ik lucifermerken en info daarover. Deze foto ga ik ook opslaan, dank je wel! Grote kans dan ik hem afdruk (A4) en aan de muur hang. Dank en nogmaals dank :-)
Vanessa 17 February 2011
Hoewel ik de kleuren wat flets vind (het zwart is bv niet echt zwart) vind ik het heel erg knap gedaan. Ik vind het zelfs al knap dat het na 30 luchifers al is gelukt. compliment hoor.
arnold 17 February 2011
Ja , o.k. het is idd niet echt door en door zwart op de achtergrond , ietwat korrelig zelfs. Dat neemt niet weg dat dit een geweldig knappe prestatie is.Geduld , veel lucifers en tijdig reageren zijn een vereiste geweest.En iets anders dan achtertuintjes , waterpartijen en wilgen. Je kunt overwegen een tweede foto te wagen waarin je de details iets aanscherpt. knappe foto , mooi en zeker een compiment waard!
Richard 17 February 2011
Misschien een tip, wellicht kun je je fototoestel op continu opname zetten (enkele foto's per seconden) Vrijwel alle toestellen zijn hiermee uitgerust. Let wel op de snelheid van je geheugenkaard. Met continu opname is de kans veel groter dat je de juiste foto op het juiste moment hebt, zonder veertig miljoen lucifers te verbruiken. Ik vind de foto zeker wel geslaagd! Misschien dat het korrelige wel door de compressie van zeelandnet komt. Leuk gedaan!
Hein van de Lisdonk 17 February 2011
Perfecte timing maken dit echt een bijzondere foto, heel knap gedaan. Wat de tip betreft. Alleen als de continue opname stand rond de 10 fps haalt zal het misschien nut hebben. Mijn toestel haalt 3 fps en met druppel opnames zitten die 3 er bijna altijd naast. Beter op je eigen reflex vertrouwen, geeft ook meer eer aan het resultaat.