Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 30
Elvira Taelman

Ik stop er mee

Dit is de laatste foto die ik naar Zeeland Foto stuur. Het is mij nog altijd niet duidelijk voor welke mensen de side bedoeld is. Vooral afgelopen tijd zijn er personen die er vanuit gaan , gezien hun reacties, dat dit een side is die enkel bedoeld is voor professionele fotografen. Iedereen mag opbouwende kritiek geven en goede tips zijn altijd welkom. Als dit echter op een zeer tactloze manier gebeurt of als er een hoop onzin onder een foto staat wat geregeld gebeurt, ook bij andere inzenders, stuur ik liever niets meer in. De goedwillende inzenders zal ik blijven volgen op de side. Ik wil hen bedanken voor alle goede raad waar ik veel aan gehad heb. Jammer dat er mensen zijn die het verpesten voor anderen op Zeeland Foto. Ik vind dat commentaren die soms nergens op slaan of beledigend zijn, de laatste tijd erg zijn toegenomen en dat is niet leuk voor een diegene die het overkomt. En dan heb ik het niet over mezelf maar over andere fotografen die daarom stopten terwijl we zo van hun foto's genoten. Waarom houdt Zeelandnet geen toezicht op deze side? Ik wens iedereen nog veel fotoplezier. Ik ga gewoon verder met fotograferen en leren om betere foto's te maken, alleen op deze side zullen ze niet meer te zien zijn. Jammer! (21-12-2010)

44 reacties

rian w 21 December 2010
je hebt gelijk, sommige commentaren dan denk ik weleens, zeelandnet waar zit je, maar het zal hetzelfde als met het forum gaan. Straks wordt het gesloten omdat er veel wordt verpest. fotografeer ze.......jammer dat ik je foto's moet missen! Groetjess
hans 21 December 2010
waarom moeten we elkaar af zeiken doe hoffelijk en geniet van de foto.s en houw je mond als je iets niet aan staat kijk dan naar een andere foto die wel in de smaak valt we zijn allemaal geen super top fotograven
Arie Bouwmeester 21 December 2010
Hoi Elvira, Ik zet nog maar sinds kort foto's op Zeelandnet. Gewoon uit nieuwsgierigheid en omdat ik veel in Zeeland fotografeer. Heb jouw ervaring nog niet gehad. Zie wel heel veel gerommel met de sterretjes, die je blijkbaar niet kunt uitschakelen en zo maar willekeurig kunt aanklikken. Ik zit al diverse jaren op Zoom.nl op de Gallery, daar krijg je leuke en serieuze commentaren. Kan ik je aanbevelen! Jouw foto's zijn me vandaag en fisteren al opgevallen. Zou jammer zijn als je er niet iets anders mee zou gaan doen! Er zitten al aardig wat Zeeuwen op Zoom.nl! Wie weet. Gr. Arie
remco 21 December 2010
helaas ben ik ook gestopt met foto's hier te plaatsen om dezelfde reden ik wens je prettige kerstdagen en goed nieuwjaar waar je nog veel foto's in mag maken wand het is en blijft een mooie hobby
Miss Terry 21 December 2010
Hoi Elvira, dat klopt ik heb er ook al een paar keer over nagedacht om er mee te stoppen, soms gaat het commentaar helemaal niet over de foto's , maar wordt je persoonlijk aangevallen, ik ben ook geen fotograaf, maar vind het gewoon leuk om foto's te maken en zet ze erop. nu kijk ik niet meer naar de reacties. laat je niet wegjagen van hier als je het leuk vindt gewoon doorgaan hoor. zeker die criticus weer langs geweest bij je?? Groetjes Miss Terry
Miss Terry 21 December 2010
Ben ik nog even, ik vind je foto's mooi , waarom neem je geen nickname, voor een tijdje, heb je er een geen last meer van.
Rob 21 December 2010
Jammer dat je ermee stopt Elvira,je had altijd prachtige serie foto's. Wens je iig het allerbeste!
Otto Vosveld 21 December 2010
Ik heb je nog wel zoveel welgemeende lof toegezwaaid, Elvira, voor die prachtige winterfoto's van je, foto's waar ik jaloers op was ! Wat is het toch jammer dat er van die "kritikasters"zijn, die er genoegen in scheppen anderen met hun vervelende commentaar dwars te zitten. Ik ben een tijd geleden om dezelfde reden ook al eens gestopt. Later dacht ik (mede door de positieve reacties van andere inzenders) dat ik me toch niet wilde laten kennen. Pas dan hebben die lieden hun zin ! Ik hoop, dat je er nog eens over nadenkt en dat we je toch gauw weer terugzien met je erg fraaie foto's uit ons goede Zeeuws-Vlaanderen, die willen de meesten van ons niet missen !!!
gekko's 21 December 2010
Jammer dat je hier niet meer plaatst, succes met het fotograferen en veel leuke/interessante/mooie onderwerpen toegewenst.
Nostalgrietje 21 December 2010
Wat jammer dat je stopt! Brutale (onbeschofte) mensen hebben de halve wereld. Maar...wij hebben de andere helft, toch? Het is inderdaad jammer dat we stoppen met foto's plaatsen, zodat de tactloze mensen de overhand krijgen. Ik hoop dat je nog wilt heroverwegen foto's te blijven plaatsen.
j&l 21 December 2010
Ook wij zouden het jammer vinden als je echt gaat stoppen!We genieten van je mooie foto's. Graag tot ziens!
marco.p 21 December 2010
Zonde Elvira, het hoort inderdaad iets te zijn waar je plezier in hebt en houdt en juist door veel te doen en rond te kijken ,je verder ontwikkelt en verbetert. (en iemand afkraken is makkelijk maar werkt niet stimulerend/ goede opbouwende kritiek is goed /al vind ik wel dat je als fotograaf ook ietwat eigenwijs hoort te zijn :-))) )
Eddy Kroes 21 December 2010
Hallo Elvira,wat jammer dat je stopt met het plaatsen van je mooie foto,s diwijls uit ons mooie zeeuws vlaamse land. Ook ik heb mij met regelmaat geergert aan de kritiek die sommige personen denken te mogen geven,we willen allemaal leren maar niet op die manier en meestaal zie van die personen geen enkele foto.De beste stuurlui staan aan wal denk ik dan.Ik weet niet of je nog bent te bewegen op je voornemen terug te komen,anders prettige feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar Het ga je goed.
Jan 21 December 2010
Dit is een super foto !!! Maar als je een ander laat beoordelen hoe mooi een foto is dan zie je al snel dat smaken verschillen ! Niet iedereen weet de in en outs die achter een foto kunnen zitten. Ik maak al jaren de mooiste schilderijen, maar een heleboel mensen vinden het niet mooi. Daar kan ik mee leven want er zijn bijvoorbeeld ook mensen die een schildereij van Rembrand niet mooi vinden. Je moet dus tegen kritiek kunnen in deze tijden. En zo ligt het.
criticus 21 December 2010
Jammer dat opnieuw iemand die heel goed werk hier plaatst er de brui aan geeft. Prima verzorgd werk, gevarieerd en kritisch bekeken VOOR plaatsing, en daardoor van een constante hoge kwaliteit.
Arjaan 21 December 2010
Zojuist nog even je laatste foto's en de commentaren bekeken. Daar zie ik overwegend (meer dan 90%) allen maar goede en af en toe opbouwende opmerkingen. Daar zou normaal gesproken iedere fotograaf blij mee zijn. Kortom Elvira, luister (naar de soms zwijgende) meerderheid, sla de onbehoorlijke opmerkingen over en blijf gewoon je foto's plaatsen en genieten van je hobby.
tilly 22 December 2010
Kom op Elvira sta er ver boven, wij genieten van je foto,s en je vind het zelf ook leuk,gewoon de muggenzifters de muggenzifters laten en lekker je eigen gang gaan,een gezond 2011,en vooral doorgaan, groetjes Tilly
Riet de R. 22 December 2010
Prachtige foto's, Elvira.......en: in onze samenleving hebben we nu eenmaal te maken met goed en kwaad. Laat je niet kisten door het beetje kaf dat tussen het koren zit.Soms moet ik ook weleens slikken bij commentaren bij sommige foto's op deze site wat dan nergens op slaat.....maar het mooie en de goedbedoelde kritiek heeft toch ongetwijfeld de overhand. De bagger die soms geplaatst wordt zegt meer over de schrijver/ster dan over de foto erboven......Laat ze zien Elvira, nu morgen en in 2011........ik wens je een gelukkig, inspirerend en fotogeniek nieuwjaar!
willy de bakker 22 December 2010
Elvira je moet niet stoppen laat ze maar zien wat voor mooie fotos jij maakt,ga gewoon zo door.Ik wens jou prettige feestdagen en een gezond 2011.
agnes 22 December 2010
Elvira ik zou het erg jammer vinden als je geen foto's meer zou plaatsen,heb er altijd van genoten,en die paar rotte appels daar moet je geen gehoor aangeven,gewoon doorgaan met plaatsen van je foto's,in ieder geval de beste wensen voor 2011.
criticus 22 December 2010
Ik ben het eens met Arjaan en vraag me af waarom nu zo plotseling stoppen... Ik heb de laatste 10 bladzijden van geplaatste foto's van Elvira bekeken en 99% van de reacties is positief tot zeer positief........Alleen de vorige dag een paar idiote opmerkingen van een Jan, maar daar laat je je toch niet door ontmoedigen?????
Piet 22 December 2010
Fantastisch mooie foto. Vorige week meen ik, schreef ik al, dat ik je foto's steeds beter vind worden. Het negatieve commentaar heb ik niet gezien, maar jij zult ook wel hebben gezien wat ik deze zomer over me heen kreeg en dat was niet zomaar bij een enkele foto. Niet mijn foto's, maar ik zelf werd afgekraakt. Als je daarom afhaakt, geef je die eikels hun zin. Denk er nog eens over.
Piet 22 December 2010
Er valt me nog iets in; gisteren ben ik lid geworden van een nieuwe fotoclup op zeelandnet, afc 2010. Je word daar gewoon als mens behandeld. Ik ben ook lid van Luro foto. Ook daar spreekt niemand een onvertogen woord.
Roze-Riet 22 December 2010
Met verbazing deze foto zien staan. Weer een hele mooie foto. Wat er boven stond deed me schrikken. Zulke prachtige foto's van mijn omgeving. Ik kijk dikwijls terug en geniet dan weer van zoveel moois. Wat eronder staat is bijzaak. Het gaat om het plaatsen en het plezier dat je er veel mensen mee doet. Die negatieve reacties zijn van negatieve mensen, dat kan niet anders. Zulke mensen behoren niet tot je vriendenkring, dus die moet je ook nu ook links laten liggen. Een grote vraag, Elvira. Ga door met datgene waar je mee bezig bent en waar je veel plezier aan beleeft, zodat ik niet altijd terug moet kijken om je foto's te zien, maar dat ik ook kan uitkijken naar weer een hele mooie nieuwe serie. Dank je wel Elvira en alle goeds en fotoplezier in de toekomst.
adri joosse 22 December 2010
Elvira, een goed en gezond 2011 en een welgemeend advies: gewoon doorgaan met het plaatsen van je foto's op deze site.
Ton. 22 December 2010
jammer Elvira..............blijf je foto,s plaatsen.............hier help je ons alleen maar mee..kerstgroet Ton.
W Voet 22 December 2010
Weer een geweldig mooie foto van ons mooie Zeeuws-Vlaanderen Elvira. En over die kritiek,daar moet je gewoon boven staan,verder moeten die zogenaamde fotografen eerst hun eigen werk maar eens tonen. Elvira nog de beste wensen voor 2011 en nog veel foto plezier.
sonja 22 December 2010
Jammer Elvira dat je er mee stopt, dit is ook weer een prachtige foto! Wens je alle goeds en de beste wensen in 2011 en veel fotoplezier. Je kan ook foto's plaatsen op wfc Foto Beeld, een hele goede site! gr. Sonja
M. van Gelderen 22 December 2010
,Zoals we van je gewend zijn,Prachtige foto Ik ben het 100% eens met W.Voet,maar ik wil er aan toevoegen blijf je mooie foto's plaatsen,ik en vele met mij genieten van jouw mooie foto's. Aan de amateur-critici zeg ik, zoek een andere hobby waar je verstand van heb, en wil je toch kritiek leveren wees zo sportief en plaats je naam (staat wel zo netjes)
Gerda F. 22 December 2010
Jammer !!
arie 22 December 2010
laat je nie weg jagen door die engerts die alles lopen af tezeiken en die zelf geen foto kunnen maken of denken dat ze fotograaf zijn wij zijn hobbyisten en geeen vak fotograaf en als je plezier in je hobby heb moeten ze nietz eiken over dit en dat en ik zou zus en zo of horizon is scheef als de foto maar leuk is en wij het naar ons zin hebben
criticus 22 December 2010
Eerst even nadenken ( en uw spelling controleren) voor u op de "plaats reactie" knop drukt kan geen kwaad arie.... en "wij" hebben het hier prima naar ons zin hoor. Wat vindt u trouwens van de foto ( want daar is de "reactie" knop voor bedoeld.........) En er is nog steeds een prima oplossing als u toch slechte foto's wilt plaatsen maar niet tegen kritiek kunt.........zet de mogelijkheid tot reageren uit.
helma 22 December 2010
Elvira,jammer om te zien dat je er mee wilt stoppen,en dat om de reden dat er regelmatig mensen vervelende kritiek op alles en iedereen geven.trek je er niks van aan en blijf aub voor ons je mooie foto''s op de site zetten.gr helma
Marrie 22 December 2010
Jammer dat je gaat stoppen met het inzenden van je mooie foto's. Jammer dat je de mensen die de side verpesten met hun lelijke commenteren op deze manier hun zin geeft, eigenlijk hoe moeilijk soms ook, is het het beste om ze volkomen te negeren. Als iedereen dit zou doen is er voor hun ook nog weinig lol aan. Nog bedankt voor je mooie foto's en positieve reacties. Ik hoop dat je je nog bedenkt en "ze" niet laat winnen.
Gert 22 December 2010
ach Elvira laat ze toch gewoon doen. Er zullen altijd mensen zijn die het nodig vinden om vervelende reacties te plaatsen. Of heel erg kritisch te kijken naar een foto. Tuurlijk mag dat, als het maar op een normale manier gaat. Zelf maak ik het ook wel eens mee. Maar laat mij door niemand stoppen! Dus denk er nog maar eens over na. Mocht je toch beslissen om te stoppen heel veel plezier met foto's maken. Groet Gert
Gert 22 December 2010
o ja sorry criticus ik vind het natuurlijk een prachtige foto!!!!
jjmondeel 22 December 2010
Elvira ik hoop van harte dat je op die beslissing terug komt.35 reactie's die het allemaal spijtig vinden dat je er mee stopt, tegen een handvol van die onrust stokers.En de kijkers van de foto's hoeveel zijn dat er niet Elvira debeste wensen voor 2011.
JanvH 23 December 2010
Elvira,bedankt voor jouw mooie foto's die we hier hebben mogen bekijken.Hopelijk zien we nog meer werk van je op andere sites voor fotoenthousiasten.......Oproep aan degene die Elvira (en anderen) heeft getergd met onbeschofte/ongenuanceerde kritieken;zoek een forum waarop foto's worden getoond die voldoen aan jouw kwaliteitseisen(ik betwijfel het bestaan hiervan) en toon daar ook werk van jezelf(als dat al bestaat),en sta dan open voor kritiek.Dit forum op zeelandnet is,zoals je weet,te vinden onder het kopje"FUN".Ik weet niet of jouw kennis van de Engelse taal even groot is als je fotokennis,maar voor de rest van de mensheid betekent dit PLEZIER.Misschien kun je hiermee rekening houden bij het commentaar op je volgende slachtoffer.
Jacqueline 23 December 2010
Elvira, de reacties spreken voor zich! Ik hoop dat ze je overtuigd hebben... Deze foto is weer een "plaatje"die niet zou misstaan tussen de ansichtkaarten. Prachtig!!!!
jajaja het was er wachten op 23 December 2010
Elvira je hebt helemaal gelijk. Nu jij stopt staan er hier reactie's tussen die het jammer vinden maar heel vaak toch wel even weten hoe het moet. Terwijl een foto mooi is als je er zelf een goed gevoel bij hebt. Ik heb vaak rectie's gelezen en moet er om lachen. Er zit er vaak een zielig zootje op. Ik begin er helemaal niet aan om hiet foto's te plaatsen. Ik begeef mee op site's die gewoon leuk zijn. www.flickr.nl hier heb je een leuke foto site kan je zelf bepalen wie er mag reageren. http://www.digitalefotografietips.nl/ hier haal je leuke tips en goede adviezen.
Gieneke 23 December 2010
Hallo Elvira, Jammer dat je stopt met het plaatsen van je fijne foto's.Inderdaad is het de laatste tijd bal wat betreft het geven van beschaafde commentaren.Ook ik heb er mee te maken gehad maar sta er ver boven.Het gaat erom wat jij mooi en leuk vindt !!Laat je niet wegjagen want de site is er niet voor de prof ,laat die maar naar Bird of Nederpix gaan, de site is er voor iedereen die plezier heeft in het fotograferen! Groet, Gieneke
arminda 23 December 2010
...niet stopen aub grtjs
Anita 24 December 2010
Bij een paar foto's terug las ik commentaar waarbij ik dacht: moet dat nou !! En nu lees ik dat Elvira stopt met inzenden , Jammer , jammer , jammer hoor ! Verpesten we het nu ookal via deze site voor elkaar ? Elvira , laat je door opmerkingen niet van de wijs brengen , 99,9 van de kijkers genieten van de foto's door ons" leken "gemaakt!
joop verhage 27 December 2010
Hoi Elvira, allereerst; goede foto. advies; blijf plaatsen en zet desnoods de knop "reacties toestaan "uit. Kijk eens naaar alle reacties op deze mededeling, dat zegt genoeg!! Hoop nog veel nieuwe fotos te zien komend jaar.