Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 2
Gert Eggebeen

Mooi Zeeland

4 reacties

criticus 04 December 2010
Jammer van de prachtige plaatjes Gert, die laatste 4 zijn ook te "groen" Ik weet niet of je " in raw schiet" want dan kun je achteraf de witbalans nog perfect aanpassen.
Gert 04 December 2010
Nee schiet niet in raw. Hoe komt het dan dat de eene foto de witbalans wel goed is. Probeer er echt niet al te veel aan te bewerken, moet eerlijk zeggen dat ik het niet allemaal zo goed zie hoor dat de sneeuw groen of bruin ziet. Want doe niet echt anders dan mijn eerste sneeuwserie. Toen waren ze volgens jou wel goed. Begrijp er niet zoveel van, van die witbalans. Maar bedankt voor je reactie.
criticus 04 December 2010
Dat de eene wel goed is en een volgende niet heeft puur te maken met waar de camera precies heeft "gemeten" Vooral bij sneeuwfoto's wordt de metering van camera's makkelijk in verwarring gebracht bijvoorbeeld als er veel bomen en takken en ander "groen" in de compositie zitten. Op de laatste moderne camera's zit daarom soms een speciale setting voor sneeuwlandschap ( naast de bekendere portret, vuurwerk, landschap enz)
criticus 04 December 2010
de tip van Piet namelijk +1 overbelichten bij sneeuwfoto's helpt ook soms om de camera beter te laten meten. De overbelichting is dan eenvoudig in nabewerking weer wat terug te schroeven zonder dat de sneeuw grauw wordt........