Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 2
Gert Eggebeen

Mooi Zeeland

8 reacties

criticus 04 December 2010
Mooie compositie, maar verkeerde witbalans voor sneeuwfoto... Sneeuw is te bruin/groen
Gert 04 December 2010
Hoe werkt dat dan met die witbalans?
criticus 04 December 2010
Heb net bij de ander foto wat uitleg proberen te geven. Als je beschikking hebt over de "raw" foto dan kun je achteraf de witbalans helemaal aanpassen. Maar ook met de jpg kun je nog well wat doen (maar veel minder dan bij raw), b.v. in Picasa onder het tabje "tuning" kun je met een schuifje "kleurtemperatuur" aanpassen. Je kunt zelfs met het pipetje de sneeuw aanklikken en er wordt dan een witbalans gekozen op basis van die sneeuw.
Gert 04 December 2010
Heb net gekeken bij Picasa, maar tabje tuning kan ik niet vinden helaas. Anders zou ik deze kunnen gebruiken. Maar toch bedankt voor de uitleg.
criticus 04 December 2010
Ik gebruik engelse versie , heet waarschijnlijk "afstemming' of zoiets in de nl-versie het is het middelste tabje van 3 (naast de basisaanpassing) Dat pipetje heet " neutrale kleurkiezer"
Gert 04 December 2010
Oke bedankt, zal het in ieder geval gaan uitproberen!!
Piet 04 December 2010
Met Picasa werk ik echt veel, maar deze tools heb ik nooit gebruikt. Bedankt voor de tip, criticus.
BasvR 05 December 2010
Prachtige foto, maar inderdaad te bruinig. Ik fotografeer altijd in RAW (NEF bij Nikon) en gebruik bewerkingsprogramma Capture NX van Nikon. Dan zijn witbalans en vele andere instellingen achteraf te herstellen. Het programma heb ik van het internet gehaald. Succes en cheers.