Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 5
adri

even terug in de tijd

17 reacties

Nel R 26 oktober 2010
Bijzonder tijdsbeeld, leuk om te zien!
wat een goede tijd.Sam 26 oktober 2010
in een opslag vershillende voorzieningen uit die tijd,klompen,eensteensmuur,jute balen,verlichting,klederdracht,veiligheid en bewoners en opstelling men kan er een boek over schrijven. Prachtig
peter 26 oktober 2010
adri is dit dat trappetje vanaf de nieuwstraat naar de dijkstraat wel een mooie foto hoor
pieter 26 oktober 2010
nee, kan volgens mij niet het trapje van de nieuwstraat naar de dijkstraat zijn, gezien de molen op de achtergrond, mits dit de molen is, waar nu het Riagg gebouw staat.
Piet 26 oktober 2010
Volgens mij vanaf de Dijkstraat naar de Lange Kerkstraat. Mijn zwager heeft er nog gewoond. De naam van het straatje valt me niet in. Heel leuk.
RvdH 27 oktober 2010
Vanaf de Dijkstraat naar de Lange Kerkstraat dat kan niet Piet, want die liepen en lopen nu nog niet evenwijdig aan elkaar. Het einde van de Lange Kerkstraat gerekend naar de Korte Kerkstraat ligt op de zelfde hoogte als het einde van de Nieuwediepstraat, die daar pas overgaat in de Dijkstraat. Je weet wel, die kruising met Monopool, Kop en Kont en o.a. De Arend. Het is volgens dat ik al achterhaald heb de molen van Kees Meijer en die stond aan het Tuinpad. Ik denk dat er niet veel meer zijn, die zich herinneren dat Terneuzen ooit 2 molens in de binnenstad had staan. Ik moet eerlijk bekennen, ik wist het ook niet, maar heb er inmiddels wel prachtige foto's van gezien nu.
Piet 27 oktober 2010
Mijn vrouw woonde in de Lange Kerkstraat, en die loopt nog steeds evenwijdig, (ongeveer), met de Dijkstraat. Tussenin loopt nog een straatje dat toen in de volksmond het "varkensbuurtje" heette. Kees Verschelling had daar zijn slagerij. Even op Google earth gekeken en het betreffende straatje is de Pelmolengang. Mijn zwager woonde op de hoek rechts en in het voorlaatste huis rechts hebben zijn grootouders nog gewoond.
adri 27 oktober 2010
de uitleg over deze foto is boeiend om te volgen bedankt!!!!
RvdH 27 oktober 2010
Piet, daar waar de Lange Kerkstraat eindigt bij de Korte Kerkstraat, daar begint een stuk links om de hoek de Dijkstraat naar rechts. Het kan dus nooit een verbinding zijn geweest tussen de Dijkstraat en de Lange Kerkstraat zoals jij suggereert. Die 2 straten kan je nergens verbinden. De Pelmolengang verbindt de Lange Kerkstraat met de Nieuwediepstraat. (Die laatste 2 lopen dus parallel aan elkaar).
Piet 27 oktober 2010
Sorry, je hebt gelijk, ik heb de Dijkstraat met de Nieuwediepstraat verwisseld. Waar de Dijkstraat ophoud, begint de Nieuwe diepstraat
RvdH 27 oktober 2010
Adri, is het een schoenendoos vol oude foto's die je op zolder gevonden hebt, of heb ik de bron gevonden als ik de oude foto's die jij plaatst ook steeds tegenkom op de sites vol oude foto's van Terneuzen ?
RvdH 27 oktober 2010
Piet, uren genieten en wegdromen is het. Je vind er ook de beelden van Terneuzen met de 2 molens nog in de binnenstad. Uiteraard ook voor andere geinteresseerden: 1." http://terneuzen.awardspace.com " - 2." http://picasaweb.google.com/Terneuzenstad/OudeFotoSTerneuzen03# " - 3." http://picasaweb.google.com/Terneuzenstad/OudeFotoSVanTerneuzen# " - 4." http://picasaweb.google.com/wiesjeflits " - Ik denk dat het wel zo netjes is als je er foto's van gebruikt, dat je dan ook de bron vermeldt.
Piet 27 oktober 2010
Bedankt!!
adri 27 oktober 2010
haal de foto niet van de site.
RvdH 28 oktober 2010
Dus Adri, jij haalt ze niet van de site (of sites). Dat betekent dat ze dus bij jou uit de schoenendoos komen ? Of ..... hoe komen ze dan op die sites terecht ?
walter franckaert 06 januari 2011
waar ze vandaan komen maakt geen donder uit, van mijn part uit een toverhoed maar wat is dit mooi !!!!!
Elizabeth 12 januari 2011
wat maakt het uit waar dit is,het is gewoon mooi,en zo was Terneuzen