We gebruiken cookies voor persoonlijke content en advertenties, voor sociale media en om uw bezoek te analyseren. We delen informatie over het gebruik van onze site met onze sociale media, advertentie en analytische partners die het mogelijk delen met andere informatie die zij over u hebben verzameld. Meer over ons cookie beleid kunt u op onze speciale pagina lezen.
Door gebruik te blijven maken van deze website of door hiernaast op "Akkoord" te klikken, geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Dit nationale gerecht op Madeira , de Espada , wordt op de vismarkt schoongemaakt.
4 reacties
Piet09 March 2010
Mooie, interessante serie.
P . Saman09 March 2010
Ik heb wat getwijfeld om dit onderwerp te lanceren op zeelandnet.
Dit om te voorkomen dat iemand zich hoe dan ook gekwetst zou voelen.
Wat extra info. over deze bijzondere vissoort ; Deze wordt 's nachts gevangen op grote diepte met lange lijnen. De vissen komen dan wat meer naar het oppervlak ( 1 km diepte ! ) en worden daar vandaan naar boven gebracht. Tijdens het naar boven komen klappen de longblaasjes en zodoende heeft tot op heden nog niemand een enkel levend exemplaar gezien !
In moten is het dus de delicatesse in menig restaurant .
Men kent daar ook de ,, espetadas " een soort sjaslik.
Je krijgt dan een vertikaal rek naast de tafel met een haak.
Daaraan hangt dan deze houten spies met stukjes visvlees met groentes ertussen welke boven een houtskoolvuur worden gerild.
Gr. v. P.Saman
Elvira Taelman 09 March 2010
Mooie en interessante serie. Leuk dat je er informatie bij hebt gezet.
4 reacties