Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 16
P . Saman

De Espada Sabelvis.

Dit nationale gerecht op Madeira , de Espada , wordt op de vismarkt schoongemaakt.

4 reacties

Piet 09 March 2010
Mooie, interessante serie.
P . Saman 09 March 2010
Ik heb wat getwijfeld om dit onderwerp te lanceren op zeelandnet. Dit om te voorkomen dat iemand zich hoe dan ook gekwetst zou voelen. Wat extra info. over deze bijzondere vissoort ; Deze wordt 's nachts gevangen op grote diepte met lange lijnen. De vissen komen dan wat meer naar het oppervlak ( 1 km diepte ! ) en worden daar vandaan naar boven gebracht. Tijdens het naar boven komen klappen de longblaasjes en zodoende heeft tot op heden nog niemand een enkel levend exemplaar gezien ! In moten is het dus de delicatesse in menig restaurant . Men kent daar ook de ,, espetadas " een soort sjaslik. Je krijgt dan een vertikaal rek naast de tafel met een haak. Daaraan hangt dan deze houten spies met stukjes visvlees met groentes ertussen welke boven een houtskoolvuur worden gerild. Gr. v. P.Saman
Elvira Taelman 09 March 2010
Mooie en interessante serie. Leuk dat je er informatie bij hebt gezet.
hans 09 March 2010
Bedankt voor de uitleg.Smakelijk eten!!

Trefwoorden
madeira espada