Weerbericht dinsdag 25 september

16º
16º
17º
16º
16º
16º
17º
17º
2 3 3 1 2 2 1
  • Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }}
  • Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }}

Flink wat zon en stapelwolken

Laatste update: 14:09
  • Temperatuur {{ weerVandaagVanPlaats.minimumtemperatuur }}º / {{ weerVandaagVanPlaats.maximumtemperatuur }}º
  • Wind: {{ weerVandaagVanPlaats.windrichting }} {{ weerVandaagVanPlaats.windkracht }}
  • Neerslagkans: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagkans }}%
  • Neerslag: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagsom }} mm

Vanmiddag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Met 15 tot 17 graden is het aan de frisse kant voor de tijd van het jaar. Toch voelt het in de zon aangenaam aan want er staat maar weinig wind uit een zuidelijke tot oostelijke richting. Op de Wadden waait een matige zuidwestenwind. Het is vanmiddag droog, maar in het uiterste noordoosten en op de Wadden is een lokaal buitje niet uitgesloten.

Vanmiddag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Met 15 tot 17 graden is het aan de frisse kant voor de tijd van het jaar. Toch voelt het in de zon aangenaam aan want er staat maar weinig wind uit een zuidelijke tot oostelijke richting. Op de Wadden waait een matige zuidwestenwind. Het is vanmiddag droog, maar in het uiterste noordoosten en op de Wadden is een lokaal buitje niet uitgesloten.

Vanavond verdwijnen de stapelwolken en wordt het overwegend helder. In het noordwesten en noorden kunnen wolkenvelden vanaf de Noordzee het land binnentrekken, maar het blijft overal droog. Het koelt sterk af, aan het eind van de avond is er in het binnenland al kans op vorst aan de grond.

Vannacht kan in het midden en zuiden lokaal mist ontstaan. Het wordt een frisse nacht met minima tussen 2 en 5 graden. Boven de zandgronden van Brabant en Midden-Limburg kan het afkoelen naar 0 of 1 graad. Aan de grond kan het in het oosten en zuiden een paar graden vriezen. In de kustprovincies is het minder koud met 3-7 graden. Aan zee koelt het niet verder af dan 8-10 graden.

Morgen start fris met in het midden en zuiden kans op mist. Na zonsopkomst verdwijnt de kou en lost de mist op. Er kunnen een paar vriendelijke stapelwolken ontstaan, maar de zon speelt de hoofdrol. De noordelijke provincies krijgen te maken met enkele wolkenvelden. In het uiterste noorden en noordoosten is kans op een spat regen.

In het zuidoosten is het rustig herfstweer met slechts een zwakke zuidwestenwind. Elders is de wind matig en aan zee waait het vrij krachtig. Op de Wadden trekt de zuidwestenwind aan naar krachtig tot hard, 6 à 7 Bft. De temperatuur ligt rond normaal met 17 graden op de Wadden en 19 in het zuiden.

Morgenavond verdwijnen de stapelwolken. Het noorden heeft nog te maken met enkele wolkenvelden, maar de kans op neerslag neemt af. In de kustgebieden blijft het waaien, elders is het kalm. De nacht naar donderdag verloopt met uitzondering van het uiterste noorden helder. Het zuiden maakt kans op een mistbank. De temperatuur daalt naar 12-14 graden aan zee, 6-11 graden landinwaarts en lokaal 3 graden in het oosten van Brabant en in Midden-Limburg.

Donderdag krijgen we een vleugje nazomer. Het is op de meeste plaatsen zonovergoten, met lokaal een paar stapelwolken. Mogelijk krijgt het noorden te maken met iets meer bewolking, maar het blijft overdag droog. Bij een meest matige zuidwestenwind wordt het warm met 20 tot 22 graden. Alleen in de Kop van Noord-Holland, aan de noordkust en op de Waddeneilanden wordt de warme grens van 20 graden net niet gehaald. In de avond neemt in het noorden de bewolking toe en vooral het noordoosten maakt kans op wat regen.

Vrijdag steekt een frisse noordwestenwind op en daarom komt de middagtemperatuur een stuk lager uit met 16 tot lokaal 18 graden. Wolkenvelden trekken over het land en het noordoosten maakt kans op een buitje. Vooral in het zuiden is er ook ruimte voor de zon.

In het weekend blijft de wind uit het noorden tot noordwesten waaien en wordt frisse lucht aangevoerd. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af. In het noorden is de bewolking het dikst en is kans op een buitje. De temperatuur ligt tussen 15 en 17 graden en daarmee is het zo'n 2 graden kouder dan normaal.

Volgende week houden we te maken met een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden. Daarom verandert vrij weinig aan het rustige en relatief frisse herfstweer. Als het 's nachts opklaart kan de temperatuur in het binnenland aan de grond dalen tot onder het vriespunt. Het is daarbij overwegend droog, al maakt het noordoosten kans op een lichte bui.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

{{ getijdeFaseVanPlaats }} water. {{ komendGetijdeVanPlaats }} om {{ komendGetijdeTijdVanPlaats }}

Zonsopkomst en waterstanden {{ plaatsNaam }}

Zonsopkomst 07:38
Zonsondergang 19:33
Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }} -
Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }} -

Zeeuwse weerfoto's

Bekijk alle weerfoto's
stomachtig weer
Rinie de Jonge
When doves cry
Wim Kuijper
Zonsopkomst 1
Adri Joosse
Heel veel geel !
adri joosse
Zonsopkomst boven Oost-Souburg.
adri joosse
Prachtig gekleurde bal.
Adri Joosse