Weerbericht dinsdag 22 oktober

15º
14º
15º
14º
14º
15º
15º
15º
3 4 4 3 3 3 3
  • Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }}
  • Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }}

Veel wolken en regionaal wat regen

Laatste update: 14:10
  • Temperatuur {{ weerVandaagVanPlaats.minimumtemperatuur }}º / {{ weerVandaagVanPlaats.maximumtemperatuur }}º
  • Wind: {{ weerVandaagVanPlaats.windrichting }} {{ weerVandaagVanPlaats.windkracht }}
  • Neerslagkans: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagkans }}%
  • Neerslag: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagsom }} mm

Vanmiddag is er veel bewolking en vooral in de noordwestelijke helft valt soms wat lichte regen of motregen. Ook kan af en toe de zon doorbreken.

Vanmiddag is er veel bewolking en vooral in de noordwestelijke helft valt soms wat lichte regen of motregen. Ook kan af en toe de zon doorbreken.

Het wordt maximaal 15 graden en de wind is zwak of matig. Landinwaarts waait de wind uit het zuidwesten, vlak langs de westkust waait de wind uit het westen tot noordwesten.

Vanavond zijn er opklaringen en wordt het nevelig met kans op mist. Vooral in het noorden en oosten kan regionaal dichte mist ontstaan.

Vannacht neemt de bewolking toe en in de loop van de nacht kan in het zuiden en westen van het land wat lichte regen vallen. In het noorden en oosten blijft de kans op mist groot. Daar ligt de minimumtemperatuur rond 6 graden. In het zuiden en westen komen de minima uit op 8-10 graden.

Morgenochtend is het grijs met veel wolken en in het noorden en oosten regionaal mist. In het westen kan nog af en toe lichte regen of motregen vallen. In de loop van de ochtend klaart het in het zuiden op.

Morgenmiddag breekt vanuit het zuiden op steeds meer plaatsen de zon door. In het noordwesten kan het regionaal lang grijs blijven met kans op een beetje motregen. Daar wordt het 14-15 graden. In Noord-Brabant en Limburg loopt de temperatuur op naar 17-18 graden. De wind is matig en waait uit het noordoosten tot oosten.

Morgenavond is het droog en wisselend bewolkt met in het zuiden en oosten bredere opklaringen dan in het westen en noorden. Later in de avond en nacht naar donderdag kan op steeds meer plaatsen mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 11 graden.

Donderdag start de dag op veel plaatsen grijs met mist en lage bewolking. Geleidelijk breekt de zon door. Waarschijnlijk lukt dit sneller en beter in het zuiden en midden van het land dan in het noorden. De maximumtemperatuur varieert van 17 graden in het noorden tot lokaal 21 graden in het zuidoosten. Als het, vooral in het noorden, de hele dag grijs blijft komt de temperatuur niet verder dan een graad of 15.

Vrijdag is er veel bewolking en vooral in het noorden en westen is kans op een beetje regen. Het wordt 15 graden op de Wadden tot 17 in het zuiden en er waait een matige tot aan zee krachtige of harde zuidwestenwind. Mogelijk pakt de wind vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag flink uit met zware windstoten.

Voor zaterdag staat regen op het programma. Met maxima rond 15 graden is het nog altijd zacht voor de tijd van het jaar. De gemiddelde middagtemperatuur voor eind oktober is 13 graden. De wind waait stevig uit het zuidwesten.

Op zondag is het wisselend bewolkt met een enkele bui. Het wordt 12 graden op Vlieland tot 15 in Limburg bij een matige, aan zee (vrij) krachtige wind uit het westen tot noordwesten.

Voor volgende week is er grote kans op vrij koel herfstweer met maxima rond 10 graden en lokaal vorst in de nachten. Er is vaak vrij veel bewolking. De kans op regen is dagelijks circa 50%, maar het zal om kleine hoeveelheden gaan.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

{{ getijdeFaseVanPlaats }} water. {{ komendGetijdeVanPlaats }} om {{ komendGetijdeTijdVanPlaats }}

Zonsopkomst en waterstanden {{ plaatsNaam }}

Zonsopkomst 08:22
Zonsondergang 18:34
Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }} -
Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }} -

Zeeuwse weerfoto's

Bekijk alle weerfoto's
Grauwe Ganzen.
adri joosse
donkere wolken boven de Yerseke Moer
Rien Allewijn
Westerschelde.
Adri Joosse
Zonsondergang Yerseke 30 juli
Leila Kallal
Westerschelde.
adri joosse
Mooi Middelburg
Rob Gellman