Weerbericht dinsdag 20 augustus

19º
20º
21º
20º
20º
20º
22º
21º
4 4 4 4 4 4 4
  • Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }}
  • Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }}

Wegtrekkende buien, heldere nacht

Laatste update: 18:08
  • Temperatuur {{ weerVandaagVanPlaats.minimumtemperatuur }}º / {{ weerVandaagVanPlaats.maximumtemperatuur }}º
  • Wind: {{ weerVandaagVanPlaats.windrichting }} {{ weerVandaagVanPlaats.windkracht }}
  • Neerslagkans: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagkans }}%
  • Neerslag: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagsom }} mm

Vanavond trekken over de oostelijke provincies nog een paar buien, maar de buien trekken naar het oosten weg. Vanuit het westen klaart het op en de aanwezige wolken zullen dan ook verdwijnen.

Vanavond trekken over de oostelijke provincies nog een paar buien, maar de buien trekken naar het oosten weg. Vanuit het westen klaart het op en de aanwezige wolken zullen dan ook verdwijnen.

Komende nacht is het over het algemeen helder. In het binnenland daalt de temperatuur naar 6 tot 9 graden en kunnen mistbanken ontstaan. In de kustgebieden is het 9-12 graden. In het Waddengebied is een enkel licht buitje niet uitgesloten.

Morgen begint de dag op veel plaatsen zonnig en de lokale mistbanken lossen snel op. In het noorden zijn naast zonnige perioden ook enkele stapelwolken. In de middag zijn er zonnige perioden en enkele stapelwolken. In het oosten en noordoosten neemt de bewolking iets toe en kan de zon af en toe verdwijnen. De kans dat een lokale bui ontstaat is klein.

In de kustprovincies en Flevoland wordt het 21-22 graden. In de rest van het land wordt het 22 tot lokaal 23 graden. Op de Wadden is het een graad of 20. Er staat weinig wind en daardoor is het voor het gevoel nog iets warmer.

In de avond klaar het breed op en kan nog een paar uur van de zon genoten worden. In de nacht naar donderdag daalt de temperatuur naar 8 graden in het binnenland tot lokaal 15 graden in Zeeland. Opnieuw kunnen een paar mistbanken ontstaan.

Donderdag kunnen in het ochtend over het noorden en noordwesten enkele wolkenvelden trekken. In het binnenland schijnt de zon en in de middag is het in grote delen van het land stralend weer. In het noorden en oosten ontstaan enkele stapelwolken. Het blijft droog en het wordt iets warmer. In de kustprovincies wordt het 21-23 graden en in het binnenland is het zo’n 24 graden. In Limburg en het oosten van Brabant kan het met 25 graden zomers warm worden. Op het Wad is het 20 graden.

De dagen daarna verlopen zomers. Vrijdag wordt het 24 graden in de kustgebieden en 25 tot 27 graden in het binnenland.

In het weekend stijgt de temperatuur naar 25 tot 29 graden. In het zuidoosten kan het lokaal 30 graden worden. Alleen aan de Waddenkust wordt het met 24 graden net niet zomers warm. Het weerbeeld bestaat uit flink wat zon en enkele wolkenvelden. De lucht zal dus niet vaak strakblauw zijn. Het blijft waarschijnlijk wel droog.

Na het weekend houdt het warme en zonnige weer nog een tijdje aan. Later in de week wordt het minder warm en neemt de kans op enkele buien toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

{{ getijdeFaseVanPlaats }} water. {{ komendGetijdeVanPlaats }} om {{ komendGetijdeTijdVanPlaats }}

Zonsopkomst en waterstanden {{ plaatsNaam }}

Zonsopkomst 06:40
Zonsondergang 20:55
Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }} -
Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }} -

Zeeuwse weerfoto's

Bekijk alle weerfoto's
Het is nu echt herfst
Niels Weber
Zonsondergang
Cor van der Padt
Zon en vliegtuigstrepen.
adri joosse
Wolken bij ondergaandezon
Tanja van Eenennaam
Zonsondergang boven Vlissingen.
Adri Joosse
Explosief.
adri joosse