Weerbericht woensdag 23 mei

21º
19º
23º
19º
19º
21º
22º
23º
4 4 4 3 4 3 3
  • Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }}
  • Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }}

Dit weekend mogelijk tropisch warm!

Laatste update: 18:05
  • Temperatuur {{ weerVandaagVanPlaats.minimumtemperatuur }}º / {{ weerVandaagVanPlaats.maximumtemperatuur }}º
  • Wind: {{ weerVandaagVanPlaats.windrichting }} {{ weerVandaagVanPlaats.windkracht }}
  • Neerslagkans: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagkans }}%
  • Neerslag: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagsom }} mm

Vanavond kunnen over het midden en zuiden enkele (onweers)buien trekken. Daarbij is kans op lokale wateroverlast. Later op de avond neemt de buiigheid af, maar de hele nacht blijft een enkele lichte bui nog mogelijk. Kouder dan 12-14 graden wordt het niet en het zuiden maakt kans op een mistbank.

Vanavond kunnen over het midden en zuiden enkele (onweers)buien trekken. Daarbij is kans op lokale wateroverlast. Later op de avond neemt de buiigheid af, maar de hele nacht blijft een enkele lichte bui nog mogelijk. Kouder dan 12-14 graden wordt het niet en het zuiden maakt kans op een mistbank.

Morgen heeft het noorden een prachtige dag met flink wat ruimte voor de zon en wat sluierbewolking. In het midden en zuiden wisselen wolkenvelden en zon elkaar af en is kans op een bui. In de loop van de middag neemt in het midden de kans op neerslag af. In het uiterste zuiden kan dan een onweersbui ontstaan. 's Avonds neemt ook in het zuiden de kans op neerslag af.

Het is warm met 20-22 graden op de Wadden en langs de Zeeuwse kust en 24 in de rest van het land. Langs de oostgrens kan het met 25 graden zomers warm worden. De noordoostenwind is matig, windkracht 3 tot 4. In de kustgebieden kan het vrij krachtig waaien.

In de nacht naar donderdag kan in het zuiden nog een enkele bui voorkomen. In de rest van het land is het droog met brede opklaringen. Het koelt af naar 12-15 graden.

Donderdag kan het noorden een mooie lentedag tegemoet zien met flink wat zon. In het midden en zuiden neemt de bewolking toe en ontstaan een paar regen- en onweersbuien. Daarbij is kans op hagel, windstoten en veel regen in korte tijd. De noordoostenwind is matig in het binnenland en vrij krachtig op de Wadden. Het wordt 21 graden in Zeeland en op de Wadden, 23 in Utrecht en lokaal 26 in Drenthe.

Vrijdag begint juist het noorden met vrij veel bewolking en enkele buien. Vanuit het zuiden breekt de zon flink door. In de loop van de dag kan in het hele land een regen- of onweersbui ontstaan. In het zuiden is het kalm en in het noorden staat een stevige noordoostenwind. Het wordt 20-24 graden in de kustprovincies en 25-27 in het binnenland. Op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse stranden kan het in de loop van de middag afkoelen door zeewind.

De dagen daarna houdt het warme weer aan. Sterker, in het weekend wordt het alleen maar warmer. Het kwik stijgt naar 28 of 29 graden en op sommige plaatsen in het binnenland kan het zelfs tropisch warm worden met 30 of 31 graden. Brabant en Limburg maken de grootste kans op deze uitzonderlijk hoge temperaturen. Normaal is het 16 tot 20 graden.

Ook aan zee is het komend weekend flink warm bij een noordoosten- tot oostenwind. Zelfs op de stranden kan dan de zomerse 25 graden worden overschreden. Toch is het raadzaam om de weersverwachting goed in de gaten te houden, want er is kans dat de wind wat meer naar het noorden draait. Dat betekent vooral in Zeeland en aan de Zuid-Hollandse kust tegenvallende temperaturen. Het zeewater is op dit moment zo’n 13 graden. Bij wind over dit koude water valt de temperatuur op de stranden terug naar een graad of 15.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

{{ getijdeFaseVanPlaats }} water. {{ komendGetijdeVanPlaats }} om {{ komendGetijdeTijdVanPlaats }}

Zonsopkomst en waterstanden

Zonsopkomst 05:43
Zonsondergang 21:39
Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }} -
Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }} -

Zeeuwse weerfoto's

Bekijk alle weerfoto's
Fraaie wolkenlucht.
adri joosse
Oostkerk, Middelburg
Rob Gellman
Achter de wolken ............
Adri Joosse
Avondrood.
adri joosse
Gouden zonsondergang.
adri joosse
In vuur en vlam.
adri joosse