Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

19º
19º
19º
19º
19º
19º
19º
19º
21º
21º
21º
21º
21º
21º
21º
21º
22º
21º
22º
22º
21º
22º
22º
22º
23º
22º
22º
23º
22º
22º
23º
22º
18º
18º
18º
18º
18º
18º
18º
18º
do vr za zo ma
4 4 4 4 4 4 4

Weerbericht donderdag 23 september

Vanuit het noordwesten toenemende bewolking

Laatste update: 03:09
  •  

Vanochtend schijnt in grote delen van het land de zon nog flink. Vanuit het noordwesten neemt geleidelijk de bewolking toe, maar het blijft droog. De matige en in de kustgebieden (vrij) krachtige zuidwestenwind draait naar het westen en neemt verder in kracht toe. Boven land gaat het matig tot vrij krachtig waaien en aan zee krachtig, windkracht 6. Bij de Waddeneilanden neemt de wind toe naar hard, kracht 7.

Vanmiddag raakt het op steeds meer plaatsen bewolkt. Toch schijnt vooral in het zuiden nog van tijd tot tijd de zon. In het noorden en noordoosten kan uit de bewolking wat lichte regen of motregen vallen, maar veel stelt het niet voor. De stevige, enigszins vlagerige, wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig tot krachtig. Soms kan de wind even flink uithalen en in het noorden zijn windstoten tot 70 km/uur mogelijk. De temperatuur stijgt naar op de meeste plaatsen naar 18 of 19 graden. Ten zuiden van de grote rivieren wordt het 20, lokaal 21 graden.

Vanavond neemt de wind weer duidelijk in kracht af. Het weerbeeld laat vrij veel bewolking zien en vooral in het oosten is een klein beetje gespetter niet uitgesloten. Veruit de meeste plaatsen houden het echter droog.

Komende nacht is het bewolkt, maar vanuit het westen klaart het geleidelijk weer wat op. Bij weinig wind koelt het af naar 9 graden in het noordoosten en naar 10 tot 13 graden elders.

Morgenochtend begint de dag op veel plaatsen bewolkt. In de kustgebieden schijnt al geregeld de zon en in de loop van de ochtend breekt op steeds meer plaatsen de zon door.

Morgenmiddag zijn er flinke perioden met zon. Landinwaarts komen ook stapelwolken tot ontwikkeling, maar het blijft overal droog. De zuidwestenwind is matig en in de kustgebieden af en toe vrij krachtig. In het Waddengebied is de wind soms krachtig, windkracht 6. De temperatuur is weer een fractie hoger en ligt tussen 19 graden in het noorden en 21, lokaal 22 graden in het zuiden.

Morgenavond en in de nacht naar zaterdag is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Vooral in het noorden is kans op nevel of een mistbank. De zuidwestenwind neemt af naar zwak tot matig en het wordt niet kouder dan 10 tot 13 graden.

Zaterdag schijnt de zon flink. In het noorden komt meer bewolking voor en lokaal is wat licht gespetter niet helemaal uitgesloten. Toch breekt ook in het noorden de zon geregeld door. De zwakke tot matige zuidwestenwind draait geleidelijk naar oost tot zuidoost. De temperatuur loopt op naar 20 of 21 graden in het noorden en westen en naar 22 graden elders. In het zuiden stijgt het kwik naar 23 graden.

Zondag schijnt in de ochtend geregeld de zon. Geleidelijk komen stapelwolken tot ontwikkeling en in de middag neemt vanuit het zuiden de kans op buien toe. Bij buien is ook onweer mogelijk. De temperatuur stijgt naar 21 graden in het noorden en naar 24 in het zuiden. Heel lokaal kan het in het zuiden 25 graden worden.

Volgende week neemt de wisselvalligheid toe en kunnen enkele dag gebieden met regen en buien over het land trekken. Er zijn ook genoeg droge perioden met zonneschijn. Maandag wordt het 19 tot 22 graden, maar de dagen daarna gaat het kwik geleidelijk verder omlaag. Aan het eind van volgende week is het veelal 15 of 16 graden. Daarmee is de temperatuur redelijk normaal voor de tijd van het jaar.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons weernieuws in schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Mede mogelijk gemaakt door Weeronline.nl

Zonsopkomst 07:31
Zonsondergang 19:42

Meerdaagse verwachting voor

laatste update: do 03:09
Zonsopkomst en waterstanden
Hoog water  
Laag water  

Meerdaagse verwachting