Weerbericht donderdag 24 januari

2 3 3 1 2 2 1
  • Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }}
  • Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }}

IJskoude nacht, overdag vrij zonnig

Laatste update: 02:01
  • Temperatuur {{ weerVandaagVanPlaats.minimumtemperatuur }}º / {{ weerVandaagVanPlaats.maximumtemperatuur }}º
  • Wind: {{ weerVandaagVanPlaats.windrichting }} {{ weerVandaagVanPlaats.windkracht }}
  • Neerslagkans: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagkans }}%
  • Neerslag: {{ weerVandaagVanPlaats.neerslagsom }} mm

Deze nacht is het koud en zijn er heldere perioden. Op grote schaal vriest het matig met -5 tot -8 graden. In het noordoosten en oosten is kans op strenge vorst en kan het kouder worden dan -10 graden. In Zeeland vriest het 1 tot 5 graden. Vooral in het westen kan een mistbank ontstaan. In het hele land kan het lokaal glad zijn door bevriezing.

Deze nacht is het koud en zijn er heldere perioden. Op grote schaal vriest het matig met -5 tot -8 graden. In het noordoosten en oosten is kans op strenge vorst en kan het kouder worden dan -10 graden. In Zeeland vriest het 1 tot 5 graden. Vooral in het westen kan een mistbank ontstaan. In het hele land kan het lokaal glad zijn door bevriezing.

Vanochtend trekken over het zuiden en westen enkele wolkenvelden en schijnt af en toe de zon. In het oosten en noordoosten is het vrij zonnig. Aan het begin van de ochtend is het rond uit koud met lage gevoelstemperaturen. In het noordoosten en oosten kan het 9-12 graden vriezen. In het zuiden en westen is het iets minder koud.

Vanmiddag blijft het in de noordoostelijke helft van het land vriezen en is het stralend weer. In Groningen is het met 2-3 graden vorst het koudst. In delen van Noord-Holland, Utrecht en Brabant ligt de middagtemperatuur rond het vriespunt. Daarbij wisselen zon en stapelwolken elkaar af. In Zeeland en de aangrenzende delen van Zuid-Holland en Brabant wordt het 2-3 graden met wolkenvelden en daar is later in de middag en aan het begin van de avond een kleine kans een bui. Er staat maar weinig wind.

Vanavond duikt de temperatuur in het oosten en noordoosten naar beneden. Later op de avond is het -6 tot lokaal -9 graden. Op veel andere plaatsen vriest het 1-5 graden en in Zeeland blijft het aan zee iets boven nul. In de nacht naar vrijdag wordt het opnieuw flink koud met in het binnenland 5 tot lokaal 10 graden vorst. In het westen vriest het 1 tot 4 graden.

Morgen is het in de ochtend droog en koud met een wisseling van wolkenvelden en zon. In de middag neemt de bewolking geleidelijk toe en in het noorden en westen kan later wat (natte) sneeuw vallen. De temperatuur ligt in het westen rond of net boven het vriespunt en in de rest van het land vriest het een paar graden. Er steekt een matige zuidenwind op.

In de avond neemt in het hele land de kans op neerslag toe. In het noordoosten en oosten kan het in de avond en in de nacht naar zaterdag een tijd sneeuwen. In de rest van het land valt wat natte sneeuw en later ook regen. Op plaatsen waar de wegen nog bevroren zijn kan ijzel ontstaan. Als je in de avond of nacht de weg op moet is het verstandig om de meest recente verwachting en eventuele waarschuwingen in de gaten te houden. In de loop van de nacht stijgt de temperatuur en neemt de kans op sneeuw en ijzel af.

Zaterdag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. In de ochtend is in het noordoosten kans op wat natte sneeuw en gladheid. In de middag is het 3-4 graden in het oosten en noordoosten en 5-6 graden in het zuiden en westen. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Aan de kust kan het hard waaien. In de avond draait de wind naar het westen tot noordwesten. Er trekken enkele winterse buien over het land en de temperatuur daalt naar 1-3 graden. In de nacht naar zondag is in het oosten kans op vorst.

Zondag wordt het 2-4 graden. Het is bewolkt met kans op enkele winterse buien met regen of (natte) sneeuw. Een matige en aan de kust (vrij) krachtige westen- tot noordwestenwind maakt het voor het gevoel nog wat kouder.

Na het weekend is het wisselvallig met wolkenvelden, soms zon en dagelijks kans op (winterse) buien. Overdag stijgt de temperatuur naar een paar graden en in de nachten kan een paar graden vriezen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.

{{ getijdeFaseVanPlaats }} water. {{ komendGetijdeVanPlaats }} om {{ komendGetijdeTijdVanPlaats }}

Zonsopkomst en waterstanden {{ plaatsNaam }}

Zonsopkomst 08:35
Zonsondergang 17:17
Hoog water {{ hoogWater1VanPlaats }} - {{ hoogWater2VanPlaats }} -
Laag water {{ laagWater1VanPlaats }} - {{ laagWater2VanPlaats }} -

Zeeuwse weerfoto's

Bekijk alle weerfoto's
Begin fraaie herfstdag.
adri joosse
Golfslag.
adri joosse
Water zuilen
Georges Blanchard + georges@zeelandnet.nl
Mistig.
Adri Joosse
Hagelbui
marjo keij
Ochtendnevel.
Adri Joosse