Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De terugkeer van Jacob Rooze (2)

4.437 keer bekeken
Inactief profiel
Gepubliceerd op 27 jul. 2010
Dinsdag 6 april 2010 begraven Jacob Rooze en zijn vier dochters hun grootvader en overgrootvader Jacob Rooze op het kerkhof aan de Oudelandseweg. Een begrafenis in Oud-Sabbinge is niet bijzonder. Die van Jacob Rooze wel. Want hij overleed op 19 maart 1952 in Vrederust, de instelling voor geestelijk zieken in Bergen op Zoom. Jacob Rooze werd destijds ter aarde besteld op de begraafplaats van de instelling. Kleinzoon en naamgenoot Jacob Rooze vindt dit lange tijd een ongelukkige gedachte en regelt samen met een van zijn dochters de herbegrafenis in Oud-Sabbinge, het gehucht waar Jacob Rooze in 1867 is geboren. Op de begraafplaats van Vrederust wordt in 1961 ook Anthonetta Rooze (zus van Jacob Rooze) begraven. Zij is dan precies vijftig jaar verpleegd in de instelling. De nabestaanden besluiten ook haar herbegrafenis in Oud-Sabbinge te regelen. Zij vindt op een zonovergoten 6 april 2010 met broer Jacob Rooze in een gezamenlijk graf haar laatste rustplaats. Jacob Rooze's vrouw Dina Sinke ligt al sinds 1940 aan de Oudelandseweg. Wanneer de familie op haar graf ook een steen wil plaatsen, stuit ze op bureaucratische belemmeringen. Keinzoon Jacob Rooze: "Oma Dina Sinke ligt in een huurgraf. De rechten daarvan zijn 15 jaar na haar dood verlopen maar zij is daar wel blijven liggen. We wilden een grafsteen plaatsen. Dat is door de gemeente Goes geweigerd: we hebben geen huurovereenkomst meer met dat graf dus daar mogen we niks opzetten". Hoe klein kan een gemeente reageren op een groot gebaar.

3 reacties

Reactie wordt toegevoegd

nee 27 July 2010

de begrafenis van jacob was niet bijzonder. sterker nog, er was helemaal niets bijzonders aan heel jacob niet en hij is al lang dood en begraven.

huren 28 July 2010

geen huur betaald ? dan is het dus kraken en dat is tegenwoordig streng verboden. tja, zo werkt de wereld, geen centjes betalen dan krijg je ook niets en dan hoef je niet rancuneus naar de gemeente goes te kijken dat je zelf te gierig bent geweest. u mag wel een herbegrafenis naar een plek waar u wel voor betaald heeft regelen als u zelf voor de kosten wil opdraaien hoor. of is dat te duur ? nee, gratis van de gemeente is natuurlijk beter. en dan nog klagen over gratis ook... u bent een schande !!

ikke 29 July 2010

hallo zeg, kan het wat minder negatief en met wat meer respect? gemeentes zijn ook niet echt bezig met de grafrechten, vaak zijn de nabestaanden onbekend en worden graven zomaar geruimd, misscchien een ongelukkige samenloop van omstandigheden? niet zo kortzichtig reageren,,,,