Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Palinkjes te water in het Veerse Meer

5.578 keer bekeken
TV Walcheren
Gepubliceerd op 21 apr. 2010
Om de palingstand op peil te houden werden er vanmiddag meer dan 500.000 aaltjes in het Veerse Meer gezet. Tevens tekenden diverse belangengroepen een convenant om verdere teruggang van het aantal palingen tegen te gaan.

4 reacties

Reactie wordt toegevoegd

sidderaal 22 April 2010

werd het ook niet eens tijd ?

visser 22 April 2010

Te gek voor woorden dat dit zo moet! Vroeger zwom de glasaal gewoon richting nederland en zocht een rivier naar diens gading. Nu wordt deze tijdens de reis hier naar toe weg gevist en moeten de vissers er dik voor betalen.

anton 23 April 2010

Prachtig om te zien, het doet me zo een deugt om al die prachtige glasaaltjes te zien en dat ze er 500.000 uit hebben kunnen zetten. Ik heb ook gehoord dat het slecht gaat met de paling, heb ook gezien na wandelingen langs de Waal dat er veel hele grote dode palingen langs de oevers lagen, oorzaak onbekend, en dat de Japaners masaal glasaal vissen want dit zou zo lekker zijn om deze beestjes te eten waneer ze zo klein zijn. Ze vissen door op de walvis terwijl de hele wereld er op tegen is, en nu ook nog de paling.

passant 14 December 2011

Geheel eens met 'TE GEK VOOR WOORDEN' echter wanneer het echt NIET anders kan is dit een goed alternafief en voorkom in iedere geval verdere teruggang van het aantal palingen, veel succes.