Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dreigbrieven Middelburg

4.558 keer bekeken
TV Walcheren
Gepubliceerd op 20 apr. 2010
Maar liefst zes kantjes besloeg de opruiende dreigbrief die vorige week vrijdag bij een aantal adressen in de wijk 't Zand werd bezorgd. Onze nieuwe verslaggever Michaël trok erop uit en deed een breed onderzoek.

26 reacties

Reactie wordt toegevoegd

undercover 20 april 2010

nee oetlul, de politie neemt het wel serieus maar wil er niet meer aandacht in het openbaar aan schenken omdat mogelijk mensen de foute ideeën krijgen.. fijn dat jij met je glimkop er een slaatje wil uitslaan en er een rel van maakt. smerige ramptourist, profiteur ! publieksgeile aandachtzoeker ! volgens mij ben jij minder ontwikkeld... nee, veel wijzer wordt jij er niet van, zoveel is wel duidelijk... onruststoker !

TV Walcheren presentator Michaël 21 april 2010

Beste undercover, persoonlijk begrijp ik je woede niet zo. Ik heb de politie de vraag gesteld of ze deze zaak serieus neemt. Een presentator die niet publieksgeil is lijkt me niet handig. Dat is net zoiets als een chirurg die bang is voor bloed. Ik heb nooit beweerd dat ik zo ontwikkeld ben. Het enige wat ik wel weet is hoe je Balkenende moet spellen. En dat ramptoerist met 'oe' is. Mocht u/jij hier nog wat over kwijt willen dan kunt u/jij u/jouw reacties/suggesties/opmerkingen/klachten kwijt bij TV Walcheren. Belt u vooral en vraag naar Michaël.

IK 21 april 2010

WAT WE VOORAL MOETEN DOEN IS, ZOALS ONZE POLITIEAGENT ZEGT, MET KONINGINNEDAG ER EEN MOOI FEEST VAN MAKEN!!! EN EENS GEWOON MET ELKAAR OMGAAN ZOALS JE ZELF WILT HOE ER MET JE OMGEGAAN WILT WORDEN!!

Creative 21 april 2010

Ik steun Undercover van 20 uur geleden. Wat een schandelijke vertoning is deze video. Laat die arme man met rust! Daarop volgend: met je spannende muziekjes... Presenteren kun je niet, dat accent van je moet je thuislaten en die schakelketting doe je maar om op een fout feest.

TV Walcheren presentator Michaël 21 april 2010

Beste Creative, bedankt voor je opbouwende kritiek. Ik ben echter erg gehecht aan mijn schakelketting. Wel bewijst deze kritiek dat je een oplettende kijker van TV Walcheren bent. Dat waarderen we. Blijf vooral kijken! P.S. Voor directe en niet-anonieme kritiek verwijs ik je naar de tip die ik undercover ook al gaf. Loop vooral binnen op de redactie van TV Walcheren en vraag naar Michaël.

Michael-Fan 21 april 2010

Beste Michael en voorgaande critici, Persooonlijk vind ik het een GENIAAL item geworden! Als je een dreigbrief stuurt, spel het goed en in zo'n geval mag je die gene best belachelijk maken in zo'n item! En dat iemand dat niet vind kunnen, prima, maar zeg dat dan op een beetje een beschaafde manier. Misschien dat je dan een beetje serieus genomen wordt. Go Michael! En maak vooral heel veel mooie items, zoals deze! X Je grootste fan

karma is a bitch 22 april 2010

en hoe wordt er gereageerd als naar aanleiding van dit voorval en de aandacht die er hier aan geschonken wordt één of andere gek er toch reden voor ziet om een onzinnige daad uit te voeren ? vandaar dat terecht de politie er niet veel aandacht aan wil besteden. u zou goed doen dit voorbeeld te volgen zeker ook met het oog op evt. onschuldige slachtoffers i.p.v. hier er de maximale media aandacht te trekken voor uw ogenschijnlijke mislukkende carriere als presentator. als dit de manier is waarop u probeert te profiteren van deze ellende. schaam-te-loos. verder stoor ik mijzelf niet aan grammatica fouten omdat ik, in tegenstelling tot anderen, wel naar de inhoud kijk, maar ik concludeer al dat inhoud niet uw beste kant is.

beledigend 22 april 2010

wat zegt u daar nu bij het opsommen van de score lijst ? hoe noemt u de brievenschrijver ? "wat een mongool" ? ik zie niet in waarom u onnodig kwetsend en beledigend moet zijn voor deze speciale groep mensen. u heeft echt helemaal nergens respect voor is het wel ? nee, het wordt helemaal niets met u als presentator. terug naar het plaatjes draaien in de boere schuur.

Creative 22 april 2010

Hoi Michael, Ik moet zeggen dat je erg sympathiek reageert op de kritiek. Dat siert je en dat meen ik. Houd dat vast en je komt vast nog wel ergens. Laat het gewoon een leer zijn, pak het volgende filmpje gewoon net iets professioneler aan. Je moet geen losse aanpak hanteren wanneer je dat niet onder knie heb. Dat is misschien leuk voor de lokale radio, maar TV Walcheren verdient beter. Ik zal over twee weken, wanneer ik terug ben uit het buitenland, eens een glaasje prik met je gaan drinken!

Jogger 22 april 2010

Op Twitter las ik van TV Walcheren iets over een dikke huid... Wordt daarmee dit bedoeld? http://img263.imageshack.us/img263/147/dikkehuid.jpg

Pimmie 22 april 2010

@jogger Hahaha...geniaal knip en plakwerk!!

TV Walcheren presentator Michaël 22 april 2010

Beste Creative, goed om te zien dat er diepere kritiek dan over mijn ketting te krijgen is van jou/u. Ik ben het wel enigzins gewend dat er met modder naar me gegooid wordt. Zo werkt dat nou eenmaal in ons calvinistische landje, waarbij er op je ingehakt wordt als je het hoofd boven het maaiveld uitsteekt. Ik volg jou/u niet helemaal. Ik zou zeggen; verduidelijk je punt inderdaad maar eens bij een glaasje prik. Kritische kijkers zijn altijd van harte welkom in de studio van TV Walcheren, dus laat gerust van je horen.

professioneler 25 april 2010

een meer professionelere aanpak zou gunstig resultaat kunnen afwerpen. probeer eens een zak over je kop.

Creative 25 april 2010

Nou nou, 'Professioneler'... die jongen kan er niets aan doen dat hij geen volle zalen trekt, maar ik betwijfel of jij dat wel zou doen. Reacties heeft het - nogmaals schandalig slechte - filmpje wel opgeleverd. Dat kan-ie op zijn CV zetten!

TV Walcheren presentator Michaël 26 april 2010

Beste Creative, het moet me van het hart dat ik enigzins teleurgesteld ben. Ik dacht dat we op de goede weg waren en onze meningsverschillen bij een glaasje prik zouden bespreken. Nu lijkt u/jij weer bezig te zijn met online modder gooien. Persoonlijk waardeer ik het dan weer wel dat je enige nuance aanbrengt in je oorspronkelijke mening. Ik ben bang dat we er nog niet zijn, maar ben toch denk ik dat we al wat nader tot elkaar komen. Ik zou zeggen: mijn aanbod om in gesprek te gaan blijft staan. Loop vooral eens de redactie binnen en vraag naar Michaël.

Creative 27 april 2010

Beste TV Walcheren presentator Michaël, Dat glaasje prik staat! Met groet, Henk (Creative)

... 13 juni 2010

nah ik kon er eigenlijks wel om lachen... eenigs generaliserend want niet iedere dyslect is een mongool... ook kan je merken dat dit vast ook nog allemaal een beetje nieuw voor je is (stemgbruik, woordkeuze) maar alles moet je leren... even ingaand op de vorige reactie's als je iets bekritiseerd doe dit dan met argumenten en niet flauw gelul... "en tv walcheren verdient beter" ben ik het helemaal mee eens die 3 mensen die kijken verdienen natuurlijk hoogwaardige kwaliteit tv:D:D

TV Walcheren presentator Michaël 13 juni 2010

Beste ..., bedankt voor je reactie op een ondertussen vrij omstreden item. Ik vind ten eerste dat je wel degelijk je mening onderbouwt. Dat doet me deugd. Toch zal ik je van een aantal gedachtes af moeten helpen. Ik bedoel, ik vind het fijn dat je er om kan lachen, maar je kritiek op mijn gebruik van het woord mongool klopt niet helemaal. Dat woord wordt namelijk niet alleen gebruikt in de context 'persoon met het Syndroom van Down'. Dit item is ook nooit bedoeld geweest om mensen te beledigen. Het is hier gebruikt in de betekenis van 'minder slim persoon'. Het klopt dat ik in dit item voor de tweede keer op televisie was (één keer eerder bij TV Dordrecht in april 2009), maar dat betekent niet dat het presentatieniveau te laag is. Het is tenslotte uitgezonden met toestemming van de praktijkbaas. En als laatste; er keken op de dag van uitzending 20.000 mensen en bij de vertoning van de weekendcompilatie nog eens 17.000 mensen. Dus je schatting van het aantal kijkers zit er 36.997 mensen naast. Blijf vooral kijken naar TV Walcheren overigens.

... 13 juni 2010

Poeh he zijn er zoveel mensen met te veel tijd om hun handen:P nee geouwehoer gefeliciteerd met zo veel kijkers;)... Wat betreft je vergelijking tussen iemand die niet goed kan spellen (dyslexie) met iemand met het syndroom van down of in jou woorden een minder inteligent persoon blijft niet correct. Mensen met dit soort aandoeningen kunnen namelijk een zeer grote verstandelijke capiciteit hebben. Eerst iets zeggen en dan zeggen dat het iets anders betekent is in deze contect is een teken van zwakheid in je argumenten. Wat jij als betekenis geeft staat namelijk niet in de dikke van dale:P Dat is precies het zelfde als zeggen "Wat ben jij een kankerleier" en vervolgens zeggen jah ik bedoel gewoon dat ik je wat minder aardig vind... Maar ondertussen drijf je wel de spot met een zeer ernstige ziekte. De woorden een laag presentatieniveau leg je me ook in de mond. Ik heb namelijk alleen gezegd dat je nog kan merken dat je nog onervaren bent. Dat is niet erg want al doende leert men... En ik denk dat een lokale omroep een zeer geschikte plaats voor is... Hier buiten gelaten dat het een onverstandige actie is geweest van degene die deze brieven verspreid heeft. We verspillen met ze alle al genoeg geld in nederland, een extra politieonderzoek hoeft er niet ook nog eens bij...

TV Walcheren presentator Michaël 13 juni 2010

Ik steek minder tijd in reageren op internet dan de andere mensen die reageren op mijn items. Plus dat ik dat voor het maatschappelijk belang doe. Ik volg je kritiek daarna niet zo goed meer. Wat bedoel je met het woord 'contect'? Dat moet je nog maar eens uitleggen? Staat er 'correct' of 'context'? Ik vind het eigenlijk wel lef dat je daarna iets zegt over mijn gebruik van de Dikke van Dale. Dit gebruik van het woord gaat niet over de officiële betekenis, maar over de betekenis zoals we die kennen in de volksmond. Mensen kijken namelijk niet met de Dikke van Dale in de hand naar de televisie. Het is overigens geen zeer ernstige ziekte, maar een afwijking. Ik heb verder niet gezegd dat u/jij zei dat ik een laag presentatieniveau had. Maar je sluit je wel aan bij eerdere critici die negatieve kritiek hadden op mijn presentatieniveau. Dat ik vrij onervaren was destijds heb ik ook niet ontkend.

... 13 juni 2010

Als je m'n eerste 2 zinnen goed gelezen had, had je gezien dat ik niet op jouw duide maar op de kijkers wat overgens een grapje was... "Poeh he zijn er zoveel mensen met te veel tijd om hun handen:P nee geouwehoer gefeliciteerd met zo veel kijkers;)" Vragen naar de betekenis van een fout gespeld woord vind ook een beetje een teken van zwakheid in deze discusie... Als je zelf qua intelegentie hoger inschat had je ook uit de zin kunnen opmaken welk woord er zou moeten staan. Vervolgens wijk je van het onderwerp af door in te gaan op kleine details... Het verschil tussen wat iets in de volksmond betekent en in de dikke van dalen en ziekte of aandoening. De orginele discusie ging namelijk over: de kwestie dat je iemand die een spelfout maakt direct schaart onder de minder inteligente mensen op deze aardbol... Oftewel generalisatie!!! Ook heb ik me niet aan gesloten bij de vorige critici, ik geef je namelijk opbouwende kritiek. "ook kan je merken dat dit vast ook nog allemaal een beetje nieuw voor je is (stemgbruik, woordkeuze) maar alles moet je leren..." Dit doelend op je verspreking op het laatst van het filmpje en dat je soms zichtbaar op zoek bent naar woorden. Om te groeien in je competenties heb je feedback nodig. Belangrijk is dat je dit wel aanneemt want anders kom je nergens.

TV Walcheren presentator Michaël 13 juni 2010

Die zinnen waren voor meerdere uitleggen vatbaar. Ik vind het geen teken van zwakheid om over spelling te beginnen als er daardoor misverstanden ontstaan. Het woord 'intelegentie' snap ik nog wel, dat je daarmee het woord 'intelligentie''bedoelt. Als jij graag teruggaat naar de originele discussie, prima. Dan gaan we daar naar terug. Er is een verschil tussen iemand als jou die een spelfout maakt in het woord 'intelligentie' en iemand die een dreigbrief schrijft en daarbij 'Balkenende' als 'Balkallende' spelt en dan wordt die dreigbrief ook nog eens totaal niet serieus genomen door de wijkbewoners. Sterker nog, de dreigbrief wordt bij het oud vuil gegooid en ook een wijkbewoner stelt dat hij dacht dat de schrijver van de dreigbrieven 'iemand met kolder in zijn kop was'. Dus ik sta hier ook nog niet eens op een eenzame plaats mijn standpunt te verdedigen. Je argument dat je niet aangesloten zou zijn bij voorgaande critici klopt niet, dat doe je namelijk wel. Je zegt dat TV Walcheren beter verdient. Dat argument klopte niet zoals ik net al aan de kaak gesteld hebt. En deze mensen die gaven negatieve kritiek (oftewel nutteloos, omdat er geen opbouwend element inzit). Ik ben niet op zoek naar woorden, ik kies ze zorgvuldig zodat de kijker me kan volgen. Als je latere filmpjes van mij ziet, die overigens ook makkelijk te vinden zijn op dit subgedeelte van de website, dan zie je dan mensen het beter waarderen. Ook lieten presentatiedeskundigen weten dat ik gegroeid was in mijn presenteren. En ik heb feedback aangenomen. Maar dan wel van deskundigen die nuttige kritiek geven en niet van anonieme mensen die reageren op internet.

... 13 juni 2010

oefeloze discusie:P

TV Walcheren presentator Michaël 14 juni 2010

Beste ..., ik kan dit niet anders opvatten dan dat ik u/jij platgezegd 'onder de tafel geluld' heb. Bedankt voor je enthousiasme en doorzettendheid. Wie weet hoor ik je nog een keer betere kritiek geven op een ander item van me.

Voorthuizen! 14 juni 2010

De uitdrukking buitenspel is een term uit het voetbal. Buitenspelpositie. De blauwe speler links van de stippellijn staat buitenspel op het moment dat de bal door zijn medespeler wordt gespeeldEen speler staat in buitenspelpositie als deze dichter bij de doellijn van de tegenstander staat dan de bal en de vóórlaatste tegenstander (inclusief de doelman). Dit geldt niet wanneer de speler zich op zijn eigen speelveldhelft bevindt. De twee laatste verdedigers kunnen zowel een verdediger en de doelman of twee gewone verdedigers zijn. Een verdediger telt ook mee als hij zich achter de doellijn bevindt. Als de speler zich op dezelfde hoogte als de voorlaatste verdediger bevindt (of met de twee verdedigers tegelijkertijd) staat hij niet in buitenspelpositie. Een speler staat ook niet buitenspel als hij zich achter de bal begeeft, bij het moment van spelen van de bal. In buitenspelpositie staan is niet tegen de regels. Het kan pas strafbaar zijn als een medespeler de bal naar deze speler speelt op het moment dat deze speler in buitenspelpositie staat. Een speler wordt alleen voor zijn buitenspelpositie bestraft indien hij, op het moment dat de bal wordt geraakt of gespeeld door een medespeler, naar het oordeel van de scheidsrechter, actief bij het spel betrokken is door: in te grijpen in het spel, of een tegenstander in diens spel te beïnvloeden, of voordeel te trekken uit zijn buitenspelpositie Een speler wordt niet voor zijn buitenspelpositie bestraft indien hij de bal rechtstreeks ontvangt uit een: doelschop inworp hoekschop Ook wordt hij niet bestraft als hij de bal van een tegenstander ontvangt. Indien een speler strafbaar in buitenspelpositie staat wordt gesproken van buitenspel. Buitenspel is een overtreding, en leidt tot een indirecte vrije schop voor de tegenstander. In de Belgische voetbalcompetitie zette Sint-Truidense VV, onder leiding van haar coach Raymond Goethals, in het seizoen 1966-1967 als eerste de buitenspelval als tactisch middel in. Ze werden vicekampioen.

TV Walcheren presentator Michaël 14 juni 2010

Beste voorthuizen!, leuk dat u de kijkers van TV Walcheren even uitlegt hoe buitenspel werkt. Zeker geen overbodige luxe in deze tijd van het jaar. Toch vraag ik me af wat dit met de dreigbrieven te maken heeft die op 19 april verspreid werden.