Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeepaardjestragedie in het Arsenaal

3.848 keer bekeken
TV Walcheren
Gepubliceerd op 6 jan. 2010
Dolblij waren ze aldaar toen bleek dat er 30 nieuwe paardjes waren geboren, maar helaas lieten de arme rosjes het leven... Gelukkig is papa zeepaard wederom zwanger. Dat moesten we zien!

7 reacties

Reactie wordt toegevoegd

dierenliefhebber 07 januari 2010

vindt niet echt tof dat je dat met een glimlach op je gezicht ,dit verteld is gewoon mishandeling als je niet voor zeepaardjes kan zorgen moet je ze niet houden

zoop 07 januari 2010

ja ! veeg die achterlijke glimlach van je tronie.. en natuurlijk had niemand gezien dat er jonkies in de buidel van pap's zaten ? wat een slechte verzorging... zeker te druk bezig met feestvieren of zo ? ja, we komen zeker weer langs om te controleren of ze weer niet allemaal doodgaan, dan heb je geen flauwe smoesjes meer als excuus.

e 07 januari 2010

In ieder geval fijn dat deze prachtige beestjes geboren worden, hopend dat ze goed op kunnen groeien. Een positievere reactie is ook fijner dan alleen maar de grond intrappen.

K 07 januari 2010

Helemaal mee eens. Ik denk dat hij ook lach om dat er in jaren weer zeepaardjes worden geboren dan omdat ze zijn doodgegaan.. Mischien nog even verder denken?

leo 07 januari 2010

Wat kinderachtig om over iemands uiterlijk te praten! Hebben jullie zelf al eens in de spiegel gekeken? Ik ben ervan overtuigd dat ze het daar ook vervelend vinden dat de zeepaardjes zijn doodgegaan.

Kelly Tvwalcheren 07 januari 2010

Wij hadden vol blijdschap het persbericht gehad en wij waren net zo enthousiast als de medewerkers van het Arsenaal zelf.. Doordat er al in jaren geen jonkies geboren waren van dit soort, was er geen voorbereiding getroffen en moest er snel geimproviseerd worden. Helaas sloeg deze niet aan door te kort aan levend plankton. Zoals hij al verteld wordt de volgende lading al binnen een aantal weken verwacht en nu dus wel veel voorbereiding getroffen.. Ennnuuuh wisten jullie dat in de natuur 1 op de duizend geboren zeepaardjes het overleefd?

Lars van den Ham 20 februari 2010

Beste Zoop en Dierenliefhebber, Baby zeepaardjes zijn met het blote oog nauwelijks waar te nemen. Bij toeval zijn ze ontdekt met het voeren. Tussen de dode garnaaltjes die als voer dienen bleek opeens iets te bewegen. De diertjes moeten echter direct van levend voedsel worden voorzien en 4 keer per dag gevoerd worden met levend plankton. De eerste uren zijn hierin cruciaal. Het voedsel voor deze diertjes is plankton. Wij hebben direct vanuit de diepvries plankon eieren uit laten komen, want dit is niet weg te vangen uit de natuur. Het levende voer kwam echter voor de zeepaardjes te laat. Zij zijn nog drie dagen lang, vier keer per dag gevoerd, maar waren te zwak geworden om achter het voer aan te gaan. Zoals Kelly al terecht opmerkt overleeft in de natuur 1 op de duizend zeepaardjes het. Deze diertjes werden op totaal het verkeerde moment geboren en hadden weinig overlevingskansen. Ondanks verwoede pogingen van de medewerkers van Het Arsenaal is de natuur soms ook hard. Mochten jullie eens een vraag hebben. Bel gerust eens naar Het Arsenaal. met vriendelijke groet, Lars van den Ham Manager Het Arsenaal