Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winter in Zweden | Huskysafari 2009

4.196 keer bekeken
www.groetenuitzweden.nl
Gepubliceerd op 8 mrt. 2009
Op woensdag 25 februari 2009 maakten wij onze derde huskysafari in Zweden op het fjäll Tandadalen. Het huskytours gespecialisseerde bedrijf Peak Points uit Sälen (Provincie Dalarna) heeft het doel de natuur en het dier op verantwoordelijke wijze te gebruiken en niet uit te buiten!
Een echte aanrader voor een alternatieve winter en natuur beleving! Na een uitvoerige instructie hoe de sleden te besturen en de honden te mennen (af te remmen) nemen we plaats in de comfortabele slee. Zittend op rendiervellen in een dichtgeritste cocon en manlief op de ijzers staand met beide handen aan de greep van de slee. 'Nóóit los laten en een afstand van 15 meter tot de voorganger bewaren', was het belangrijkste advies.... Nadat de touwen los waren gemaakt en de leider van start ging was er geen houden meer aan. Supersnel gingen de honden er vandoor. Enkel door continue te remmen kon onze slee op gewenste afstand van de voorganger blijven. Door een prachtige omgeving, weg van de bewoonde wereld ... Door bossen, over heuvels en door beekdalletjes, over bevroren meren, vergezichten, onverwachtse bochten....Heerlijk! Alleen die lucht van de honden is om nooit te vergeten. Ze laten vrij vaak winden en je begrijpt, die lucht snuif je in de slee weer op. Nog maar niet te spreken over honden die tijdens het rennen hun behoefte moeten doen... Meer over winter én zomer in Zweden op onze zeelandnet community: communities.zeelandnet.nl/data/stuga/

2 reacties

Reactie wordt toegevoegd

marianne boone 08 March 2009

Jammer dat we op de kwaliteit moesten inboeten want het filmpje was eerst 140 MB groot. Ondanks dat hopen we dat het toch een aardig beeld geeft.

Elly 09 March 2009

Marianne, Schitterende beelden. Lijkt me een hele belevenis. Dank je voor het delen. Elly