Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

M.S.Tender I in Vlissingen

1.832 keer bekeken
RTV Vlissingen
Gepubliceerd op 11 mei. 2023
De M.S.Tender I meerde woensdagmiddag even aan de Albionkade aan en vertrok daarna weer. Dit schip is op 17 maart 1953 gebouwd in Haarlem in opdracht van het loodswezen. Als betonningsvaartuig in de vaart genomen op 15 juli 1954.

En heeft een lengte van ruim 41 meter en 7.50 meter breedte en een diepgang van 2.70 meter. In de machinekamer stond een werkspoor 430 PK, waardoor het schip een snelheid kreeg van 11 mijl. Er was accommodatie voor 11 mensen.

In augustus 1978 werd de Terneuzen uit de vaart genomen na een lange diensttijd vanuit Vlissingen. Na nog eenmaal van eigenaar te zijn verwisseld kreeg het schip weer een andere naam (Polaris ). Het schip werd in gebruik genomen als werkvaartuig voor het uitvoeren van survey, inspectie en duikwerkzaamheden.

Gelukkig is het schip nu weer een andere koers gevaren en wel richting Lauwersoog waar het, onder de bezielende leiding van de ooit jongste schipper van Nederland, zijn dagelijkse ritten maakt. Het schip behoort zeker tot de mooiste sportvisboten van Nederland. www.ms-tender.nl