Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

het prikkie

437 keer bekeken
Formalhout
Gepubliceerd op 7 mei. 2021
humor met een scherp randje

9 reacties

Reactie wordt toegevoegd

ramdev@zeelandnet.nl 5 weken geleden

Leuk filmpje!

Pdw. 5 weken geleden

Alle onzin bij elkaar geveegd, lekker overal tegen aantrappen. Zo kan ik het ook. Niemand met een broze gezondheid in de familie zeker? Dan spreek je wel andere, lees verstandiger taal.

WatMaaktHetUit 4 weken geleden

@Pdw Iedereen leeft in zijn eigen bubbel toch, vandaag de dag. Geen enkele bubbel is de juiste. Er zijn enkel veel verschillende bubbels en alle bubbels kennen pijn. Voor de een is dat een overlijden aan Covid, voor de ander een overleden persoon door zelfmoord vanwege de maatregelen. Beide even pijnlijk.

Mart. 3 weken geleden

Van de miljoenen mensen die zich inmiddels hebben laten "prikken" met de zogenaamde "mRNA"-injecties, zullen slechts enkelen zich realiseren dat ze zich hebben laten omvormen tot GGO's, oftewel Genetisch Gemodificeerde Organismes. Ze zijn namelijk ingespoten met een medicijn voor gentherapie. Dat is een geneesmiddel dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot "COVID-19-vaccin". Onder de geprikten bevinden zich zeker velen die de ontwikkeling en het gebruik van genetisch gemanipuleerd voedsel, beschouwen als een zeer ernstige bedreiging van hun gezondheid, van de natuur en van de wereld in het algemeen. De meer strijdlustige onder hen hebben al laten zien graag bereid te zijn om proefvelden met GGO-gewassen plat te branden. De Europese Unie doet min of meer hetzelfde middels strenge regelgeving. Maar, wanneer genetische modificatie van mensen met indrukwekkende technische termen wordt gepresenteerd als de resultaten van een "mRNA technologie platform" en de "Software of Life", dan wordt als bij toverslag "mRNA wetenschap" een topic dat zelfs het Vaticaan als wonderbaarlijk veelbelovend kenschetst in haar aankondiging van de door de Kerk van Paus Franciscus van 6 tot8 mei online gehouden conferentie Exploring the Mind, Body & Soul. Op de agenda van de conferentie prijkte Stéphane Bancel, de CEO van Moderna, een van de twee producenten van mRNA-geneesmiddelen. Aan hem was de taak ons inzicht te verschaffen omtrent "A New Generation of Vaccines" en wat we mogen verwachten van zijn firma's "mRNA technologie platform" .Volgens de kerkelijke organisatoren gaat het hier om experimentele vaccins die worden geproduceerd door gebruik te maken van de genetische code van het laatste coronavirus, zonder dat deze code uit het bestaande virus is geïsoleerd. Dat maakt het bijzonder ingewikkelde en tijdrovende isoleren van het echte virus overbodig, omdat de code wordt geleverd door het "mRNA technologie platform", dat, zoals Moderna op haar website uitlegt, functioneert net zoals het besturingssysteem op een computer. De "mRNA drug" is het "programma" of de "app" die de virale code bevat. Dit synthetisch geproduceerde virale mRNA moet dan middels injectie in het menselijk organisme worden "gedownload" om daar de virale code tot expressie te brengen. Om die reden noemt Moderna haar mRNA-medicijnen "instruction sets" met een "softwareachtige kwaliteit".

Henk Willem Smits Historicus en journalist met kennis van belastingontwijking, fraude en corruptie. FTM. 3 weken geleden

Pfizer verdient miljarden aan coronavaccins die overheden inkopen. De vaccins zijn mede ontwikkeld dankzij research van universiteiten en worden betaald met belastinggeld. Maar Pfizer betaalt liefst zo min mogelijk belasting. Via Nederland weet het bedrijf aan de greep van belastingdiensten te ontkomen. Je zou het niet zeggen als je ervoor staat: dit fantasieloze bakstenen gebouw op een kantorenpark in Capelle aan den IJssel herbergt een miljardenbedrijf. Er wordt jaarlijks meer dan 36 miljard euro omgezet, wat maakt dat het gemeten in omzet bij de 15 grootste bedrijven van Nederland hoort. Bij zulke bedragen verwacht je eerder een groot, prestigieus en glanzend gebouw op een prominente plek. Hier huist de Nederlandse vennootschap van Pfizer. Het bedrijf verwacht een goed jaar tegemoet te gaan: over 2021 hoopt Pfizer meer dan 21 miljard euro omzet te boeken met het coronavaccin dat het samen met het Duitse BioNTech ontwikkelde. Pfizer, eerder vooral bekend als de producent van Viagra, heeft goud aangeboord. Pfizer en BioNTech hadden hun vaccin als eerste op de markt, en van vragen omtrent bijwerkingen is – anders dan bij enkele concurrenten – vooralsnog geen sprake. In de eerste drie maanden van dit jaar zag het bedrijf zijn omzet met 42 procent stijgen naar 14,6 miljard dollar. Dat is goed voor ons allemaal, meldde Marc Kaptein, directeur van Pfizer Nederland in een open brief in de Volkskrant. Hij stelt dat het bedrijf 2 miljard dollar heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van het vaccin. Pfizer en BioNTech verwachten in 2021 voor 21 miljard euro aan vaccins te verkopen. De winstmarge op dat bedrag zit volgens Pfizer ‘hoog in de twintig’. Bij 25 procent zou de winst ruim 5,2 miljard euro bedragen. En dat is nog maar het begin. Vorige week kocht de EU 1,8 miljard extra doses Pfizer/BioNTech-vaccins in. De vaccins zijn waarschijnlijk nog jarenlang nodig voor miljarden mensen, omdat herhalingsprikken noodzakelijk zullen zijn om covid-19 de pas af te snijden.

WatMaaktHetUit 3 weken geleden

@ Henk Willem Smits Denk jij dat de mensen nog jaren lang gevaccineerd moeten worden om covid-19 de pas af te snijden? Of denk jij dat ze vooral een goudmijn in stand willen houden?

Henk Willem Smits. 3 weken geleden

Als een overheid een volk genoeg angst inboezemt, dan zullen ze elkaars stront opvreten als deze overheid zegt dat ze dan genezen. Ze zullen er zelfs voor betalen.

WatMaaktHetUit 3 weken geleden

@ Henk Willem Smits; Dat denk ik ook. Het is erg triest wat men aan stront slikt, als of het zoete koek is.

Willem 3 weken geleden

Deze overheid laat zich de les lezen door de farmaceutische industrieën. Deze farmaceutische industrie zijn op zijn zachtst gezegd niet uit op de gezondheid van de mens maar zien de mens als een vorm van snel geld verdienen. Dit is de kip met de gouden eieren, begin mij ook steeds meer af te vragen wat er in deze casus eerder was de kip of het ei waarmee ik bedoel was het vaccin er eerder dan het virus? Het zou zo maar kunnen.