Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Is het een grote misleiding van het RIVM?: Pierre Capel Column

919 keer bekeken
V.v.C.
Gepubliceerd op 14 aug. 2020
Op basis van bewust (?) achtergehouden informatie wordt het kabinet al maanden onvolledig geïnformeerd. Alle grondslag ontbreekt om het voorgestelde destructieve beleid met onomkeerbare gevolgen uit te blijven rollen. Pierre Capel maakt in zijn column duidelijk hoe je op eenvoudige wijze de beschikking krijgt over internationaal gepubliceerde wetenschappelijke artikelen. Zo leer je dat er al circa 3100 artikelen gepubliceerd zijn over de transmissie via aerosols. En zo vind je ook zonder enige moeite het artikel dat door het RIVM zelf gepubliceerd is in 2010. Hieruit volgt dat toen al bekend was bij het RIVM dat verspreiding via aerosols 20 maal groter is dan via druppels. Ondanks het feit dat deze internationale publicatie alle informatie geeft om niet alleen gedegen beleid te bepalen, maar vooral verspreiding van het virus tegen te gaan, wordt stug volgehouden dat social distancing, gebaseerd op onderzoek uit 1930, de sleutel naar de oplossing is. Kijk en huiver...en ontdek zelf dat: - het Corona virus geen nieuw virus is. Sinds 1954 wordt hier onderzoek naar gedaan; - de verspreiding van besmettelijke virusdeeltjes via aerosols 20 maal groter is dan via druppels (en daarmee social distancing van de baan kan); - de PCR test die op grote schaal de besmettingen vast moet stellen volstrekt onbetrouwbaar en daarmee volledig onbruikbaar is...maar daarmee wél het beleid van de overheid onderbouwt, de Spoedwet er doorhaan kan jagen en niet in de laatste plaats...een land in lockdown kan brengen en de burger op persoonlijke titel in huisarrest kan plaatsen, tot een strafbaar feit kan veroordelen en een boete van tienduizenden euro's kan opleggen. De leugen regeert. Al maanden. Het wordt tijd dat de beerput opengaat en de waarheid op tafel komt.

6 reacties

Reactie wordt toegevoegd

AHDH 2 maanden geleden

Interessante video. In tegenstelling tot het RIVM en het kabinet maakt de columnist wel gebruik van uitgebreide bronvermelding en de correlatie tussen die bronnen en hoe die de ingenomen stelling onderbouwen. Echter: Ik kan mij maar niet aan de indruk onttrekken dat er (ook) politieke motieven ten grondslag liggen aan deze video. En dat tast voor mij de wetenschappelijke waarde van deze video aan. Jammer.

Willem 2 maanden geleden

Beste AHDH. Deze video is van'' Café Weltschmerz'' Café Weltschmerz is een burgerjournalistiek platform. Wij zenden interviews uit met deskundigen over actuele maatschappelijke aandachtsgebieden, er is geen politieke grondslag of motief, we kunnen dit realiseren door donaties.

AHDH 2 maanden geleden

Beste Willem. Dat café Weltschmerz een burgerjournalistiek platform is, staat los van de intentie van de inhoud van de video. Ik beweer niet dat de publicatie van deze video politiek is gemotiveerd. Er worden conclusies in de video getrokken die bij mij politieke motivatie veronderstellen. En dat vind ik jammer. Het trekken van conclusies kan ook worden over gelaten aan de kijker. Verder draag ik burgerjounalistieke platformen een warm hart toe omdat ik van mening ben dat de professionele journalistiek al decennia lang haar zelfstandigheid heeft verloren onder druk van commercie en de relaties met de bronnen waarvan de professionele jounalistiek zich afhankelijk heeft gemaakt. M.a.w. zet uw werk voort; het is goed dat informatie wordt gedeeld en dat juich ik toe.

Willem 2 maanden geleden

Beste AHDH. Bedankt voor uw reactie. Het klinkt niet geheel onlogisch wat betreft politieke motivatie, het lijkt mij persoonlijk dat e.e.a niet te scheiden is, is niet alles in de media omrand met politiek. Moeilijk onderwerp om uit te leggen.

Pk1800 2 maanden geleden

Het feit dat feitelijke bevindingen terzijde worden geschoven door onze leiders, is verontrustend. Beleid bepaal je op voortschrijdend inzicht in dit soort gevallen. Zie ook de brandbrief van de vereniging huisartsen en specialisten. De democratie is dan ook in het geding alsook onze grondwet, die juist dient om ons te beschermen in dit soort situaties. Ik adviseer eenieder om los van het RIVM en de NOS ook informatie in te winnen bij andere bronnen. Dit is een serieus dingetje wat er zich afspeelt. Prettige avond nog

Angelique 2 maanden geleden

Goed onderbouwd en echte informatie. Als je logisch nadenkt klopt er vanaf het begin al niet veel; Wel naar de hoeren maar niet naar je oma enzovoort Bijj 25 graden zou het virus ook niet overleven. Dat staat los wat deze man verteld. Deze man verteld meer over zijn vak en hoe het werkt. Deze man komt op mij zeer integer over en weet waar hij het over heeft, dan kun je niet zeggen van het nieuws van de media.