Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Crisistijd op straat | Sluis

2.686 keer bekeken
RTV Scheldemond
Gepubliceerd op 8 apr. 2020
We worden deze dagen bestormd met filmpjes van lege winkelstraten in de diverse wereldsteden, ten gevolge van de Corona-crisis. Hier in Zeeuws-Vlaanderen is het niet anders. En helaas wordt de middenstand in Sluis ook hard getroffen. De opnames vonden plaats op 27 maart en 1 april jl.

55 reacties

Reactie wordt toegevoegd

Suze 7 maanden geleden

Dramatiseren is ook een kunst...

Alex 7 maanden geleden

Probeer eens positief nieuws te brengen..

.... 7 maanden geleden

Miss had t ook mooi geweest dat ondernemers in sluis bijv een mooie boodschap konden inspreken

Erwin 7 maanden geleden

Wat een negatief filmpje met erg deprimerende muziek, bah!

Nathalie van Tilburg 7 maanden geleden

Juist in Sluis is iedereen heel positief en doen we allemaal ons best!! Dan vind ik dit filmpje zeer ongepast om Sluis zo negatief neer te zetten en dan ook nog die dramatische muziek daarbij! Wees positief en laat Sluis zijn mooie kanten zien! Daarmee komen we een stuk verder..

Erwin 7 maanden geleden

Beter aan dit filmpje een boodschap toegevoegd dat de winkeliers in sluis besloten hebben om zoveel mogelijk terug open te gaan. Laat het ondernemerschap zien ipv gedramatiseerde verslagenheid

Cindy 7 maanden geleden

Positiviteit maakt Positiviteit .. kom gewoon een lekkere lolly kopen bie olleke bolleke .. ze zijn heerlijk

Natas 7 maanden geleden

Had er koffie en cake bij gedaan ! Terwijl dat iedereen hun best doet om de zaken door te laten gaan ondanks het coronavirus. Beetje raar in beeld gebracht, Erg jammer

Bram 7 maanden geleden

RTV Scheldemond... Ik denk dat jullie sponsors nu massaal gaan afhaken. Als lokale tv moeten jullie het van deze streek hebben, maar als je de zaken in een negatief daglicht gaat zetten terwijl veel winkels net weer open gaan dan zijn jullie goed bezig hoor...

Ludo Haers 7 maanden geleden

Wat een belachelijk filmpje. Jullie moeten leven van ondernemers nou hier maak je vrienden mee. En diegene die de muziek eronder heeft gezet verdient een taakstraf.

Siska 7 maanden geleden

Wat een negativiteit Zeelandnet jammer dat jullie dit zo brengen! Straks is iedereen wel weer goed genoeg zeker om bij jullie te adverteren??? Ik in elk geval zeer zeker niet!!!

Katy 7 maanden geleden

Belachelijk dit! Weerspiegeld totaal niet wat er nu gaande is !

. 7 maanden geleden

Zo deprimerend, terwijl een heleboel winkeliers en horeca al hun stinkende best doen om weer open te gaan en afhaal service aanbieden. Ik hoop dat als tegenprestatie een filmpje geplaatst wordt als Sluis weer bruist!

Frank 7 maanden geleden

Hoe krijg ik reacties? pff wat smakeloos. Dat wordt een mooie inkopper voor jullie advertierondes in Sluis. Denk dat er dan ook veel dichte deuren zijn dan (figuurlijk mocht je de grap niet begrijpen..)

Deborah 7 maanden geleden

Deze montage in combinatie met de muziek; je zou er depressief van raken. In deze tijd komt er zoveel creativiteit los bij mensen en zie je overal fantastische initiatieven ontstaan. Tussen burgers, winkeliers, horeca ondernemers. Laat dat zien in plaats van meegaan in deze negatieve spiraal. Draak van een filmpje...

Ellen 7 maanden geleden

Begrijp doel niet van dit filmpje en de depressieve muziek. Was nog ‘beter’ geweest als het enorm hard regende toch? Wat n slecht verhaal!

Joost 7 maanden geleden

Filmpje duurt vier en een halve minuut te lang...

Nathalie 7 maanden geleden

Wat een verschrikkelijk filmpje...Is dit de manier om de ondernemers een hart onder de riem te steken? Bah !!!

Carmen 7 maanden geleden

Duidelijk dat er te veel tijd over is voor jullie medewerkers. Moet zeggen, de creatieve brein achter dit filmpje... Heeft volgens mij dringend gebrek aan vakantie. Of moet eens een bezoekje brengen aan een arts, voor wat medicatie. Bah, dat mensen op die manier hun geld willen verdienen.

Tineke 7 maanden geleden

Toevallig dat de winkels die wel open zijn er (net) niet opstaan. Erg jammer.......

Silvie 7 maanden geleden

Laatste x dat ik naar jullie gekeken heb, riooljournalistiek van de bovenste plank

X 7 maanden geleden

Heel jammer dit filmpje. Ik vraag me echt af wat hiervan het doel is?!?! Ik zie geen enkel geopende winkel, heel raar, want er zijn er toch open hoor. En de sfeer ademt nu rust uit, terwijl het in dit filmpje eerder rouw uitademt...

Carmen. 7 maanden geleden

Jammer dat Sluis zo negatief wordt neergezet terwijl alle ondernemers zo hard werken en net ontzettend creatief zijn geworden! Treurig filmpje dat Sluis totaal niet op de kaart zet. Een promotionele video met mooie beelden van Sluis zou veel beter staan in deze tijden.

Severine 7 maanden geleden

Diep triest dit filmpje! Je moet dit filmpje wel overdag maken, en niet s avonds dan zie je dat er heel veel winkels open zijn, in Sluis ! Echt verschrikkelijk!

Peter 7 maanden geleden

Is dit de prijs die wij betalen voor journalistieke vrijheid? Volgens mij leven wij in een land van hoor en wederhoor. Wees een echte journalist en laat de verschillen zien tussen een normale tijd (sinds de jaren 50) en een abnormale tijd (Coronatijd), dan ben je een professional!

Peter 7 maanden geleden

Zoals jullie zelf aangeven in de kop. CRISIS TIJD. Dan ligt het voor de hand natuurlijk dat er geen mens over straat loopt, dit MAG NAMELIJK NIET!!!! Dus weet niet welke Einstein kwam met het idee voor dit filmpje? Maar deze heeft waarschijnlijk zelf nog geen nieuws bekeken (of het was nog niet opgevallen dat het in z’n eigen straat opeens ook we wat rustig was). Kortom sterk stuk!!!!

Miranda 7 maanden geleden

Wat een verschrikkelijk filmpje over sluis... een schande dat jullie Sluis zo neerzetten in deze moeilijke tijd!! Ondernemers die anders alle dagen geopend zijn om iedereen te laten genieten van onze mooie stad! Wij, ondernemers hebben hier niet voor gekozen!! Shame on you!!!

Corrie 7 maanden geleden

Wat is het nut van dit filmpje... iedereen weet toch dat het even zo is en satchel moeilijk is. Moet op deze manier nog meer verdriet en wanhoop gezaaid worden? Erg slechte tv ...

Anne 7 maanden geleden

Net het begin van een slechte horrorfilm.. Hier slaan jullie wel even serieus de plank mis. Er wordt kei hard gewerkt achter de schermen met super leuke initiatieven zoals personal shopping en overheerlijke afhaalmaaltijden. Ondernemers zijn creatief om toch hun klanten/ gasten zo goed mogelijk tot dienst te zijn.. Misschien hadden jullie daar even een leuk item van kunnen maken? #samensterk

Rick 7 maanden geleden

Misselijkmakende opname. Lekker bezig RTV Scheldemond. Ik begrijp niet wat de intentie van dit filmpje is. Had liever de energie gestoken in een positief verhaal in deze bizarre tijd in plaats van met een drone te spelen. Heel triest dit.

Ingo de groote 7 maanden geleden

Pure schande om Sluis op deze manier neer te zetten... hard werk van een ieder wordt tekort gedaan

Sophie van Printemps RIva 7 maanden geleden

Wat een zonde... zo een negatieve uitstraling van het ohh zo mooie Sluis... Een kaakslag voor een ondernemer zoals ik die sinds 17 maart alle dagen open ben om de gastvrijheid van Sluis toch te blijven promoten in de meest moeilijke omstandigheden... hopelijk posten jullie snel een echte promo film om de ondernemers van Sluis een warm hart toe te dragen...

Jp 7 maanden geleden

Zo negatief en dan die muziek van welke uitvaart is die terwijl iedereen zo zijn best doet om te overleven

Sadness by Miep 7 maanden geleden

Iedereen probeert zo positief mogelijk te blijven en dan kom je met zo een grafstemming aanzetten. Wat een opsteker!

Tahir (Restaurant Cote D Azur) 7 maanden geleden

İdee van film schandaalijk! Dat is niet het einde van de wereld! Straks allemaal normaal woorden.

Bert van Ernie 7 maanden geleden

Is hier iemand met slechte muzieksmaak zijn drone aan het testen? Concept is ruk.

Gelein 7 maanden geleden

Voor negatieve filmpjes met crematiemuziek zullen we hier nog aan terug denken ze hadden geen 1,5 meter afstand moeten houden maar 15 km was positiever geweest voor iedereen die elke dag weer met frisse moed ideeën probeert om zijn bedrijf in sluis in stand te houden en ja wat is in godsnaam dan wel je boodschap als je deze negatieve film online zet

jack 7 maanden geleden

even de ellende van een hardwerkende middenstand laten zien , wat een zielige en nutteloze video is dit wel niet

Gilbert 7 maanden geleden

Filmpje van sluis gaat nergens over, overtrokken. Als druk is kan hij niet filmen😂 mag hij niet eens met drone vliegen..

Mel 7 maanden geleden

Deprimerend!! Trieste muziek erbij.. lijkt wel een slechte horrorfilm... zonde om zo negatief beeld van sluis te brengen! Ze willen allemaal dolgraag weer dat er volk loopt en doen er alles aan om 'open' te blijven... geven ze je zo'n rot filmpje... had beter de winkels gefilmd die er alles aan doen om je nog van dienst te zijn in deze tijden......

Ivan 7 maanden geleden

Dit is absoluut niet een weerspiegeling van het huidige sluis. Er zijn genoeg ondernemers die met super initiatieven komen ,zoals afhaalservive,personal shopping, . Ook zijn er meer dan genoeg winkels open . Wat een pruts journalistiek.

I 7 maanden geleden

Wat een droeftoeter die zo’n triestig filmpje plaatst. Zeer onprofessioneel.

Anita 7 maanden geleden

Gaat helemaal nergens over weet niet wanneer jullie dit gefilmt hebben ...want verschillende winkels die wel open zijn en knokken om hun hoofd boven water te houden hebben jullie natuurlijk niet gefilmt ..Of je laat een reëel beeld zijn of je filmt niks !!!

Olaf Cornelissen 7 maanden geleden

Wat een kut film

Shanna 7 maanden geleden

Triestig dit. Jammer dat ze deze indruk geven van Sluis. Alle ondernemers doen hun best om er het beste van te maken in deze tijden. En dan zetten ze sluis zo in het daglicht. Ook de indruk dat ze dit hebben gefilmd na de openingsuren. TRIESTIG

Kitty 7 maanden geleden

Jammer dat Sluis in deze omstandigheden op deze manier wordt weggezet! Ik denk dat we met z'n allen, hoe moeilijk het voor ons allen is, hier op een positieve en consructieve manier mee omgaan. We hebben steun aan elkaar en halen kracht uit mekaar. Hierdoor ontstaan creatieve ideeën en initiatieven waar we mee aan de slag gaan! Inderdaad, héél jammer dat jullie dit niet belichten en dit niet laten zien. Jullie filmpje vind ik triestig 😟. Maar ons mooie Sluis en de samenhorigheid onderling vind ik geweldig en dat verdient van mij een pluim 😀. Trek jullie conclusies zelf maar!

Jeanine 7 maanden geleden

Wat een vreselijk filmpje en wat een grafstemming. Dit staat zo in contrast met hoe Sluis is. Veel ondernemers in Sluis zijn open, laat dat dan zien. Iedereen probeert er het beste van te maken in deze moeilijke tijd. Zo’n filmpje slaat volledig de plank mis . Bah!

m 7 maanden geleden

Droevig dit filmpje. Waar zijn de beelden van de ondernemers die open zijn. De borden die buiten staan aan de weg zijn onleesbaar gemaakt op de film. Lekker bezig montageploeg. Wij als ondernemer in sluis doen er alles aan om onze klanten nog te helpen in deze moeilijke tijd maar jullie maken er al een begrafenis van. Gewoon belachelijk.

Marieke 7 maanden geleden

Knap staaltje werk om t precies zo te monteren dat je geen geopende winkel ziet!! Inzoomen op de lege horecapanden om de eigenaren hiervan nog een trap na te geven..we hebben er allemaal slapeloze nachten van! We doen onze uiterste best om positief te blijven en de sfeer zo aangenaam mogelijk te maken voor de klanten ondanks alle maatregelen die helaas nu nodig zijn. Gratis parkeren, een luisterend oor voor iedereen die even zn verhaal wil doen in deze bizarre tijd en genoeg leuks te vinden in onze leuke winkels die open zijn, dus je kunt met een gerust en veilig gevoel naar Sluis komen om lokale ondernemers te steunen!!!

Syl 7 maanden geleden

Wat een schandalig filmpje , ja sluis heeft nu een heel andere uitstraling dan een maand geleden, logisch in deze crisis maar deze grafstemming is alleen maar overdreven montage !

Christine 7 maanden geleden

Lijkt wel grafmuziek

Doménique 7 maanden geleden

Als je Sluis zo wil neerzetten als zijnde dat Sluis zich te goed voelt voor zijn Nederlandse klanten, kom dan filmen op een uur dat er normaalgezien winkels open zijn en niet na 19u. Horeca is gesloten in heel Nederland en de winkels doen er alles aan om de regels rond Corona na te leven. Vergeet vooral niet waar je sponsors zoekt wanneer je weer geld nodig hebt om te overleven!

Anne 7 maanden geleden

Knap hoor om van een al moeillijke situatie een troosteloze situatie te maken. In elk ander dorp in nederland loopt er om 19.00 uur ook geen kip meer rond. Belachelijk dit.

Francis 7 maanden geleden

Wat jammer terwijl we net zoiets proberen te voorkomen sluis opnieuw toekomst te geven is dit net niet wat men wil zien dit is je eigen regio stuk maken jammer dat je voor drama kiest. In een donkere periode waar er al genoeg drama is. Had je het anders aangenomen had iedereen het gedeeld.

Jk 5 maanden geleden

Best place in the world, in the summer!