Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sperwer vangt duif

3.265 keer bekeken
Wil
Gepubliceerd op 4 aug. 2018
Sperwer vangt duif op dak

6 reacties

Reactie wordt toegevoegd

John C. Maas 05 augustus 2018

Dat vinden duivenliefhebbers geen prettige film. Het gebeurt de laatste tijd erg vaak dat zij kostbare postduiven (die ergens op de daken uitrusten en zich ori├źnteren op de thuisvlucht, door sperwers worden aangevallen en verder op het land worden ontleend. Op die manier heb ik ook nog wel eens een pootje met een ring gevonden in het bos en v erzonden naar de pd club. John C.

Sandra 07 augustus 2018

@John C. Maas. dit lijkt me meer een tortelduif en geen postduif.

Martin 13 augustus 2018

Dit is een Turkse tortel, maar afgezien hiervan, zijn er veel te veel roofvogels. Ze bedreigen onze vogelstand. Vroeger in onze tuin veel mooie vogeltjes. Je ziet ze niet meer sinds de roofvogel overdreven beschermd wordt door zgn vogelliefhebbers.

Cees 15 augustus 2018

Martin, wat een onzin. Roofvogels bedreigen absoluut niet de vogelstand. Enig idee hoeveel vogels de katten per jaar vangen? Je zal schrikken hoeveel dat er zijn. Vele malen meer dan de roofvogels die vaak de zwakke en zieke dieren opruimen.

S A (Albert) van der Meule 17 augustus 2018

Niets zielig aan. Dit is de natuur. Wij als mens hebben de postduif uitgevonden. Maar die horen niet in de natuur. De kans dat een sperwer een postduif vang is niet groot. Er zitten veel meer turkse tortels( te veel, horen hier niet thuis), en vette langzame houtduiven op en rond de velden. Ook de holen duif en zomer trotelduif zijn er in overvloed.

Majid Zandiyeh 19 januari 2019

Wat een slechte dier hij heeft vandaag mijn beste duif gevangen en mee genomen een iranse hoogvlieger