Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Helden & Heroes # Bashar

1.548 keer bekeken
Inactief profiel
Gepubliceerd op 11 jun. 2018
Bashar is 23 jaar, komt uit Syrië en is inmiddels zo’n 3 jaar in Nederland. Door de oorlog in zijn thuisland is hij samen met zijn familie naar Nederland gevlucht. Nu volgt hij bij Scalda College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging de kappersopleiding en hoopt hij versneld af te studeren.
Volgens zijn docente Ilona van der Have is hij een erg gemotiveerde student met een grote passie voor het kappersvak. “Mijn grote droom is het openen van mijn eigen kapsalon,” glundert Bashar.
Toen Bashar 18 jaar oud was werd hij verplicht het Syrische leger in te gaan. Maar dat wilde hij niet. Bashar besloot te vluchten naar Libanon, ondanks dat hij het erg moeilijk vond om Syrië te verlaten en zijn familie achter te laten. Zichtbaar geëmotioneerd vertelt hij: “Je ziet wat er gebeurd is met mijn land, maar je kunt er niets aan veranderen. Syrië was een welvarend land, maar alles is veranderd.”
Na een jaar in Libanon te hebben gewoond en gewerkt reisde hij af naar Jordanië, waar zijn familie inmiddels naartoe was gevlucht. Met hulp van Unicef kreeg Bashar de kans om samen met zijn familie asiel aan te vragen in Nederland. Bashar had al sinds jongs af aan passie voor het kappersvak. Hij leerde het kappersvak in Syrie en werkte in Jordanië bij een barber. Momenteel heeft hij een verblijfvergunning voor 5 jaar. Hij heeft het erg naar zijn zin in Nederland maar de Nederlandse taal is toch wel moeilijk. “Ik vind de taal de sleutel tot het land. Als je de taal niet spreekt kom je niet verder. Ik volg dan ook bijles, zodat ik zo snel als ik kan de Nederlandse taal beheers, ” vertelt Bashar. Overigens spreekt Bashar prima Nederlands en is hij sociaal een echte kapper. Na het behalen van zijn niveau 2-diploma, wil Bashar verder leren voor niveau 3. “De creativiteit die je kwijt kan, vind ik het allerleukst.” En daarna hoopt Bashar zijn eigen zaak te kunnen openen waar hij zowel heren als dames knipt. “Mijn klanten een mooi resultaat geven, daar doe ik het voor!” Scalda is trots op Bashar. Bashar is een HELD!

Reacties

Reactie wordt toegevoegd