Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SPOREN VAN TOEN: MURALTMUURTJES

2.335 keer bekeken
Inactief profiel
Gepubliceerd op 7 feb. 2017
Op oude zeedijken bij Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge staan betonnen muurtjes. Een eeuw geleden bedacht door ingenieur Muralt om de overslag van water tegen te gaan.

7 reacties

Reactie wordt toegevoegd

Will 07 February 2017

ja nu zijn we dat afgelegen gat wel beu hoor.

Bericht voor Will 07 February 2017

Als je iemand nodig hebt die voor jou een videokeuze maakt, vraag hem/haar voortaan Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge over te slaan. Als je zelf kiest: raadpleeg je arts want ergens tussen je oren gaat er dan iets niet goed. Succes er mee!

Will 07 February 2017

nou zeg bericht, als u zelf iemand nodig hebt om de keuze te maken waar u op wil reageren vraagt u dan dit over te slaan. Als u zelf kiest, raadpleeg dat uw psychiater want er gaat iets niet helemaal goed tussen uw oren met uw agressieve getier waar niemand op zit te wachten. Jammer voor u is emergis vol dus u zal nog even weg moeten blijven tot u weer toonbaar bent en u uzelf weer normaal kan gedragen.

will 07 February 2017

Natuurlijk denkt "bericht" de zonnegod zelf te zijn die zich moet uitspreken over de berichten bij een video van iemand anders. Dat kan Goestig zelf namelijk niet en moeten aan "bericht" vragen wat voor filmpje ze mogen maken. Nog een wonder dat "bericht" geen geld vraagt voor zijn uitmuntende adviezen , want iedereen is het uiteraard altijd met hem eens omdat die nu eenmaal de wijsheid in pacht heeft en het alleen zeggenschap over de hele planeet heeft en dus altijd gelijk heeft. Meningen van anderen zijn automatisch inferieur dus hoeven die niet gemeld te worden want dat stoort de alwetende namelijk, ja, laten we het hele internet maar afschaffen want wellicht is er iets bij wat niet zint dus kunnen we maar beter onze mond houden. :P

leen 27 May 2018

Is me eigenlijk nog steeds niet duidelijk hoe die muraltmuurtjes bij de gebroken dijk daar zijn gekomen. Want in de jaren 60/70 stonden er ook nog boven op de dijk, dacht ik zo uit mijn herrinnering.

vrijheid van onderdrukking 29 September 2018

een historisch bewijs hoe de nederlandse overheid vroeger ook al de bevolking liet dokken voor schijnveiligheid want die muurtjes werkten voor geen meter, sterker nog, ze verzwakten de dijk waarop die stond. maar toch lekker belastinggeld opgemaakt en aan de bouwmaffia gegeven. nee, er is niets veranderd of verbeterd al die tijd. nog net zo een grote corrupte maffia bende als toen.

Peter 05 April 2019

Het verhaal over de 'gebroken dijk' tussen Kattendijke en Goese Sas klopt niet. Dit heeft niets met de Watersnoodramp van 1953 te maken. Het zijn de restanten van een dijkval (plotseling instorten van de zeedijk na ondermijning door het zeewater) aan het begin van de Tweede Wereldoorlog.