Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

“TIEN MENSEN HEB JE NODIG”

5.098 keer bekeken
Goestig
Gepubliceerd op 31 jul. 2016
Jaap Huissen is buurtbuschauffeur. Aankomende herfst is er een nieuwe buslijn Kattendijke – Goes. In 1-op-1 vertelt Jaap over het werk in de buurtbus en dat er nog vrijwilligers gezocht worden.

7 reacties

Reactie wordt toegevoegd

Steven 05 augustus 2016

Ja leuk, maar het zou beter zijn om mensen die in een uitkering zitten hier weer aan werk te helpen. Vrijwilligers is leuk, maarbij dit soort diensten verdringen ze arbeidsplaatsen. Ik vraag me echt af welke opleiding deze vrijwilligers mee krijgen? EHBO, communicatie vaardigheden, klant gericht werken, techniek kennis van de bus, ongevalsbehandeling, omgaan met andere culturen, chauffeurs diploma? Nogmaals wel,leuk, maar als arbeidsplaatsen worden verdrongen door vrijwilligers is dat geen goede zaak.

Egomanie der ouderen 14 augustus 2016

Ja, en meer dan tien mensen zoeken werk voor hun levensbestaan want van een gemeente uitkering kan je niet overleven. Wie komt dan in aanmerking om op de bus te rijden ? Een uitgehongerde uitkeringstrekker die door ondervoeding te ongezond of onfit is om een voertuig te besturen of gepensioneerden die al genoeg inkomsten hebben een dik leven genieten op kosten van een ander en zich vervelen ? Ja, geef die maar onbetaald werk zodat een werkloze geen enkele kans meer heeft. Gewoon schofterig als je daar aan meewerkt.

der arbeitseinsatz ist zuruck 14 augustus 2016

En zo gaan ze dan met vrijwilligers om, als er nieuwe plannen zijn dan moeten ze dat maar in de krant lezen. Maar ze moeten wel sociaal zijn, en vriendelijk, en vitaal , hulpvaardig, vriendelijk, op tijd enz enz enz. En dat is het zelfde als je vrijwilligers het maar in de krant moeten lezen toch ? Gewoon respectloze uitbuiting zie ik, maar dat is goed voor de samenleving dus mag het maar. Geef gewoon een deel van je leven aan de staat want die multimiljonairs die daar inzitten kunnen geen OV busje betalen hoor. Dat er nog mensen zijn die dat geloven en er aan meedoen.

Vrijwillegerswerk klinkt leuk maar het heeft wel als gevolg dat er mensen hun baan kwijtraken. Een aantal jaren geleden is er in Kattendijke een gesprek geweest met dhr. Bel van de Belbus, hierin kwam naar voren dat het geen banen zou kosten van vast per 17 augustus 2016

R. Versteeg

van der Bilt 18 augustus 2016

Dat er nog mensen aan meedoen komt doordat de overheid dat afdwingt als tegenprestatie dat zij heel hun leven dik aan sociale verzekeringen tegen werkelooshied hebben moeten betalen dus als ze daar aanspraak op willen maken dan blijkt al het geld al lang opgemaakt door den Haag die je dan naar de faillissements gemeentes sturen die geen geld meer hebben dus zal de verzekerde maar dwangarbeid moeten doen om te overleven. ZO komen de gemeentes aan hun "vrijwilligers" en anders niet. Er zal ook wel eens een verwarde goeddoener tussenzitten die dit uit eigen beweging doet, net als sommige vrijwilligers de boederige terroristen gewoon geholpen hadden om hun plaats in de maatschappij te vinden, het soort wie het niet uitmaakt wie ze helpen als ze zichzelf maar als weldoener kunnen zien en pochen bij hun feministische/lesbische vriendinnen over hoe zij een vrouwen onderdrukker die geen enkel recht voor vrouwen ziet geholpen hebben. Nog mijn persoonlijke dank en die van alle vermoorde slachtoffers dat ook juist die terro, sorry ,arme vluchtelingen geholpen zijn om hier hun moorddaden uit te voeren dus vrijwilligerswerk is altijd goed en doe je niet mee dan ben je een racist.

slavenstatushouder 18 augustus 2016

10 mensen heb je nodig, en dat komt effe slecht uit want dwangvrijwilligers(slaven) worden niet volgens de rechten van de mens behandeld dus zullen dat wel geen mensen zijn dus gewoon verder zoeken. Tenzij ze gewoon toe willen geven dat ze mensenrechten schenden enkel om financieel gewin te bewerkstelligen maar daar zijn ze dan net te slim voor om hun misdaden toe te geven, welk natuurlijk betekend dat ze het dus bewust weten dat het illegaal is toch gewoon doen. Kom, wordt ook dwangvrijwilliger, tot jolijt van de slavenmeesters. Of ben je soms een profiterende egoistische bankhanger ?

A. Winter 27 augustus 2016

En ? al 10 slaven kunnen vorderen ?