Gerelateerde video's
-
Stichting Vrije Zeeuwse papegaai
2.746 weergaven
-
met zijn alle aan de Biogarde Stichting vrije Zeeuwse Papegaai
1.822 weergaven
-
Pipo heeft weer praatjes
2.430 weergaven
-
Stichting Vrije Zeeuwse Papegaai 14-4-2016
1.574 weergaven
-
Kronkelwilgen takken
2.565 weergaven
-
Wat een Heerlijke nazomer
1.913 weergaven
-
Stichting vrije Zeeuwse Papegaai
2.194 weergaven
-
25-04 14uur13 buiten op de jungle
2.257 weergaven
-
Stichting Vrije Zeeuwse Papegaai.
3.178 weergaven
-
Hoezo rommel maken
3.222 weergaven
-
Stichting vrije Zeeuwse Papegaai
3.436 weergaven
-
slopen
2.482 weergaven
-
DIERENMIX 4
3.012 weergaven
-
Stichting Vrije zeeuwse papegaai
1.752 weergaven
-
Valentines day
4.503 weergaven
3 reacties
Stichting Vrije Zeeuwse Papegaai. Er zijn verschillende vormen van mishandeling: bewuste of onbewuste vormen van mishandeling. Duidelijk is natuurlijk dat het slaan van een papegaai, het schelden tegen of het schreeuwen naar de papegaai behoren tot mishandeling. Deze vorm van mishandeling kan ontstaan uit frustratie, die ontstaat omdat de papegaai ongewenst gedrag vertoont. Maar ook verkeerde leefomstandigheden kunnen leiden tot mishandeling. Zo is het constant wegzetten van de vogel in een ruimte zoals kelder, zolder of garage waar hij geen enkel contact heeft met mens of dier, een vorm van mishandeling. De vogel in een veel te kleine of ronde kooi zetten, waar hij geen veilig hoekje heeft. De vogel frisse lucht en zonlicht onthouden. De vogel in een bevuilde, roestige kooi houden, met zwaar vervuilde water- en voerbakjes. Hem niet voorzien van goede voeding en fris drinkwater. En het zal duidelijk zijn dat roken in nabijheid van de papegaai ook slecht is. Maar ook zijn er de vormen van mishandeling, welke ontstaan door onwetendheid. Het geven van een onvolledig voer zoals zaad kan grote gevolgen hebben die zich pas na jaren kenbaar maken. Gevolgen die dit met zich mee kan brengen zijn het minder goed door de rui komen, problemen met slechte stand van nagels, doorgegroeide snavel en problemen met de huid. Er kunnen toevallen of problemen met het evenwicht ontstaan. Maar ook het ontstaan van aderverkalking en zelfs het op jonge leeftijd al overlijden, kunnen een gevolg van verkeerde voeding zijn. Ook het gebruik van spuitbussen, geurkaarsen of het gebruik van pannen met teflonlaag, die bij gebruik giftige stoffen afgeeft zijn schadelijk voor de papegaai. Om mishandeling die uit frustratie over ongewenst gedrag of uit onwetendheid ontstaan te voorkomen zou iedereen die voornemens is een papegaai aan te schaffen zich eerst eens uitgebreid moeten gaan verdiepen in de papegaai. Het verantwoord houden van een papegaai kun je immers leren.bij de Stichting Vrije Zeeuwse Papegaai, Voor advies en vragen kunt u ons bereiken op dit nummer 06-47079385
Stel je eens voor hoe een papegaai van nature leeft: (meestal) in een oerwoud, met een hoge temperatuur en een zeer hoge luchtvochtigheid. Regelmatig een fikse tropische regenbui op de kop, meestal een zitplaats beschut tussen de takken/bladeren (dus niet in de volle zon) en overdag zo'n graadje of pak 'm beet 40. Daaruit kun je eigenlijk al concluderen: - Dat je een papegaai geen plezier doet om hem in de volle brandende zon te zetten. Sterker nog, dat is hartstikke ongezond. In het oerwoud zit de vogel immers ook beschut door takken en bladeren. Op zijn minst moet hij de keuze kunnen maken of hij een zonnestraaltje mee wil pakken of dat hij lekker in de schaduw gaat zitten. Of je laat hem gelijk al in de schaduw staan. Mede afhankelijk van de temperatuur natuurlijk! - Dat het heel natuurlijk is dat een papegaai regelmatig flink nat wordt! Maar dat het natuurlijk niet de bedoeling is om dit met ijskoud water te doen. Een regenbui in de tropen is écht niet ijskoud, eerder warm. Dat moet je dus zo goed mogelijk nabootsen, met water dat lauwwarm is wanneer het op je gaaitje neerkomt. Ook lekker zelf laten badderen en flodderen in een schaal met lauw water is een heel goede mogelijkheid. Sommige gaaien vinden dit héérlijk en maken er een compleet waterfeestje van! - Dat het voor de lichamelijke conditie van een papegaai van groot belang is om in een omgeving te leven met een hoge luchtvochtigheid. Dus je sproeit/douched een papegaai/parkietje niet alleen maar voor zijn verenpak, maar ook voor de slijmvliezen inwendig. Die slijmvliezen hebben luchtvochtigheid nodig om goed te blijven functioneren en om zich goed te kunnen vernieuwen. Dus als je sproeit, doe het dan vooral ook bij kop en krop, want daar zitten die slijmvliezen vooral. Zeker als het warm is, meerdere keren per dag sproeien! Te vaak kan bijna niet, te weinig wel! Dus: *niet in de volle zon zetten, *gebruik geen heel koud water, liever lauwwarm, *vaak sproeien, vooral bij kop/krop, *badderen kan ook.
die pet past iedereen. en wat ze vandaag allemaal voor straatschoffies aannemen die verplicht voor hun uitkering moeten werken dan kan je beter die vogel hebben.