Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

"JOACHIMIKADE MOET VEILIGER"

4.132 keer bekeken
Inactief profiel
Gepubliceerd op 23 apr. 2015
De PvdA verdedigt vanavond in de gemeenteraad haar voorstel de Joachimikade veiliger te maken voor langzaam verkeer.

18 reacties

Reactie wordt toegevoegd

Zeeland 23 April 2015

Goed idee, zeer gevaarlijk daar! Ik steun dit idee.

Piet 23 April 2015

Zolang ik er woon is er nog niets gebeurd. Plateau is er al(sinds een paar jaar), fietsers rechtdoor voorrang maakt ruimte voor ongelukken op de St Maartenbrug zelf, nu worden daar voetgangers al ondersteboven gereden door de fietsers(veelal scholieren die naast elkaar blijven fietsen). Ze blijven aanpassen en dat blijft geld kosten.

Goose 23 April 2015

ik meen als die automobilisten daar zo gevaarlijk racen en de bocht afsnijden moeten die maar aangepakt worden en niet de halve wereld veranderd vanwege hun wangedrag. Gewoon een 30 km bord aan het begin van de joachimikade en met een blik verf haaientanden en een voorrangsbord is ruim voldoende.

USSR 24 April 2015

dus goestig komt er nu toch voor uit dat ze een PvdA propaganda zender zijn ? Jammer, want die zijn uit de gratie gevallen en mogen niet meer meespelen. Het was leuk bedacht, maar helaas, verkeerde achtergrond. Afrekenen dus !

k.burger 24 April 2015

als iedereen netjes op zijn beurt wacht? zeker de fietsers? zal dat al een hoop schelen.

autoluw goes 25 April 2015

gewoon net als de voorstad een fietsstraat van maken. Fietsring Goes, Voorstad, zonnenbloemstraat, anjeliersstraat, oostsingel, grote kade en dan naar de markt, en van daar via de wijngaardstraat, v/d spiegel weer naar de voorstad. Vanuit dat rondje kan je genoeg aftakkingen maken naar al bestaande fietsroute's naar andere wijken en dorpen. Auto's zullen dan ook vaker kiezen om de ring te gebruiken i.p.v. de sluiproute dwars door het centrum te nemen als zijzelf voorrang moeten verlenen aan fietsers i.p.v. die af te dwingen voor eigen gemak en tijdswinst.

Anita Lecomte 25 April 2015

Fiets zelf dagelijks (heen en terug) langs die route en inderdaad moet je regelmatig een noodstop maken en van je fiets springen. Lijkt mij dat er een fietsvriendelijke oplossing te vinden moet zijn!!!

kade 25 April 2015

Als de fietsers eens begonnen om zich aan de verkeersregels te houden zou dat een grote vooruitgang zijn. Van welke kant ze ook komen of ze nu links of rechts van de weg rijden, ze nemen altijd voorrang..

Vincent 26 April 2015

Natuurlijk is het zo dat fietsers altijd voorrang pakken. Dat is ook wel te verklaren nl. ze worden teveel beschermd. Toch zeker de jeugdige fietsers hebben nooit geleerd voorrang te geven, misschien kan je ze het niet eens kwalijk nemen! Als je iets wil creëren waar iedereen zich wel aan moet houden dan zijn verkeerslichten de beste oplossing.

Wilhelmina 26 April 2015

Ga aub met Cbr medewerkerkers en of rijscholen rond de tafel zitten alvorens weer plannen te creëren die in de praktijk niet voldoen , zoals fietspad rotonde mcDonalds die in mijn ogen nog steeds niet toereikend is voor de veiligheid van fietsers en automobilisten. Daarbij sluit ik mij bij dhr. Vincent aan dat er iets met de mentaliteit van de fietser moet gebeuren ,jong en oud, dan maar weer terug naar de oude verkeersregels!!weet u ze nog?

plan 26 April 2015

ik weet wel wat, gewoon die haven daar denmpen en dan is er genoeg ruimte voor een mooie rotonde. Of laat de PvdA deze volgens hun zo gevaarlijke situatie gewoon voortbestaan voor het prive plezier van dat handje vol bootjeseigenaren ? Dat kan toch niet waar zijn PvdA ! okay, dempen die kade... Veiligheid gaat nu eenmaal voor op recreatie en ik ga er vanuit dat de PvdA het daar mee eens is. Goed, dat is dan besloten.

SJONNIE 26 April 2015

@ anita, wie weet als je eens leert fietsen ? je hebt daar geen voorrang als fietser dus moet je afremmen en evt. stoppen. Als u daar nog een noodstop moet maken rijd u waarschijnlijk als een onbenul en snapt u dus helemaal niets van de meest elementaire verkeersregels. Het zijn nu net het soort onaangepaste asociale mensen zoals u die het verkeersbeeld verstoren met hun ik kijk niet uit mijn doppen maar ik maak wel een noodstop en geef dan anderen de schuld dat ik me als een verkeershufter gedraag.

snotneus 26 April 2015

als je de situatie bekijkt geeft het grootste deel van de fietsers wel voorrang. Alleen moeten zij wel stoppen omdat de doorgaande rijbaan de hoek omgaat en rechtdoor dus afslaan is. Dat betekend dat men daar moet stoppen en voorrang verlenen. Het echte probleem en gevaar zijn de automobilisten die van de oostwal afkomen en helemaal geen enkele zin hebben om te stoppen voor die afslaande fietsers en maar met hun haast blijven pushen en fietsspadbord kleven omdat zij vinden dat zij er langs moeten en die fietsers hen daar bij hinderen,. Terwijl die dus gewoon aan de as wan de weg staan opgesteld zoals het hoort en zij daar dus voorrang aan moeten verlenen. Maar toch denken die automobilisten dat zij daar een een of ander recht hebben en fietsers niet op de rijbaan horen. Zou dat soms komen door die 50km/u geasfalteerde als racebaan uitziende alleen voor auto's ingerichte straat soms ? Het knooppunt is niet het probleem, maar de toestroom. Maar goed, dat soort denken is iets wat bijna elke politieker boven de pet gaat, die denken niet aan oorzaken, die gooien liever maar weer geld in het nutteloos blind aanpakken van de resultaten dan dat ze zelfs maar proberen te snappen waar de oorzaak ligt. Welnu, de oorzaak ? dat is hun eigen mentaal beperkte gedachtenwereld. Ik wil niet eens weten hoe die er uit ziet.

uit je neus kijken 26 April 2015

een exacte analyse van deze video: begint met dame op witte opa fiets, staat verkeerd opgesteld midden op de weg, 0:47, zwarte volvo snijd de bocht af, 1: 12 busje snijd de bocht af, fiester met roze broek staat helemaal verkeerd opgesteld, stap af en staat als voetganger midden in een bocht zomaar stil en gaat maar wat dwars de kruising over als voetganger,die andere dame in het grijs wordt ook voetganger maar maakt ook geen gebruik van de zebra, 1:47, weer een zwarte volvo snijd de bocht af. Al met al dus niets bijzonders te zien al die tijd dat er gefilmd is, niets dan de mensen zelf die de verkeersregels niet kennen of ze gewoon aan hun laars lappen waardoor ze zichzelf en anderen in de problemen brengen. Hoe je die kruising ook wil aanpassen, dat gaat niet helpen tegen de mensen die gewoon maling hebben aan de verkeersregels en niet nadenken maar hun voorrang liever nemen als verlenen.

kennissen economie 26 April 2015

adviesje, ga in de wegenbouw en pap aan met de gemeenteraad en u wordt zeker miljonair. Of andersom, zorg dat uw kennissen in de gemeenteraad zitten.

Ronald 26 April 2015

Het gaat niet alleen om dit kruispunt. Ik woon zelf langs deze weg maar durf er bijna niet meer op de stoep te lopen en zeker al niet te fietsen want de Joachimikade wordt als racebaan gebruikt, niet normaal hoe ze er de bocht om komen scheuren. Er moet eerst iets ernstig mis gaan voordat er wat gebeurt, dus actie!!!

Anita 26 April 2015

Maak van deze Joachimikade een 30 km zone met drempels, zodat deze weg niet meer als racebaan wordt gebruikt. Er zijn al diverse mensen bijna dood gereden.

goes gezien 07 May 2015

goes gezien, het grote probleem is niet die kruising maar de joachimi racebaan. (en de scheurende verkeeshufters die daar vandaan komen). Verder zouden ze bijvoorbeeld een voorsorteervak voor fietsers kunnen maken, maar dan moet dat stuk nutteloze stoep met die nutteloze paaltjes wel weg (wie had dat voorheen bedacht) ? en dan moeten er wel een stuk of 3 parkeerplaatsen weg voor het voormalige stadskantoor. En ja.... dat kan naturlijk niet, dat kost inkomen, die paar plekjes waar een heel parkeerautomaat voor geplaatst. Dus dat gaat niet door in Goes, parkeergeld gaat nu een maal voor veiligheid en alles in goes. Kijk maar naar de doorgaande weg van het dorp, een enorme verkeerslicht installatie van vele tienduizenden euro's die de doorgaande weg blokkeert omdat Goed dankzij de VVD een peperdure verliesgevende parkeergarage moest hebben, dat 500 meter de voetgangers van de zebra worden gereden ? Niet belangrijk in Goes, in ieder geval is de parkeermeter de eerste keuze die ze maken dus is de prioriteit van de gemeenteraad duidelijk, eerst schrapen, en dan misschien nog wel eens veiligheid, maar waarschijnlijk gewoon niet. Letterlijk gaan ze over lijken voor kleingeld uit de parkeerautomaat, en u stemde daarop.