Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ONKRUIDBESTRIJDING NIEUWE STIJL

11.156 keer bekeken
Goestig
Gepubliceerd op 22 apr. 2015
Omdat bestrijdingsmiddelen niet meer mogen, verwijdert een Betho-medewerker met een zakmes het onkruid rond de stadshaven.

45 reacties

Reactie wordt toegevoegd

Goesje Smoesje 22 april 2015

krijgt die man geen last van zijn rug en benen zo ? of maakt dat niet meer uit en schuiven we het op dat bestrijdingsmiddelen niet mogen ? hier in de straat zegt de gemeente dat de bewoners het zelf maar moeten rooien, mag dat ook van de kadebewoners verwacht worden of is het omdat die te lui zijn en de vreemdeling alleen een mooi plaatje mag zien maar niet de sloppenwijken van goes ? En wat te denken van onkruidbranden ? of dat kost natuurlijk gas en dit monnikenwerk niets extra's. Zouden ze niet beter gedetineerden dit werk laten doen als straf ?

job 22 april 2015

Super reportage wat kost omroep zeeland en de pzc ook alweer?

wij 22 april 2015

heb hem eff doorgelust:)

Betho slaaf 23 april 2015

Sorry met een kapote rug ben je toch verplicht om dit totaal zinloze werk te doen want over 1 week of korter staat het onkruid er immers weer .

atheist. 23 april 2015

zo zijn christenen.

rationalist/realist/mens 23 april 2015

Laat maar gewoon een toom kippen met een haan, die niet bijgevoerd worden, loslopen op autovrije stukken. Dan heb je eieren, gegrilde kip of haan en onkruidvrije straten. En dit is natuurlijk en duurzaam. En dan kan er een kippenherder toezicht houden.

Piet 23 april 2015

Zet die " hofddoekjes" maar aan het werk... Enige wat die doen is rondlopen en een uitkering krijgen.....

job 23 april 2015

Jah goestig,terwijl heel nederland voorgespiegeld kreeg dat we de banken moesten helpen en de staatsschuld niet boven ons hoofd moesten laten groeien,is het totale schuldbedrag nog steeds aan het oplopen. Geen burger die het erg vind dat ze bloeden voor een wond die alleen maar groter aan het worden is. Niemand heeft het in de gaten en de gaten vullen we met gratis arbeid. Dus weer over de rug van hen die aan die enorme schuldberg niks hebben kunnen doen. Tijd om wakker te worden? na 4 jaar volkverlakkerij?

zwijgen is goud 23 april 2015

dus dit is de werkgelegenheid die door PvdA/goestig ten toon gesteld wordt ? En wat vinden ze er nu zelf van als PvdA aanhang ? Of zeggen ze gewoon niets en hebben ze geen menig ? Zwijgen is toestemming. Volgens mij zijn die PvdA bevelanden al net zo geflipt als die op walcheren die hun eigen condooms doorprikten en daar nog smakelijk om lachten ook.

speenvoeding 23 april 2015

@ piet, ja, en elke dag een pak babyvoeding kopen natuurlijk. Sommige babies hebben nu eenmaal zoveel dorst dat die meerdere pakken per dag opdrinken.

job 23 april 2015

http://www.destaatsschuldmeter.nl/

miepje 23 april 2015

Zet Torentijd maar aan het werk

Goose 23 april 2015

is dit nieuwe stijl ? het lijkt meer op een middeleeuwse straf. De ketting met bal aan die dappere man ontbreekt nog net. Of het is zoiets wat ze in het leger verzinnen, private benjamin met haar tandenborstel idee. mijn hemeltje, wat heeft die man dan misdaan ?

zeeuw 23 april 2015

het zijn geen watjes, het geld komt niet uit de lucht vallen, ik heb ook moeten werken voor m.n geld

Vaste klant 23 april 2015

Hoe is dit mogelijk. Dit is mensonwaardig . Mensen van de Betho hebben voor zover ik weet een beperking maar is het dan een reden om ze op deze manier te laten werken? Als je nog geen lichamelijke beperking hebt, dan krijg je die vanzelf wel door deze manier van werken. Hier horen mensen in te grijpen om de zwakkere te beschermen. Heren van de gemeente zie wat de burger met een handicap hier word aangedaan en grijp in. Ik schaam mezelf als Nederlander dat dit word toegestaan (verplicht) bij onze gewillige mensen van de Betho. Misselijk gewoon.

Bmw 23 april 2015

Buiten de betho om hebben mensen geen flauw idee hoe er daar met de mensen word omgesprongen. Werkkamp met strenge bazen en bij tegenspraak direct nog rottere werkjes voor jou en dreigen met ontslag. De buitenwereld sluit zijn ogen voor het misbruik van deze mensen

insider 23 april 2015

En dat alles direct gesteund door de gemeente. Wat ik begrijp is dat medewerkers van die toko nergens naar toe kunnen met klachten. De Betho smoort ze de mond en de gemeente kijkt de andere kant op.

Chris 24 april 2015

Onkruid kun je bestrijden met pure azijn, is goedkoop en werkt prima.

willem77 24 april 2015

prima werk voor HALT jongeren. fij n in de buitenlucht. doen ze ook eens iets nuttigs.

refokalifaat 24 april 2015

dat krijg je als je van die religieus extremisten aan de macht laat, lijfstraffen...

refokalifaat 24 april 2015

nee, willen77, taakstraffen betekend bijv. koffie schenken in het bejaardentehuis, of op een stoeltje binnen droog wat was vouwen voor rentex, niet iets op de knieen over de grond in het openbaar, dat is alleen goed genoeg voor de betho. Taakstraf criminelen hebben nu eenmaal meer rechten dat de dwangvrijwillige slaven.

wordt je niet beter van 24 april 2015

en ja, wat opvalt is dat goestig wel een heel betoog heeft en een uitgesproken mening om maar weer voor de zoveelste keer een kruising aan te passen, maar dat ze over de misstanden met de slavenarbeid in die gemeente bij hun filmpje daarover ineens hun tong zijn verloren. Ik ga er dus vanuit dat ze dat goedkeuren en volledig meelopen. Want wie maakt er zich druk over de klinkers in de straat maar sluit de ogen voor de mensenrechten ? de PvdA dus... echt zielig gewoon.

job 24 april 2015

er zitten meer mensen klem in het systeem.http://www.ad.nl/ad/nl/1002/Show/article/detail/3977877/2015/04/23/Laatste-wens-terminale-Mark-Stem-voor-kankerpatienten.dhtml

mens = valuta 24 april 2015

tja, iedereen zit klem in de mangelpers behalve de rijke werkgevers, die krijgen alles gratis toegeworpen., wat ze van een ander hebben afgepakt. Welkom producten van de B.V. nederlanden. (dat bent u dus) !

riet 24 april 2015

30 jaar geleden in Rusland, zag je ook voornamelijk oudere mensen dit soort werk doen op straat. Er was daar geen werkloosheid, maar het systeem hebben we altijd afgekeurd. Nu blijkt het hier dus de kop op te steken. Dat je je eigen tuintje onderhoudt, is normaal, maar kunnen de bewoners van de herenhuizen niet zelf even hun straatje schoonhouden? Zijn ook ondernemers bij, dus die hebben er baat bij, dat het netjes oogt. Ik vind dit een schande voor de maatschappij, er zijn ook milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Straks zie je vrouwen en mannen, die er al 40 jaar arbeid op hebben zitten en door onvoorziene omstandigheden in de bijstand zitten, dit werk doen. Het zij God geklaagd!!!

Bmw 24 april 2015

Riet, er is al een aantal jaren een regeling waarbij mensen die door onvoorziene omstandigheden onder andere soortgelijk werk moeten doen. Zover ik heb kunnen vernemen moeten ze zinloos werk verrichten voor hun uitkering en veelal een volle werkweek. Deze mensen worden ook onder gebracht bij de betho en onder een andere naam als onder andere uitzendkracht gebruikt. Post NL heeft zeer veel werknemers ontslagen en deze plaatsen worden ingevuld door deze gratis krachten. Ik hoop dat de pers hier eens lucht van krijgt en alles eens tot op de bodem uitzoekt en zich niet laat afschepen met mooie praat van ambtenaren of de hoge heren van de betho. Te ziek voor woorden hoe mensen worden misbruikt die buiten de reguliere arbeidsmarkt zijn gevallen. Gemeentes die hieraan meewerken SCHAAM U DIEP en directie van de betho maak de werkvoorziening weer sociaal voor deze mensen en gooi de heren die met ijzeren vuist regeren aan de top eruit.

Maatje 25 april 2015

Dit is toch onbegonnen werk!! Waarom géén milieuvriendelijk en goedkoop azijnreiniger erop, dit werkt voortreffelijk!!!!

pietje 25 april 2015

Er bestaan ook stokken met een harde borstel waarbij men rechtop kan blijven staan!!!Beter voor rug en knieén!Gewoon te koop bij blokker en af en toe bij de aldi. De tuincentra hebben die ook! Eigenlijk onbegonnen werk allemaal!

job 25 april 2015

http://www.nrc.nl/nieuws/2015/04/24/wereldmuseum-betaalt-directeur-door-tot-pensioen/ Zo kan het ook:)

Goesenaar 25 april 2015

Aan de reacties te zien, zijn er toch nog heel wat mensen die simpeler zijn dan deze werkman!! Dit is natuurlijk geen verplichte werkwijze en er wordt wel degelijk aan onkruidbestrijding met bestrijdingsmiddelen gedaan!

Vaste klant 25 april 2015

Jij durft Goessenaar. Jij noemt deze werkman simpel ondanks je "goede" bedoeling vind ik dit nogal beledigend. Bestrijdingsmiddelen worden ieder jaar schaarser en mogen steeds minder worden gebruikt. mensen van de Betho zie je dit zelden nog gebruiken en het enige wat je nog ziet is dat bestrating en parkeerplaatsen nog worden gespoten met speciale voertuigen. praat eens met mensen van de Betho en hoor hoe hun leven is. ik heb dat gedaan en ben erg geschrokken hoe er met hun wordt omgegaan en voor een minimaal salaris hard moeten werken en zodra ze aangeven dat het anders moet omdat het te zwaar is, krijgen ze meteen dreigementen met ontslag. Blijkbaar is het erg slecht geworden sinds er een nieuwe bedrijfsleider is gekomen die geen rekening houdt met de mensen en er een keihard regime op nahoud. Vroeger waren de mensen van de Betho altijd blij en vrolijk maar als je ze nu spreekt hebben ze geen werkplezier meer en vrezen voor hun baan. schandalig gewoon.

riet, 25 april 2015

Goesenaar jij bent de simpelste van ons allen, w.s. nog te simpel om ook maar iets zinnigs te schrijven!!!

frans 25 april 2015

vroeger was ieder trots op zn eigen stoepje en zorgde zelf dat het schoon was.ENN dan was er tussendoor nog tijd voor een praatje. ZO kan het ook.

miep 25 april 2015

Mag dit arbo technisch gezien? Ik denk het namelijk niet, het is statische belasting van het lichaam.

Vaste klant 25 april 2015

Veel mensen daar kiezen hun eigen manier van werken miep maar het ligt aan de leiding gevende dat ze het op een betere en gezondere manier zouden moeten uitvoeren maar ach... Hoe eerder deze mensen versleten zijn hoe beter dat het is want de mensen die nu loon ontvangen ben je liever kwijt als je daarvoor in de plaats gratis arbeiders kan krijgen geleverd vanuit de ww of bijstand.

VOC Goes 26 april 2015

ik kom regelmatig over de kade en inderdaad, de bewoners daar zitten liever op hun gat in het zonnetje te genieten, dat zij geen onkruid hoeven trekken maar dat er bij hun een slaaf op zijn knieen door het stof moet.

VOC Goes 26 april 2015

en ja goessenaar, jij bent de domste van het dorp, zo dom dat je dat zelf nog niet eens snapt.

kost teveel, sluiten ! 26 april 2015

@ vaste klant, u beschrijft de arbeidssituatie van het grootse deel van het volk. Daarnaast ken ik ook verhalen van betho medewerkers die er zelfs twee auto's op nahouden van hun vaste salaris dat al sinds de 70,s gestaag elk jaar de verhoging krijgt. Nee, dat soort jaren 80 stop ze maar een dik salaris in de zak voor hun bezigheidstherapie omdat ze ook verplicht mee moeten doen zijn voorbij... Zeker omdat sommige salarissen in het echte leven ondertussen stukken lager liggen dan die duurbetaalde wasknijperdraaiers en plastic zakje verpakkers.

lik lik 26 april 2015

@ job, wat kost dat goesting bedoelt u zeker ? moet die rapporteur soms niet werken voor zijn geld of zo ? Hoe komt die aan zoveel tijd om al die gepolariseerde filmpjes te maken ? Waar komt die zijn inkomen vandaan ? Moet die zelf niet onkruid gaan wieden ? Of is dit zijn nuttige taak voor de maatschappij ? een beetje staan kijken en filmen hoe een ander vernederd wordt ? ik hoop toch dat die daar niet voor betaald wordt. Aan de andere kant hoop ik ook niet dat die een uitkeringstrekker is want dan zou de situatie nog erger zijn, de ene uitkeringstrekker die moet op de knieen zodat een andere dat dan kan filmen. Waar zou dat verschil dan aan liggen ? de politieke voorkeur/hiellenlikken soms ? En dan komt de goesse aap uit de mouw... De een moet op de knieen door het stof, de ander mag een beetje met filmpjes spelen, als die maar lekker politiek extremistisch en opruiend zijn. Er moet een einde aan komen aan deze onmenselijke discriminatie bij het toepassen van ofwel lijfstraffen of een gratis lekker lui leventje als je de politiek maar napraat als een kontenlikker

Bmw 26 april 2015

@ kost te veel. Ik denk dat je jezelf eens beter moet laten voorlichten voordat je commentaar gaat leveren op vaste klant. ik ken meerdere personen van de betho die al bijna 30 jaar daar werken en nog geen cent loonsverhoging hebben gehad. De lonen daar liggen trouwens net boven het minimum en vele mensen werken daar 36 uur per week voor 100 tot 200 euro meer dan een uitkering ( bijstand ) Het is geen bezigheid therapie en al helemaal niet meer sinds Januari 2015. De S.W. zoals deze vroeger bestond is voorbij en de "zwakste" die vroeger de "bezigheid therapie" kregen zijn inmiddels weg bezuinigd / afgevloeid. Alleen de mensen waar nog geld mee te verdienen valt zijn er nog plus de gratis moderne slaven die uiteindelijk alle wsw mensen zullen gaan vervangen. Sommige mensen hebben inderdaad 2 auto's (net zoals meerdere werkloze die dan de auto's op iemand anders naam laten zetten) maar zolang ze het kunnen betalen lijkt mij niets aan de hand. wellicht 2 verdieners? Het wasknijper draaien is trouwens ook allang niet meer van toepassing. Graag eerst ergens in verdiepen voor je onzinnige reactie's plaatst.

hanny 26 april 2015

goh, mijn gevoel na het zien van deze video was heel anders. Een relaxte man, die lekker buiten werkt, en het mag op het gemakje, en ik neem aan dat hij ook nog andere werkzaamheden geeft, ik heb altijd medelijden met die gifspuitende mensen of met apparaten met geluidsoverlast, of hij dit werk gedwongen doet weet ik niet, ik had niet die indruk, en als je rugpijn hebt doe je het vanzelf niet

criticus 26 april 2015

Helaas is jou beeld verkeerd Hanny. Vroeger hielden ze rekening met je handicap maar nu is het werken of oprotten.

Nina 26 april 2015

Met afschuw heb ik dit filmpje bekeken, dat is toch niet meer van deze tijd. Ik heb mega respect voor de man, maar zijn werkgever mogen ze van mij ook eens een maandje met een aardappelschilmesje aan het werk zetten. De man heeft kennelijk nu nog geen last van zijn rug maar een ieder kan begrijpen dat dit fysiek zeer ongezond is

onrecht 26 april 2015

En dat terwijl die oplichter van een burgervader Roep op onze kosten relaxd op het terras zit. Hoe lang gaat dit nog goed.

criticus 29 april 2015

Zoveel reactie's en commentaar maar ook dit gaat weer de doofpot in. Ik heb anoniem de link van deze video met comments naar de pzc gezonden maar ze doen er niets mee. Gemiste kans is dit want met meer publiciteit hadden misschien veel mensen geholpen kunnen worden die in deze benarde positie zitten.