Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ge3D print Zeeuws Paeremes

10.495 keer bekeken
Yesealex
Gepubliceerd op 7 feb. 2015
Een moderne kijk op het Zeeuwse paeremes

27 reacties

Reactie wordt toegevoegd

Stephan Rau 07 februari 2015

heel mooie, waar kan ik dit in het echt bekijken en waar kan ik dit misschien kopen? [email protected]

Chris 07 februari 2015

Dit vind ik nu echt gaaf! Met deze moderne techniek zo een oud ambachtelijk produkt (na)maken. En we hoorden het kogeltje echt rammelen. Mooi. Geef maar aan waar deze te koop is....

Alexander 07 februari 2015

Dankje wel voor de positieve reacties. Het adres is http://www.emergo-designs.nl/ge3dprint-zeeuws-paeremes

Peterdw. 07 februari 2015

Kogeltje? Dat is de ziel.

greta 08 februari 2015

echt schitterend.

Johan 08 februari 2015

'Vernuftig', en bijzonder. Het handwerk blijft voor mij toch wel het mooiste. Succes met je bedrijf.

janse 08 februari 2015

dit is echt met liefde gemaakt daar zit volgens ons de ziel in.

Peterdw. 08 februari 2015

Het is technisch mooi, daar wil ik niets aan afdoen. Maar dit mes is wel van plastic en kan natuurlijk niet vergeleken worden met het echte Zeeuwse paeremes, wat met de hand uit perenhout dient te zijn gesneden. Maar daar hangt dan ook een heel ander prijskaartje aan. Dit 3D mes is misschien wel leuk voor toeristen.

tiscrea © 08 februari 2015

Ambachtslieden die het paeremes met de hand kunnen maken worden steeds schaarser. Zolang zij er nog zijn zie ik het liefst een echt met de hand gemaakt exemplaar, maar dit is een heel goed alternatief voor wanneer die kennis niet meer bestaat. Ik heb je website even bekeken en de prijs van het 3D geprinte paeremes valt me echt mee. Alle andere messen zien er erg goed in de hand liggend uit en ook de andere projecten waar je aan (mee)gewerkt hebt zien er mooi verzorgd uit. Omdat de Zeeuwse knoop op het moment nog steeds erg populair is kun je daar misschien ook iets mee? Ben benieuwd wat je daar van zou maken :-) Veel succes in de toekomst met je bedrijf!

Peterdw. 08 februari 2015

De namaak Goeroe. O ja, krijgen we dat natuurlijk ook nog. Alle Zeeuwse stikken in plastic. I rest my case.

Peterdw. 08 februari 2015

En jammer, ook even naar de site gekeken: de witte heften met de platte, gestileerde paarden zonder enige vorm van detail, zijn niet zo heel mooi. In het bovenstaande filmpje kwamen de details veel beter uit.

Cees V 08 februari 2015

Heel mooi en duidelijk kits. Maar voor de liefhebber hiervan zeker de moeite waard. Ik houd het bij mijn ambachtelijk door een hobbyist gemaakt mes. Misschien minder mooi, maar wel met een stukje ambachtelijk vakwerk!

Peterdw. 08 februari 2015

De vele messen die bij ons in de kamer liggen Cees, zijn ook met de hand gesneden, en die zijn zó scherp gedetailleerd dat we er makkelijk 200 euro per stuk voor kunnen krijgen. Maar ze worden niet verkocht, want de maker er van, vroeger zelf leerling van Piet Buijs uit Souburg die later zelf ook les gaf in houtsnijden is zo’n 7 jaar geleden overleden. Ik noem geen namen, want de kenners weten dan meteen het adres, want het hele huis ademt het ambacht van de houtsnijder. En paeremessen worden gesneden uit palmhout, ik wilde even testen. En het zijn eigenlijk altijd hobbyisten die dit werk doen.

Alexander 08 februari 2015

Ik ben zeker een fan van handgemaakt. Ik hoop dat ik dat in mijn oester mes film goed laat zien ( https://www.youtube.com/watch?v=f0NbkLhKgN4 ). Ik vind het gewoon leuk om mooie dingen te maken en ik ben blij voor alle reacties die ik tot nu toe gekregen heb. Je kan daar alleen maar van leren dus bedankt!

Peterdw. 08 februari 2015

Ja, dat oestermes is zeker heel bijzonder Alexander.

John 09 februari 2015

1

John 09 februari 2015

1

John 09 februari 2015

1

l slabbekoorn 09 februari 2015

handgemaakt paere mes ,zijn heel mooi

Alex v Eenennaam 10 februari 2015

Een echt Paeremes is met de hand gemaakt en niet met een 3D printer.

Steve 11 februari 2015

Give me fake Don't give me real by mistake I want an invitation to the imitation you Give me fake Right through to the neon day-break Give me fake Don't give me truths I can't take I want it bogus through and through I want the inauthentic you Give me fake Do I make myself opaque? Love has beaten at my door before And left junk-mail on my floor Love has beaten at my door before And left junk-mail on my floor Give me fake Don't give me real by mistake I want an invitation to the imitation you Give me fake Do I make myself opaque? Give me fake Don't give me real heartache I want phoney I want fraud I want a ticket to Tussaud's Give me fake Not for pity's sake. Love has beaten at my door before And left junk mail on my floor. Love has beaten at my door before And left junk mail on my floor. Give me counterfeit pesos I'll buy you bakerlite pearls I'll give you a copy of the heart I gave to someone else's girl We'll dine on mock-turtle soup While the rice paper moon lights up A player piano And a Lloyd Webber tune. (Oh!) In the replica Eden we will be Eve and the snake But make sure that the apple that you give me, Make sure that the apple you give me Oh make sure that the apple you give me Is fake.

John 11 februari 2015

1

Janneke 11 februari 2015

Zelf ben ik een jonge paeremessen snijdster en vind het een dubbel gevoel deze plastic 3d messen. Persoonlijk vind ik het niets met ambacht te maken hebben, maar het idee en dat het betaalbaar is vind ik goed. Zo is het paeremes misschien voor meer mensen beschikbaar. Kwa details en verfijndheid is er wel een groot verschil tussen de 3d messen en een palmhouten gesneden mes. Ben erg benieuwd waar deze ontwikkeling nog naartoe gaat. heel veel succes met je bedrijf

Alexander 12 februari 2015

Dankje Janneke, jij ook veel succes en vooral veel plezier met het snijden van Paeremessen. Ik ben ook begonnen met snijden en het is echt een vak appart;)

Janneke 09 maart 2015

Beste Alexander, wat super leuk dat je ook begonnen bent met snijden. Tis een prachtig vak, waar ik heel veel plezier aan beleeft. Zou erg graag een keertje het (eind) resultaat bekijken. veel succes en plezier. groeten Janneke

Jammer 22 april 2015

Verbaast keek ik naar het filmpje, daar ik in het bezit ben van het echte werk van de heer Pieter Buijs (meerdere werken) kan ik alleen maar concluderen dat het plastiek werk beslist niet lijkt op het echte werk van Dhr. P. Buijs. Maar ja, er zal altijd wel kunst en kits zijn. Jammer dat het zo makkelijk nagemaakt kan worden. HDV

Hertog Zon 31 mei 2018

Kan ik het mes ook persoonlijk bij U thuis afhalen? Ik woon bij U in de buurt!