Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jazz by the Sea Zeeland Domburg The Storyville Jassband

4.392 keer bekeken
Inactief profiel
Gepubliceerd op 20 sep. 2013
Produziert von zeelandvideo zeelandvideo.de/
The Storyville Jassband www.storyvillejassband.info/
Op 4 januari 2009 bestond de Storyville Jassband 50 jaar! Die gebeurtenis is gevierd met een zeer succesvol Jubileumconcert waarbij Chris Barber optrad als gastspeler!! De pers schreef daarover: "Chris Barber en de Storyville Jassband blijkt een prima combinatie".

Het gebeurt niet veel dat een jazzband het 50 jaar bestaan haalt, het pleit voor het enthousiasme waarmee de bandleden hun muziek altijd hebben benaderd. Want niet commerciële oogmerken zijn al die jaren de drijvende kracht geweest, maar passie voor de Traditionele Jazzmuziek die in die tijd net zo populair was als de popmuziek nu. Nog steeds zijn de meeste stijl invloeden van de band afkomstig uit de bloeitijd van de Engelse Trad-Jazz, met vertegenwoordigers als Kenny Ball, Mr.Acker Bilk en vooral Chris Barber.

De bezetting is in de loop der jaren diverse malen gewijzigd. Gedurende al die jaren heeft de band zich nationaal en internationaal sterk geprofileerd met het winnen van Jazzcompetities, het uitbrengen van veel CD's en het optreden in jazzclubs en op festivals in vele landen. Zo heeft de band opgetreden in Duitsland, Engeland, Frankrijk, België, Zwitserland en op Mallorca.