Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Orionis Walcheren past beleid tegenprestatie bijstand aan!

8.834 keer bekeken
RTV Vlissingen
Gepubliceerd op 23 mrt. 2013
Laatste update - In de praktijk betekent dit dat van mensen met bijstandsuitkering gevraagd kan worden een zogeheten tegenprestatie te leveren tot maximaal 4 uur per dag of 20 uur per week. Bron: PZC - De SP Vlissingen houdt op maandagavond 22 april een bijeenkomst voor cliŽnten van Orionis Walcheren om te vertellen over hun ervaringen met deze instantie. Op deze avond is Lian Colijn en SP Tweede Kamerlid Sadet Karabulut aanwezig op de bijeenkomst die in het Arsenaaltheater wordt gehouden. Ook is Marin de Zwarte uitgenodigd (onder voorbehoud) niet bekend of hij ook aanwezig zal zijn. Aanvang om 20.00 - 22.00 uur. Kijk voor de laatste update over het dossier Orionis op de volgende link: http://www.vlissingentv.nl/orioniswalcheren.htm Ook cliŽnten van Orionis van buiten Vlissingen zijn welkom.

33 reacties

Reactie wordt toegevoegd

Jaap Aap 23 maart 2013

Mooi ik zet dit alvast in mijn agenda, de misstanden van Orionis moeten maar eens naar buiten komen, werk onder dwang is bij wet verboden!

Marjolijn 23 maart 2013

Ook ik ga naar deze debat avond toe, goed bezig V-TV laat de beerput maar eens open gaan!

Trapkar 23 maart 2013

Mooi initiatief dat er nu eindelijk eens meer naar buiten gaat komen over de misstanden van werken onder dwang, dit is volgens mij bij wet verboden en om nog maar niet te spreken over concurrentievervalsing waar Orionis zich schuldig aan maakt er moeten nu koppen gaan rollen!

Mediagek 23 maart 2013

Hoop dat nu de bovenste steen eens boven water komt en, Marin de Zwarte namens het bestuur kom ook naar deze avond anders ben je totaal niet geloofwaardig als bestuurder van Orionis!

Jan de Cyprioot 23 maart 2013

Laat je maar lekker opjutten door de SP! Die partij is altijd uit op populistisch gewin net als de PVV,bah. Gewoon keihard werken voor een uitkering, dat moet! Maar SP en PVV zeggen liever iets anders om stemmen te winnen...

Trapkar 23 maart 2013

"Laat je maar lekker opjutten door de SP" maar de rest van de partijen zijn akelig stil...die stemmen toe met de gang van zaken bij orionis bliskbaar

Grijs 24 maart 2013

Het valt mij op dat elke nuance ontbreekt bij de reactie's. De gerechtelijke uitspraak is goed, maar heeft het echt niet over slavenarbeid of werkkampen. Iets terugdoen voor het ontvangen van een uitkering is niet verkeerd en maatschappelijk verantwoord, de manier waarop kan beter. Maar dat kan alleen als werkgevers en ieder die er mee te maken heeft ook daaraan bijdraagd.

JoJo 24 maart 2013

Iets terugdoen voor een uitkering is niet verkeerd, maar wat Orionis doet is verdringing van reguliere arbeidsplaatsen zelf bij de eigen dienst. Veel mensen ontslaan en de lege plekken opvullen met trainees. Daar zou ook eens iets tegen gedaan moeten worden, maar de vakbonden tolereren dit en het bestuur is blind en neemt zeker geen verantwoording voor dit beleid.

job 24 maart 2013

Er zijn nou eenmaal twee soort mensen. De mens die je gewoon betaald voor zn werk. En de mens die je mag besodemieteren. had ie maar vak moeten leren. Had ie maar beter op school moeten opletten. Had ie maar ...... Echt makkelijk dat roepen:)

Gerrit dwalm 25 maart 2013

Sinds dat de euro door onze strot is geduwd door een zeker meneer die nu bij de ABN bank zit te ..... gaat het werkelijk fantastisch in NL en ook ik ben niet tegen een prestatie voor een uitkering maar dat moet dan wel zinvol zijn, en goed dat er een debat overkomt.

Gerrit dwalm 25 maart 2013

Overigens wil ik hier ook even het volgende kwijt, had bij Oproer Zeeland een reactie geplaatst en de helft hebben ze gwoon geschrapt, censuur?? Dan ga ik het toch nog even hier plaatsen afgelopen zijn er bij de gemeente (stadhuis) scholen etc schoonmakers (sters) ontslagen en is er bij orionis nu een project jawel u raad het al schoonmaakdienst, je ziet ze nu schoonmaken in het gem huis scholen met het logo Orionis dus je gooit de huidige schoonmaak ploeg (bedrijf) eruit en nu werken er krachten voor of onder het minimumloon en dat wilde ik hier even kwijt.

@job 25 maart 2013

En wat is het huidige IQ van de (zogenaamde) bestuurders dan 2 Kamer etc...nee daar wordt je vrolijk van.

Gerrit dwalm 25 maart 2013

@job oeps hier ging iets fout, bericht was niet van job maar voor job pffff afijn ik kon nie slapen ik ben nu alles weer kwijt en duik mijn nestje in!

job 25 maart 2013

Jah ook hier liet de gemeente mensen opleiden om in de winkel te staan(tweedehands winkel). Om een half jaar later zelf zo een winkel op te zetten. Tweedehands winkel falliet........... Zelvde geld voor innitiatief speelbus nee geen subsidie maar wel zelf uitbaten en na 4 maanden stoppen vanwege mislukking???? Maar ze hebben zo graag de regie:)

Gerrit dwalm 25 maart 2013

Gemeenten overschrijden normen tegenprestatie voor uitkering - aldus de volkskrant zojuis! http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3414882/2013/03/25/Gemeenten-overschrijden-normen-tegenprestatie-voor-uitkering.dhtml

Gerrit dwalm 25 maart 2013

@Oproer stokers omboer zeeland hahaha goeie woord speling - ach ja als je 8 miljoen euro subsidie per jaar mag ontvangen moet je op de winkel passen vandaar de censuur!

Trapkar 25 maart 2013

Wat ik me afvraag zouen de contracten bij bijv de kringloopwinkel waar een groot gros werkt al aangepast zijn van 32 naar...en waar blijft nu Omboer Zeeland met nieuws wat op de NOS ze zijn anders ook goed met het nieuws na te kakelen van de PZC :-)

Kip Zonderkop 25 maart 2013

Dit was exact de bedoeling van de asociale Herr Kampf. Van de bijstand een verkapte slavernij maken waar ambtenaren naar hun willekeur in kunnen uitleven. Werk is een baanen daar dient ook de overheid het volle pond voor te betalen!

job 26 maart 2013

Tweederangs Burgers http://freedombytes.info/2013/?p=1428

K Ropjesla 26 maart 2013

Bijna verdubbeling klanten Voedselbank Walcheren -

K Ropjesla 26 maart 2013

Oeps vergat het linkje - http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/bijna-verdubbeling-klanten-voedselbank-walcheren-1.3734321

anoniem 26 maart 2013

Komt dat nu echt voor, dat je ontslagen wordt en dan bij de zelfde werkgever moet werken, maar dan met een uitkering? 'k hoop niet dat mijn man dat ooit overkomt.

Gut Ogut 26 maart 2013

Rutte heeft alweer een check getekend nu weer om cyprus te redden , gut gut o gut hoe lang gaan we dit nog pikken, onze broeken zakken steeds verder af tot dat je in je blote r....

anoniem 27 maart 2013

zolang je een vaste baan hebt denk je dat je recht van spreken hebt. want je voelt je boven de werkloze mens die om economische redenen de laan is uitgestuurd. dan heb ik het hier niet over ambtenaren die met een goede regeling worden afgevloeid. er wordt voor je beslist en geen vakbond of UWV die de moed heeft om tegen het besluit van de werkgever te protesteren. geef met behoud van de WW uitkering potentiele werklozen de kans om bij hun werkgever door te blijven werken en ze daar laten omscholen. zo kunnen ze hun vak blijven uitoefenen waardoor ze maatschappelijk en sociaal er nog bij "horen". zoals het nu gaat kost de sociale werkplaatsen de gemeenschap alleen maar geld en valse concurentie geef overheidssteun voor de kleine werkgever die met zijn personeel hard moeten werken voor hun centjes

FC Trutte 28 maart 2013

VVD en PvdA verliezen draagvlak, hoe zou dat nu komen hoe eerder dat zooitje ongeregeld op stapt hoe beter! - http://www.telegraaf.nl/binnenland/21426729/__VVD_en_PvdA_verliezen_draagvlak__.html

Trapkar 28 maart 2013

he he zijn wakker geworden bij Orionis - http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/orionis-walcheren-past-beleid-tegenprestatie-bijstand-aan-1.3737125

E Vragen 28 maart 2013

Misschien een rare vraag maar wat doen ze dan met die te veel gewerkte uren?

job 28 maart 2013

Een schouderklopje voor dijselbloem:http://www.nu.nl/politiek/3383556/rutte-looft-optreden-dijsselbloem.html Jah ouwe rakker dat heb je weer leuk gefikst:) Nou maar hopen dat we er nog profijt van hebben tot de verkiezingen:) Daarna is het een ander zn pakkie an dan heb ik mn baan al:):):)

Ikke 29 maart 2013

uitkering ongeveer 1350 euro voor gehuwd/samenwonend. 40 uur verplicht werken met 1 van de slechtste cao's is het inkomen c.a. 1450 euro. een groot verschil is er niet, geef dan die mensen die MOETEN werken voor hun uitkering dit extraatje. als je met een uitkering ergens werken ga en 100 verdien moet je die inleveren dat is normaal. Maar de essentie van dit verhaal is "BELONEN NAAR PRESTATIE" Wil je helemaal niks, krijg je ook het uiterste minimum, werk je veel, belonen die mensen. waar is de tijd gebleven van prestatieloon, mis het wel en de mensen die dit niet kennen of missen hebben naar alle waarschijnlijkheid een hekel aan werk.

monika 05 april 2013

Het doe mij goed dat Orionis Walcheren b.v het slaven schip , de trots van de 3 nederlandse gemeentes anno 2013 hard op weg is te zinken naar de bodem van hun stinkende zeeuwse beerput. eigen schuld dan moeten ze maar niet van elke burger , dakloze die bijstand aanvraag een dwangarbeider willen maken die hele dagen schroefjes uit zit te draaien op een demontage afdeling . het te werk stellen is in strijd is met de Europese regelgeving daar hoor nederland , de gemeentes zich dus ook aan te houden wakker worden gemeenteraad. Marin de Zwarte uitgenodigd

Trien 06 april 2013

@Piet Piraat, wat dacht je van 1200? En 875 voor alleenstaanden? Ik zit in het schuitje en erger me rot aan die achterlijke debielen die zoiets hebben van: werken met je donder. Ik kan niet wachten tot ze zelf in die situatie belanden. Dan komen ze in de schoonmaak onder toezicht van stichting Stoffels/Bleijenberg. En dan mag je van hot naar her, wordt je opgejaagd, uitgescholden, zijn ineens alle vrije uren op en als je hun hielen likt en je collega's verraadt dan krijg je een leidinggevende functie. Mevrouw Debbie Vane and Linda Claus hebben de touwtjes in handen en handelen heel erg onbeschoft. Ze trappen je de grond in en als je een project weigert dan bellen ze naar de klantmanager en wordt je helemaal zwartgemaakt en gedreigd met worden gekort. Ik vind werken alleen maar leuk maar niet op deze mensonterende manier. mensen moeten met plezier naar hun werk gaan en niet met tegenzin. Wij hebben hier ook niet om gevraagd! 32 uur werken behoort beter betaald te worden en niet voor dit kut bedrag wat we krijgen. En ik ken er genoeg die een gezin hebben en helemaal geen 1320 euro krijgen maar slechts 1000 en dan ook nog eens alle toeslagen en kinderbijslag moetn inleveren. Is dat zo geweldig?

Trien 09 april 2013

Oh nu wordt er gezegd dat mensen die in de schoonmaak werken voor hun uitkering dus NIET die 20 urige werkweek krijgen. Volgens klantmanager Walraven geldt dat niet voor de schoonmaak. Daar moet nog aan gewerkt worden

Maria 21 juni 2013

Check deze vid! http://youtu.be/T_4dX_1qXqU (http://www.wearechangerotterdam.tv/)