Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Lasles bij de Loods

2.855 keer bekeken
Goes TV
Gepubliceerd op 1 mrt. 2012
Bij onze school (de Loods in Goes) kunnen de leerlingen ook een lasdiploma halen en daarna aan de slag bij metaalbedrijven. Reportage: Maikel.

7 reacties

Reactie wordt toegevoegd

poe 01 March 2012

ze krijgen daar blijkbaar vanalles, waarom zitten ze daar eigenlijk en waarom krijgen ze zoveel ?

Wiert Omta (praktijkdocent Goes TV). 01 March 2012

Om bij de Loods te komen moet je leerplichtig zijn en een tamelijk moeizaam contact met het onderwijs hebben opgebouwd. De Loods is een putje in dat onderwijs en biedt praktijkopleidingen: hout, horeca, smederij, administratie, televisie & scooterwerkplaatsen. Maximaal vier deelnemers per werkplaats. De meesten kiezen voor 1 richting, een enkeling combineert er twee. Wat het werken bij Goes TV zo leuk maakt is dat de sfeer bij Loods erg prettig is en ik veel redacteuren van Goes TV na 12 tot 18 maanden terug zie gaan naar het onderwijs (zo'n 80 procent).

? 02 March 2012

een putje ?

IDD 03 March 2012

i.d.d. "putje" is een beetje zwakzinnig taalgebruik, "vangnet" klinkt al wat genuanceerder.

Joost 03 March 2012

Putjes vangen op wat elders wegloopt.

in de put 03 March 2012

nee, in putjes lopen dingen weg.. anders is het een vergaarbak of zoiets. maar serieus, mooi zo, een lasdiploma, dat kan best handig zijn voor werk. en de leerlingen die dan wel gewoon op school blijven ? krijgen die dan lasdiploma's van een hoger niveaux ? =okay, als ik niets van de kosten weet, vind ik die 80% procent best een nuttige bijdrage aan de maatschappij. als ik de kosten wel zou weten... tja, dan kon van mij waarschijnlijk gelijk de loodsdeur dichtgelast haha. nee, dat is weer te drastisch, goed gemaakt, laat de ouders volledig alle kosten van hun kinderen dragen. of is het weer de omgekeerde wereld in nederland ? veel investeren in wat afwijkt en niet meedraait en maar blijven bezuinigen op de groep die wel normaal mee gaat ? net zoals in Europa ? biljarden naar daar waar het gewoon niet wil en gaat, terwijl in de periode bakellende wij nederlanders toch het braafste jongetje van de EU klas waren, en dan nu, jawel ! nederland moet aan de zwaarste bezuinigings eisen van alle EU landen gaan voldoen... waarom ? omdat elders er lamzakken rondhangen die de pot wel even zullen verteren, omdat ze zelf niets kunnen of willen en liever de subsidie bakjes leegroven als dagtaak ? geen wonder dat nederland in de put zit als men in onwil en ongeintereseerdheid blijft investeren. hup, stuur die jongens gewoon aan het werk of stop ze in een dienstplicht. dat zou een mooie zijn, geen leerplicht maar dienstplicht, en dan leren we ze ook nog wel wat als ze in afganistan bezig zijn met bermbommen te demonteren. tja, of ze mogen ook gewoon naar school, dat is dan hun eigen keuze. maar nee, zielig lopen doen en weer een krat ambtenaren moet weer opengetrokken en wat verdienen we er toch allemaal letter aan.. prettig werken zo.. ja, dat geloof ik best..

Bas 03 March 2012

Je doet je naam wel eer aan meneer in de put, niet alleen gefrustreerd, maar ook dom, ga zelf maar bermbommen demonteren dat ligt je verstand misschien wel letterlijk op straat, maar dat laatste zal je zelf waarschijnlijk wel niet begrijpen dombo.