Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dierendag Groenrijk Middelburg

7.662 keer bekeken
papegaai12
Gepubliceerd op 2 okt. 2011
Een weekend met veel info naar de mensen toe Voor welzijn van mens en dier

37 reacties

Reactie wordt toegevoegd

Peter 03 oktober 2011

Hey, Croky partymix. Hoe was je week ?

Bep van Harlingen 03 oktober 2011

jammer dat je nog nooit eens een kijkje hebt genomen op onze website www.vrijezeeuwsepapegaai.nl Croky dan zou je kunnen weten dat wij nooit maar dan ook nooit papegaaien verkopen . het welzijn van de papegaaien staat bij ons voorop wat wij doen is mensen informeren vertellen bezin voor je begin er komt heel wat kijken bij het verzorgen van een papegaai wij zijn geen handelaars en zullen dat ook nooit worden

Wat is Papegaaien mishandeling 03 oktober 2011

Er zijn verschillende vormen van mishandeling: bewuste of onbewuste vormen van mishandeling. Duidelijk is natuurlijk dat het slaan van een papegaai, het schelden tegen of het schreeuwen naar de papegaai behoren tot mishandeling. Deze vorm van mishandeling kan ontstaan uit frustratie, die ontstaat omdat de papegaai ongewenst gedrag vertoont. Maar ook verkeerde leefomstandigheden kunnen leiden tot mishandeling. Zo is het constant wegzetten van de vogel in een ruimte zoals kelder, zolder of garage waar hij geen enkel contact heeft met mens of dier, een vorm van mishandeling. De vogel in een veel te kleine of ronde kooi zetten, waar hij geen “veilig hoekje” heeft. De vogel frisse lucht en zonlicht onthouden. De vogel in een bevuilde, roestige kooi houden, met zwaar vervuilde water- en voerbakjes. Hem niet voorzien van goede voeding en fris drinkwater. En het zal duidelijk zijn dat roken in nabijheid van de papegaai ook slecht is. Maar ook zijn er de vormen van mishandeling, welke ontstaan door onwetendheid. Het geven van een onvolledig voer zoals zaad kan grote gevolgen hebben die zich pas na jaren kenbaar maken. Gevolgen die dit met zich mee kan brengen zijn het minder goed door de rui komen, problemen met slechte stand van nagels, doorgegroeide snavel en problemen met de huid. Er kunnen toevallen of problemen met het evenwicht ontstaan. Maar ook het ontstaan van aderverkalking en zelfs het op jonge leeftijd al overlijden, kunnen een gevolg van verkeerde voeding zijn. Ook het gebruik van spuitbussen, geurkaarsen of het gebruik van pannen met teflonlaag, die bij gebruik giftige stoffen afgeeft zijn schadelijk voor de papegaai. Om mishandeling die uit frustratie over ongewenst gedrag of uit onwetendheid ontstaan te voorkomen zou iedereen die voornemens is een papegaai aan te schaffen zich eerst eens uitgebreid moeten gaan verdiepen in de papegaai. Het verantwoord houden van een papegaai kun je immers leren. © Stichting Vrije Zeeuwse Papegaai 2010 --------------------------------------------------------------------------------

Annemarie Klapwijk, Stichting Vrije Zeeuwse Papegaai 03 oktober 2011

Croky, elk jaar organiseert tuincentrum Groenrijk in Middelburg zo rond 4 oktober de dierendagen. Tijdens deze dagen is niet alleen de VZP daar te gast, maar ook o.a. het Wereld Natuur Fonds en de Dierenbescherming. Het doel daarvan is mensen bewust te maken dat dieren ook rechten hebben zoals een goede verzorging, huisvesting etc. VZP is daar aanwezig met eigen papegaaien en opvangpapeggaaien. Niet om ze te verkopen, maar om te laten zien en te vertellen hoe je op een goede en verantwoorde manier met deze bijzondere dieren omgaat.

wesley 03 oktober 2011

jammer dat sommige mensen niet weten dat dit vrijwilligers zijn en dat ze speciaal komen voor de dieren dag om te laten zien hoe het wel moet en Groenrijk verkoopt geen vogels

Stroopwafel 03 oktober 2011

Ha mischien lusten die papegaaien ook wel stroopwafels, Want de melk wordt niet gedronken als ze zuur is.

coco 03 oktober 2011

Die vogel wilde helemaal niet.Hij liep weg. Zagen jullie dat dat mens die vogel bijna van de tak afduwde om hem op die hand te laten stappen. Ja, zo stapt een kip nog wel op.

Bep van Harlingen 03 oktober 2011

na het lezen van een paar reacties is dit mijn reactie ;) je hebt het mensdom en het dierenrijk ;)

coco 03 oktober 2011

Deze arme dieren hebben wel met dat domme mens te maken

Thea 04 oktober 2011

@coco Ik vraag me ook af waarom er steeds zulke filmpjes worden opgezet. Iedereen ziet wat een zielige bedoening het eigenlijk is. Ik zag ook meteen dat die papegaai niet wilde. Ik heb pas nog een artikel gelezen waarom er zoveel problemen zijn met huisdieren. Dat komt omdat mensen hun lichaamstaal niet lezen. Dit is een heel goed voorbeeld daarvan.

opa 04 oktober 2011

nee zeg, toch niet weer die papegaaien

Groene papegaai 05 oktober 2011

Het schijnt dat je bij de "de groene papegaai" goed kunt eten !

kaat 05 oktober 2011

Lachen hoor, al die negatieve reacties. Je kan merken dat díe mensen volop tijd hebben, zij doen vast géén vrijwilligerswerk, of toch en zijn jaloers. Vrije Zeeuwse Papegaai, zet hem op, jullie hebben geen tijd voor al die onzin. Wie écht in jullie geinteresseerd is kan op de VZP site lezen hoe druk jullie het hebben met de opvang en herplaatsen van de papegaaien. Ik zou tegen alle negatievelingen willen zeggen "doe normaal joh".

zuusje 05 oktober 2011

helemaal mee eens Kaat ik denk dat ze verschrikkelijk balen dat het zo goed gaat met de VZP

Nouuuuuuu 05 oktober 2011

Nou jaloers en balen dat denk ik niet, denk eerder dat het andersom is;) Maar ga vooral door met jullie zelf belachelijk te maken;) ik moet er erg om lachen om dit soort filmpjes:)

harry 06 oktober 2011

niks aan de hand met dit beestje. die vinden aandacht juist leuk. Even opzij huppen zegt niet dat ie niet wil. alstie echt niet wil loopt/vliegt ie wel weg of pikt ie in je hand. Geef zo'n beest eens een hele dag geen andacht, dat is pas mishandeling. verder zit iedereen hier lekker anderen mensen af te zeiken, omdat ze zelf echt een kak leven hebben!

De zon 06 oktober 2011

Als je maar van het zonnetje kan genieten !!!!

Thea 06 oktober 2011

geweldig eigenlijk beter dan in een kooi zitten

aha 06 oktober 2011

Wat leuk voor de vogels !

Linda 06 oktober 2011

prachtig om te zien

Punttiet 06 oktober 2011

Zo Mevr. wat bent u dik geworden zeg ohhhhhhh.

Kift 07 oktober 2011

Het is de kift

Marga. 08 oktober 2011

Wat een walgelijke reacties! En Opa jij bent in ieder geval niet meer om te vreten. Oud en taai.

Rita 08 oktober 2011

eng hoor als mensen zo reageren triest

toos 08 oktober 2011

prachtig filmpje

willem 08 oktober 2011

mooie vogels goed dat er mensen zijn die zich over deze dieren bekommeren

verendek1994 08 oktober 2011

Lang leve de ziekteversprijding!!!!

nel 09 oktober 2011

mooi hoor deze papegaaien genieten

verendek1994 09 oktober 2011

Bedankt voor het compliment, maar ik zal niet de enige zijn met af en toe een taalfoutje. Je kunt beter proberen uit te leggen, waarom het een zieke opmerking is. Mijn mening is dat er maar 1 papegaai drager ( dus geen symptomen zichtbaar )hoeft te zijn van een ziekte, om een hele groep te kunnen besmetten. Hoe meer vogels, hoe meer kans op het overdragen van een virus of bacterie. Dit keer graag normaal antwoord!

Miranda 11 oktober 2011

deze mensen weten echt wel wat ze doen . nemen de nodige maatregelen. staan voortdurend in contact met vogelartsen . ook mensen kinderen staan bloot aan allerlei infecties in de bus trein evenementen scholen 100% garantie geeft het leven nu eenmaal niet

hahahaha 11 oktober 2011

he, miranda/bep Steek je jezelf veren in je reet?!! Dat ziet iedereen aan je schrijven.

koos 11 oktober 2011

@hahahaha, ik heb veel liever met iemand te maken die niet foutloos kan schrijven, dan iemand met zo'n taalgebruik. Zoek iemand van je eigen soort, die merkt dat onbeschofte niet op. Succes

Wil 11 oktober 2011

De veren die die mevr in haar eigen reet steekt, daar kun je niet omheen. Die bos is inmiddels flink groot. Iedereen is daar op afgeknapt!

reactie 12 oktober 2011

26 september 2011 waren we bij Jannie en haar grijsje Gijs in Vlissingen. Hieronder Jannie's reaktie op ons bezoek: hallo Bep en Annemarie ik wilde jullie even heel hartelijk bedanken voor de workshop van vanmiddag ik heb er echt heel veel van geleerd en ik denk dat Gijs nu ook veel gelukkiger is en ik ook natuurlijk als het met Gijs goed gaat gaat het met mij ook goed en daar hebben Bep en Annemarie voor gezorgd het zijn 2 top meiden normaal liep ik te martelen om hem in bad te doen en nu zomaar in 1 keer geweldig gewoon hij heeft ook lekker buiten gelopen en zijn nieuwe klim boom is het einde voor hem niet meer een hele dag op zijn kooi maar gewoon op de klim boom wie dit leest en heeft ook problemen met je gaaitje moeten jullie echt even bellen ik raad dit echt aan en ik ben blij dat ik het ook gedaan heb had het alleen maanden eerder moet doen dus dames bedank voor alles heel veel kroeltjes van Gijs en groetjes van mij Jannnie

Veer 12 oktober 2011

En hup weer een veer in je eigen reet wat vind je jezelf fantastisch.

ANBI 12 oktober 2011

Zijn jullie eigenlijk een ANBI?

Althea 07 januari 2012

Okay, geen zin om weer mee te gaan in alle negativiteit... Als ik het goed heb, is deze dag er toch speciaal voor om mensen te wijzen op de papegaaienopvang? Ik vind het geweldig dat er mensen zijn die beestjes opvangen, klasse! Voor mij verdienen zij de hemel! Hier wordt geen papegaai verkocht of mishandeld. Al die mensen die het zo goed weten: doe zelf eens iets voor alle mishandelde wegwerpbeestjes! Dan heb je recht van spreken! In Rome zelf vrijwilligerswerk gedaan voor kattenopvang. Ook DAAR werd ieder jaar een dag georganiseerd. Doel: aandacht voor sterilisatie/castratie,omgang met de dieren, donaties en hopelijk een paar adopties. Hoe moeten mensen anders weten dat er een opvang is ergens? Niet iedereen heeft een PC! Succes met jullie werk papegaaienopvang!