Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kortgene omarmt zijn molen

6.606 keer bekeken
Sunny74
Gepubliceerd op 2 okt. 2011
KORTGENE - Met een molenlied van de Kortgeense kinderen is onder grote belangstelling de gerestaureerde molen De Korenbloem vanochtend geopend. De opening was aanleiding voor de familie van oud-molenaar Salomé om een reünie te houden. Er waren 25 familieleden uit heel Nederland en van overzee gekomen om 'hun' molen in nieuwe glorie te vieren. Oud-gedeputeerde Harry van Waveren kreeg, uit dank voor de provinciale inspanningen om de herbouw mede te financieren, de eer de molenwieken vrij te maken om te gaan draaien. Helaas beleeft Zeeland op de eerste oktober een praktisch windstille dag. Molenaar Jan Bakker geeft de hele middag nog rondleidingen in de 28,50 meter hoge, gepavoiseerde molen. Ook het tweepersoons huurappartement dat half in de molen en in het oude motorkot is gebouwd, is te bezichtigen. De stichting De Korenbloem zoekt nog betrokken bewoners.

11 reacties

Reactie wordt toegevoegd

klap van de molen 02 October 2011

is dat ding nu eindelijk eens klaar ? na al die bakken overheidsgeld die daar achterover zijn gedrukt ? ja, we weten er van hoor. ;)

cap 03 October 2011

@klap van de molen.ja dat doet zeer he zo;n tik???

k scholte 03 October 2011

als je het zo goed weet , kom dan met bewijzen en ga achteraf niet lopen zeiken

Kees Mol 03 October 2011

Kortgene, gefeliciteerd met dit prachtige stuk gerestaureerd erfgoed,fijn dat er dat er nog mensen zijn die zich hiervoor willen inzetten.

Bezem 03 October 2011

Waar men veegt, doet het stof zich op waaien

Wim Smeulders 03 October 2011

Ik was zaterdag bij de officiele opening aanwezig & het was bijna te mooi om waar te zijn , want je vergeet gewoon wat dit vroeger een rommel is geweest Nu lijkt het net alsof alles een boze droom is geweest & ik heb zaterdag mijn boekwerk over deze molen aan de voorzitter afgeleverd

klap van de molen 04 October 2011

nee hoor, ik woon daar gelukkig niet, god zij dank ! prijs de here !

inwoner van kortgene 05 October 2011

wij willen je niet eens hier hebben.mensen met een grote bek en geen verstand van wat ze zeggen ,willen we hier niet.

Linda 05 October 2011

Kortgene mag en is weer weer trots op de nieuwe molen,is weer echt een aanwinst voor ons dorp.

Mariebelle 06 October 2011

Als de mensen niet genieten van zo'n mooie molen waarom nemen ze dan wel de tijd om hun bek een duw te geven en ongezellige praat te doen?, en niet het lef te hebben om hun naam te noemen! Sukkels, het is een prachtige molen, ik ben er trots op, mooi aanwinst voor het eiland! :))

Hans 06 May 2014

Hoewel ik niet in Kortgene woon, heb ik sinds de aankoop door George en Lisa de restauratie van dichtbij kunnen volgen. Wat een bewondering en respect heb ik voor al de personen, die hun energie en tijd in dit project gestoken hebben! Elke keer als ik de molen passeer denk ik: ze hebben het toch maar voor elkaar gekregen. BRAVO