Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opvangrijsje Saar op haar praatstoel

5.014 keer bekeken
@nnemarie
Gepubliceerd op 14 aug. 2011
Saartje heeft bij mij (Annemarie van Stichting Vrije Zeeuwse Papegaai) in de opvang gezeten. Een lief vogeltje met een hele zware stem :-) Saartje is inmiddels herplaatst en heeft het daar geweldig naar haar zin.

31 reacties

Reactie wordt toegevoegd

dorientje 14 augustus 2011

Wat kan ze lekker kletsen, leuk.

zus 14 augustus 2011

prachtig wat een leuk lief filmpje

croky 14 augustus 2011

leuk hoor :)

haha 15 augustus 2011

super gezellig met zo'n kletskous in huis

Lorre 16 augustus 2011

Waarom zit dat beestje zo in het donker? :(

zus 16 augustus 2011

de volle zon stond op het raam denk ik

Bep van Harlingen www.stichtingvrijezeeuwsepapegaai.nl 16 augustus 2011

tempraturen boven de 28 graden laat de papegaaien niet te lang buiten zitten. onderkoeling is gevaarlijk voor een papegaai maar verhitting is net zo gevaarlijk. er wordt te vaak gedacht het zijn tropische vogels die kunnen daar wel tegen . nou niet dus de huiskamer papegaai kan deze grote verschillen niet aan. ook al wordt er gezegd en in de natuur dan deze papegaaien zijn gewend aan grote tempratuur verschillen en niet te vergelijken met de huiskamer papegaai. Bevangen door de hitte. door de warmte schiet de vogel in een soort warmte-stress deze is net als chronische stress. door de stress krijgen bacteriën en schimmels een veel grotere kans om zich te ontwikkelen. vaak staart de vogel wezenloos voor zich uit ,maar kan ook geïrriteerd reageren. zorg voor afkoeling besproei de vogel met lauw water en zet hem op een rustig plek . zonnesteek -hitteslag is nog erger is gevaarlijk en kritische de vogel staat wankel op zijn pootjes kan zelfs omvallen de vogel kan het bewustzijn verliezen zelfs overlijden of ernstige hersen beschadiging over houden. door oververhitting word namelijk bloedtoevoer naar de hersenen gestremd. direct afkoelen met niet te koud water is nu vereist vertoont de vogel na 15min . geen verbetering de vogel in een koele natte handdoek rollen zo snel mogelijk naar een dieren (vogelarts

stichting vrije zeeuwse papegaai 16 augustus 2011

voorkom oververhtting laat een papegaai ook niet in de zon voor het raam zitten

purist 16 augustus 2011

Aha, de "deskundigen" aan het woord. Waarom zit ze dan niet buiten, in het directe daglicht? Dát is pas goed voor een papegaai. En grote temperatuurverschillen kunnen ze wel degelijk aan, hoor. Misschien goed om niet klakkeloos elk internetverhaal te kopieëren en de kennis te actualiseren? Overigens komt jullie clubje niet echt professioneel over, als er zóveel taalfouten worden gemaakt. Storend!

Kaat 16 augustus 2011

Je hoeft het niet te lezen, mij stoort het niet. Het antwoord van de purist stoort me.

purist 16 augustus 2011

Dat hoef je ook niet te lezen. Met inhoudelijke argumenten komen is te moeilijk voor je, Kaat?

kaat 16 augustus 2011

Ja, ik ben analfabeet.

Annemarie Klapwijk, Stichting Vrije Zeeuwse Papegaai 16 augustus 2011

Bij deze: Saartje zit NIET in het donker. Het filmpje is tegen het licht in genomen en dan krijg je dit soort effecten dat weet zelfs een kind. Waarom ze niet buiten zit? Misschien was het nog te vroeg of al te laat?? Jammer dat een stel gifkikkers hier konstant met modder loopt te gooien. Je kunt je af gaan vragen over wie dat meer zegt, degene die modder gooien of degene die besmeurt worden? Als je het nodig hebt om op zo'n manier je eigen "deskundigeheid" en "professionaliteit" aan te tonen ben je dan wel zo goed als je zegt? Misschien uit een gevoel van machteloosheid? Dat maakt namelijk ook dat mensen steeds harder naar anderen gaan trappen!

toppie 16 augustus 2011

applaus voor de stichting vrije zeeuwse papegaai mooi geschreven Mevrouw Klapwijk

Kloos 16 augustus 2011

Trap niet in de "' mooie" verhalen van deze stichting!!! Kijk verder dan je neus lang is!!!!!

Kloos 17 augustus 2011

Gifkikkers maak je zelf!!! Tientallen mensen zijn giftig op jullie!!! Ex- vrijwilligers, ex- eigenaren, ex- adoptiegezinnen, ex- leden, ex- bestuursleden, ex ex ex ex ex.

Bep van Harlingen 17 augustus 2011

dankjewel voor al jullie negatieve reacties het leverd ons heel wat naamsbekendheid op ;) mensen worden nieuwsgierig en komen op onze website kijken of worden lid ;) www.stichtingvrijezeeuwsepapegaai.

toppie 17 augustus 2011

Kwaadsprekerij is een uiting van en een behoefte tot emotionele wraak. we doen dat omdat we te laf zijn of zoeken bij anderen in de hoop dat zij onze woede als gerechtvaardigd bestempelen. Kwaadsprekerij is schadelijk omdat we willen dat anderen onze verontwaardiging, ergernis en woede delen zonder dat zij daar eigenlijk een reden voor hebben. Het was in een klein Oost-Europees stadje dat een man steeds kwaad sprak over de rabbijn. Op een dag kreeg hij spijt en vroeg de rabbijn om vergeving. Hij was bereid tot elke vorm van boetedoening. De rabbijn vroeg hem om een veren kussen open te snijden en de veertjes te verstrooien in de wind. Toen hij dat gedaan had, keerde hij terug en vroeg: 'ben ik nu vergeven?' 'Bijna', was het antwoord. 'Nog één ding, zoek de veertjes bij elkaar.' 'Maar dat is onmogelijk,' protesteerde de man. 'De wind heeft ze overal naartoe geblazen'. 'Precies,' antwoordde de rabbijn. 'Hoewel je oprecht het slechte dat je gedaan hebt wilt rechtzetten, is het onmogelijk om de schade die je woorden hebben aangericht te herstellen'. Deze beroemde anekdote is een les over kwaadsprekerij en laat de macht van het woord zien, zoals de psalmist zingt: Behoed je tong voor het kwaad, je lippen voor woorden van bedrog. Mijd het kwade, doe wat goed is, streef naar vrede, jaag die na. l En zoals een Talmoedisch spreekwoord zegt: 'De roddelaar staat in Syrië en doodt in Rome.'

tante.. 17 augustus 2011

Kwaadsprekerij.. Toppie heb jij enig idee wat achter de schermen gebeurd is? dacht ik al.. Mensen worden niet boos zonder reden,mensen gooien niet met modder omdat ze het leuk vinden. Deze stichting zet alles en iedereen te kakken als het ze lukt. en dat vind ik heel erg. zichzelf voordoen als DIERENVRIENDEN en dan over de ruggetjes van deze dieren zichzelf omhoog werken wat een laffaard ben je dan... maargoed weetje over een tijdje als bep &annemarie om zich heen kijken zullen ze erachter komen dat er niemand meer is en dat ze eenzaam zijn. en op die dag zillen ze beseffen dat ze misschien weleens iets hebben fout gedaan.. maar of die dag dit leven nog gaat komen.. hmm dat vraag ik me weleens af.

oma 17 augustus 2011

Ik heb het idee dat jullie het wél leuk vinden om met modder te gooien, ik zie niet anders.Iedereen te kakken zetten,... wie zet wie te kakken bij deze reacties en dan staat er nog "dat vind ik heel erg" ik zou het bijna geloven. Door al deze aantijgingen, die ik zo belachelijk vind, omdat daar zoveel frustraties uit spreekt en volgens mij ook jaloezie, krijg ik steeds meer bewondering voor de Vrije Zeeuwse Papegaai.Zij blijven netjes en dat lijkt me best moeilijk. Jullie blijven het in ieder geval niet.

oma 17 augustus 2011

En wat worden hun filmpjes vaak bekeken.

Diana 36 jaar Oost-Souburg 17 augustus 2011

Fijn dat iemand een dier uit een opvang neemt, mijn oma had vroeger een grijze roodstraat papegaai. Ik hoor en zie een vogel die het naar de zin heeft, dat is wat ik zie zonder er meer woorden aan te besteden. Ik ken de stichting niet, de moddergooiers ken ik niet, degene die het filmpje geplaatst heeft ken ik niet...ik zie en hoor een vogel die in zijn/haar nopjes is op dat moment. Zo mooi kan een leven zijn zowel van vogel als van mens. Het is juist de kunst hetgeen in je op te nemen wat je ziet en niet wat je graag wilt zien. Spelfouten...taal van de liefde voor mens en/of dier kent geen spelfouten, schaam je.

oma 17 augustus 2011

Zo'n reactie maakt me blij. Bedankt Diana.

Bep van Harlingen 18 augustus 2011

Als je denkt :,, ik ben verslagen , is de nederlaag een feit. Als je denkt ; ik zal niet versagen , win je op den door de strijd Als je denkt :ik kan het niet halen , is de tegenslag op til, want het overslaan der schalen , hangt voornamelijk af van Wil. Moedelozen gaan ten onder , door hun twijfel, door hun vrees . Vechters winnen door een wonder , telkens weer de zwaarste race. Denk : ik kan het en dan gaat het . Iedereen vind bij wilskracht baat en "in zaken wint de daad het van het nutteloos gepraat. Als je jammert : ik ben zwakker dan mijn grote concurrent, blijf je levenslang de stakker die je ongetwijfeld bent. Niet de rGoliaths en de rijken tellen in de kamp voor zes , maar de fermen ,die niet wijken , hebben vroeg of laat succes .

charmante 18 augustus 2011

Ik wil alleen maar zeggen dat je bedanken voor de informatie die je hebt gedeeld. Magie voyance

Lorre 22 augustus 2011

Zeg Annemarie, hoe kom jij eigenlijk aan je "kennis" over papegaaien? Ooit scholing gevolgd, behalve dan teksten gelezen die van anderen gejat zijn?

Annelies van den Heuvel 23 augustus 2011

Beste Lorre, ben je vandaag weer met het verkeerde been uit bed gestapt? En moeten anderen het weer ontgelden? Misschien moet je een leuke hobby nemen, ga kantklossen, bak een ijstaart of wordt lid van de vereniging voor vrijwillige euthanasie, kortom, zoek de gezelligheid op, probeer een paar vrienden te maken, dan heb je iets om handen, succes!

Lorre 23 augustus 2011

Maar antwoord komt er niet van Annemarie. Want dan valt ze door de mand.

Annelies van den Heuvel 23 augustus 2011

Mand? Mandenvlechten Lorre, ook een leuke hobby, het geeft je wat omhanden!

Lorre 29 augustus 2011

Beetje slim aan het doen, "Annelies"? Lukt je trouwens niet echt. En Annemarie geeft nog steeds geen antwoord. Zwaktebod van haar.

Annelies van den Heuvel 31 augustus 2011

Hoi Lorre, dankjewel voor je reactie. Je mag de aanhalingstekens bij mijn naam wel weglaten hoor, want vanzelfsprekend verschuil ik mij niet achter een nickname als ik met anderen de discussie aan ga. Voor welke partij ben je eigenlijk actief? Ik wil er graag op stemmen. Ik vind dat er meer gelachen moet worden in de politiek!