Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Na ruim 4 jaar ligt de oude

7.312 keer bekeken
RTV Vlissingen
Gepubliceerd op 31 mrt. 2011
Na ruim 4 jaar ligt de oude Scheldekraan er nog steeds troosteloos bij! En dat naast een volledig gerestaureerde Timmerfabriek. Ook was er een plan in 2009 van de SP om dit via een werkeloosheidsproject de kraan op te laten knappen door werkelozen, het is nu inmiddels 2011 en ligt de oude kraan nu gewoon weg te roesten!

23 reacties

Reactie wordt toegevoegd

peter 31 maart 2011

typisch Vlissingen, slopen breken maar opbouwen ho maar, alles laten ze hier maar weghalen. VLISSINGEN ZET NOU EENS JE NEK ONDER ALLES EN LAAT NIET ALLES VERDWIJNEN!!!!!!!!!!

Toos 31 maart 2011

Heel jammer zoals men met cultureel erfgoed omgaat. Oogjes dicht en snaveltjes toe! Het vergaat vanzelf en je hoeft er niets meer aan te doen... en niet vergeten: Zand er over.

gert 31 maart 2011

Wel die rare droogdokdeur van het dokje van Perry opknappen! Ik snap dat niet hoor. In Vlissingen worden er verkeerde keuzes gemaakt. Oude stadhuis, oude postkantoor, duiktoren boulevard, van Sotteghemstraat, kraan Schelde enz. En wie herinnert zich nog de 2 magnefieke schoorstenen van de PZEM? De sloophamer wordt goed betaald hier!

Liefhebber 31 maart 2011

Opnkappen en opbouwen naast de timmerfabriek. Mooi stukje historie.

Jaap aap 31 maart 2011

Een fraai zicht ook voor de langsrijdende toeristen....

Dekzeiltje 31 maart 2011

Waarom is de kraan niet gelijk verplaatst in de Machinefabriek daar ligt ie hoog en droog en uit het zicht en kun je er ook nog aan werken.

barbara 31 maart 2011

Inderdaad typisch iets voor Vlissingen...de timmerfabriek is dan misschien wel prachtig opgeknapt maar hoeveel prachtige gebouwen en elementen zijn er al verdwenen? Heel erg jammer....

ko rupt graailand 31 maart 2011

dat vlissingen alles afbreekt moet je ff anders zien. ze slopen alleen eruit wat geld opbrengt. en de handel in ornamenten e.d. voor huizen en woonomgevingen is heeeel dikke vette buisness !!! deze kraan ? niemand zal hen willen hebben denk ik, opknappen kost natuurlijk geld, en dat heeft vlissingen helemaal niet meer he, nee, niets. opgemaakt aan een mooie omgeving e.d. voor stinkend rijke huizenbezitters. die trouwens gewoon hun handje ophouden bij het rijk en dus gewoon uitkeringstrekkers zijn maar dat terzijde. dus, gewoon die kraan laten rotten totdat het verpatst kan worden bij de oud ijzerboer. maar zo gaat het in nederland, alles opmaken, verpatsen en leeggraaien. zo werkt de overheid nu eenmaal omdat ze geen geld genoeg meer hebben en zelf te incompetent zijn om geld te verdienen voor de nederlanders. nederland isn net zo een "leen" van becam, u weet wel, die met dat gat in zijn hand, en hoofd.

jan 31 maart 2011

De kraan zal tot in lengte van dagen een roestbak blijven!!!!!!!! en dus net zo lang onderhoud nodig hebben.Zoete lieve Gerritje mag dat dan zeker gaan betalen.

woont gelukkig niet in vlissingen 31 maart 2011

zet 'm op de afbouwkade op het eiland.kunnen we nog wel een kraan extra gebruiken :-b

Kraantje 01 april 2011

Op de achtergrond staat toch ook al een kraan, waarom moet alles altijd bewaard worden en wie draait er voor de kosten op?

christel v.d. dobbelsteen 01 april 2011

geen visie en geen geld! jaknikkers en afbrekers, dat zijn onze overheden. de burger kan het gelag betalen. vlissingen is een spookstad geworden! heb er met genoegen gewoond, koester mijn herinneringen!

AM Leer 01 april 2011

De kraan opknappen, zoals voorgesteld door werkelozen is onmogelijk. Men moet de konstruktie geheel zandstralen,dan komen pas de delen voor den dag die vernieuwd moeten worden, en dat zijn er velen.Dan de gehele konstruktie van diverse lagen dure verf voorzien.deze werkzaamheden vallen onder de z.g. ,,Arbowet,, dit houd dat de gehele konstruktie ingepakt moet worden,zodat er geen stof en verf resten in het millieu terecht komen.De gehele konstruktie op manshoogte plaatsen en van stellingen voorzien. Bij het ondeskundig demonteren van de arm zijn er dure onderdelen o.a. de beukelaar en taats zwaar beschadigd en vernietigd Deze werkzaamheden kunnen enkel uitgevoerd worden door een deskundig bedrijf met deskundig personeel. Dit brengt zeer grote kosten met zich mee.En later het toezicht op de kraan en de verzekering .enz.

r 01 april 2011

de brander erin

Geen Kans 01 april 2011

@AM Leer dank voor de goede uitleg, conclusie zou dan vervolgens kunnen zijn er is dan geen haalbaar plan meer voor deze kraan sloop zou dan de (goedkoopste) oplossing zijn!

Bob de bouwer 01 april 2011

wat een slechte video. alleen maar meeuwen

gemeente denk niet alleen aan u eigen belang!!!!! 06 april 2011

slechte zaak van vlissingen,het is al een spookstad,veel gedonder,en grote smoelen en dan verpaupering doet het hem helemaal,om te schamen gemeeente!!!!! geld voor deze ude kraan is er niet,maar voor woningen wel he,want dan verdient nog,maar je verdient er niks mee,want alles teveel op mekaar gebouwd zorgt ook voor verpaupering en de mens moet zich kunnen verplaatsen en geen knopen veroorzaken en irritaties,dus kan knap die kraan op,en knap eerst alles op ewat verpauperd is,dat doet veel meer dan volbouwen en ook horeca op de boule overdrijft voor vlissingen,

Toerist 06 april 2011

En let ook even op de achtergrond dat grote braakliggende gedeelte naar de Keersluisbrug het lijkt daar wel een oerwoud, goede reclame zo!

henkharinck 07 april 2011

kraan opbouwen .geen probleem.maar machinekamer reeds leeg geroofd ,van alle koperdraad,laat staan dat ,deze kraan ooit nog een plaats in de omgeving mocht krijgen ,dat om veiligheids.reden nooit mogelijk zal zijn i .v.m. zijn vrije draai sircel,op de wind.Dit afgezien van kosten van verder onderhoudt.

henk harinck 07 april 2011

kraan opbouwen ,geen probleem.Maar de machinekamer is reeds langleeggeroofd,van alle kopperdraad laat staan datdeze kraan ooitnog een plaats in de omgeving mocht krijgen zal dat i.v.m.zijn draai,circel, vrij opde wind nooit mogelijk zijn

Janus 07 april 2011

Dank aan Vlissingen TV, hoop dat de Gem Vlissingen ook eens meekijkt wat een wanbeleid weer de ontmanteling heeft vele duizenden euros gekost en daar ligt nu de kraan.....net als de Timmerfabriek opgeknapt en wat nu Gem Vlissingen al een invulling gevonden???? Zelfde geld voor de (puist) die machinefabriek heet, laat maar staan het rot van zelf wel weg dank aan Piet Polderman die het spoor allang beister is!

Vlissingen TV 07 april 2011

Het item Scheldekraan is inmiddels een ware hit 2500 keer bekeken, dank voor alle reactie (s) en we zijn nog niet eens officieel van start gegaan als Vlissingen TV momenteel alleen proef reportages om te zien of de items aanslaan. En dat blijkt het geval te zijn, VTV werkt geheel zelfstandig zonder steun van de Gemeente en/of gemeenschapsgeld met ingang van 01-11-2011 worden de beelden ook voorzien van commentaar/verslaggever etc. Vlissingen TV webtv met lokaal en regionaal nieuws!

Smithe593 04 november 2015

I got this website from my friend who told me concerning this web site and at the moment this time I am visiting this web page and reading very informative content here. faadacdcadfabkde