Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geef kwetsbare leerling voordeel van twijfel bij schooladvies

2.302 stemmen | Geplaatst op 13 januari 2021 | Website

Eens
80%
Oneens
20%

Reacties (16)

TCB een week geleden
De ervaring heeft geleerd dat lager ingeschat worden en dan klimmen beter werkt dan hoog ingeschat en terug gezet worden. Bovendien hoeven niet alle kinderen vwo of hoger te halen. Een richting waar het kind gelukkig is en zich verder kan ontwikkelen is belangrijker dan jarenlang worstelen om het te kunnen bijbenen.
GinaHeynze een week geleden
Helemaal met TCB eens. Ben zelf ook door verkeerd advies ooit op veel te laag niveau begonnen. Alles later ruimschoots ingehaald en toen had ik er nog veel meer plezier in ook. Ik studeer zelfs nu nog graag.
dutchy71 een week geleden
Dat moet je eigenlijk altijd doen.
mikel66 een week geleden
niet mee eens,diegene die het advies niet halen zijn gewoon te lui om wat te doen,daar zitten we niet op te wachten,stem pvv over 3 maanden
dutchy71 een week geleden
Vroeger was je het domste ventje of het domste meisje, Maar een goede basis verdiend iedereen, Maar het is toch later dat je in de praktijk je vaardigheden leert in wat je ook doet.
Peritum ? een week geleden
De ‘ gemakzucht ‘ van Nederland. Een jaartje overdoen verstevigd en vult de opgedane kennis aan en vormt een goede basis voor de vervolgstudie en kan dus geen kwaad.
velder een week geleden
@Mikel66 Kinderen in groep 8 te lui???? Of je hebt het artikel niet gelezen of je hebt het inlevingsvermogen van een hondsdolle zee-egel . Uiteraard voordeel van de twijfel geven. Wel met die restrictie dat je ook weer niet te lang moet blijven soebatten. Het gevaar dreigt dat je dan kinderen weer gaat overvragen en daar worden ze niet gelukkig van.
franal een week geleden
Ik vind de opgemelde stelling niet echt relevant nu de wereldbevolking in een rollercoaster zonder eindpunt zit. Eerst maar een werkend vaccin voor het Chinese virus ontwikkelen, zodat er dan misschien weer sprake kan zijn van enig zicht op een toekomst voor de jongeren. Nu is er geen enkel toekomst perspectief, voor niemand trouwens, zeker nu er zich steeds nieuwe virussen aandienen in de vorm van zogenaamde mutaties. De wanhoop bij de zogenaamde wetenschappers groeit met de dag, zij weten het ook niet meer.
Aceb een week geleden
Heb geen diploma's, wel veel certificaten, kan met taal genoeg uit de voeten en kan goed praten. Kan rekenen voor tien en heb aan het eind van de maand nog nooit een bodem gezien. Ik heb geleefd en veel beleefd. Ik ben geworden die ik ben en was nooit de beste van de klas. Ben tevreden, met mijn leven.
wijari een week geleden
De onderwijzer van onze zoon adviseerde laat hem iets met zijn handen leren. In de auto branche geleerd tot hij zelf een bedrijf kon starten. En in dit beroep moet je blijven bij scholen, heel veel nieuwe techniek tegenwoordig.
Simon v een week geleden
Mijn schooladvies was " laat Simon maar een vak leren " Nu 20 jaar later heb ik een eigen dakdekkers bedrijfje samen met een oude schoolvriend.
Breen Handel een week geleden
Absoluut oneens. Ik heb het artikel gelezen voordat ik heb gestemd op de stelling... Te hoog inschatten geeft later meer problemen dan te laag inschatten. Dat kan een geweldige deuk in het zelfvertrouwen geven als je later alsnog terug moet.
tati 1 een week geleden
er is voor een kind niets erger dan niet mee kunnen komen op een school, je kan dan beter je laatste jaar overdoen i.p.v. gestrest een 1e jaar doorsukkelen . maar helaas is de druk van de ouders soms te groot
Jabby een week geleden
De citotoets en de interpretatie daarvan leidt elk jaar weer tot hevige discussies.Ik snap die ophef niet zo erg, Natuurlijk worden er fouten gemaakt maar die zijn toch wel te herstellen. Toen ik dat las dacht ik terug aan hoe het er vroeger aan toe ging. Ik spreek dan over 1957 op een dorpsschool. Het was een heel eenvoudig en simpel systeem. De status van je vader bepaalde naar welke school je ging. Voorbeeld de kinderen van de middenstanders gingen allemaal automatisch naar de HBS. Of je geschikt ervoor was dat telde niet mee. Mijn vader was landarbeider dus ik ging automatisch naar de Ambachtsschool. Of ik eventueel ook naar de HBS of de MULO dat kwam niet eens ter sprake. Nu is het mij toch nog wel goed gekomen, maar je hebt wel een achterstand in de maatschappij want je basis is Ambachtsschool en daar werd je vroeger altijd op afgerekend. Wat ik zeggen wil het huidige systeem is ook niet volmaakt maar tel je zegeningen.
Dagobert1957 een week geleden
Ik ben dus te laag ingeschat, en geloofde dat, deed ook mijn best niet meer en had geen plezier meer op school, ben mij na school door zelfstudie echt gaan ontwikkelen en heb nu een berg diploma's en getuigschriften!
velder een week geleden
Ook ik veel te laag ingeschat toen. Kreeg een bloedhekel aan school. Vind geen aansluiting bij klasgenoten. Ook pas op latere leeftijd gaan studeren. Een havo is heus niet beter dan een vmbo. Iedereen kan op zijn niveau succesvol zijn. In deze poll zijn er al wat voorbeelden omschreven. Een verkeerde inschatting te laag/ te hoog kan veel leed veroorzaken. Waarom dan die definitieve keuze niet pas in de brugklas maken? Geen probleem toch.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.