Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wie moet er premier worden?

3.584 stemmen | Geplaatst op 15 mei 2024 | Website

Geert Wilders
35.6%
Mona Keijzer
11.9%
Ronald Plasterk
21.5%
Iemand anders
31%

Reacties (25)

Karel33 4 weken geleden
wilders--want de pvv heeft duidelijk gewonnen. maar dilan wil niet onder hem regeren, mede omdat zij zichzelf al in het torentje waande.. zielig gedrag van de vvd.
The Dutch 4 weken geleden
We hadden al lang dat softe linkse getrut moeten wegstemmen, dan was het tenminste niet uitgelopen tot wat het nu is...
No summer this year 4 weken geleden
Zeker die enge Monatoetje niet. Te christelijke uitstraling. Nee gewoon Geert.
Alles stroomt 4 weken geleden
Timmermans, man met de meeste ervaring voor de job.
famclaes 4 weken geleden
Gezien de verkiezingsuitslag zou je denken dat Wilders dat wordt maar hij zal de verantwoordelijkheid voor zijn eigen beleid niet willen dragen dus zoekt hij een andere pispaal
Howy Cues 4 weken geleden
Rechts heeft geen perfect visitekaartje voor Nederland. Wilders (ex-VVD), Keijzer (ex-CDA) en Plasterk (ex-PvdA) zijn alleen loyaal naar zichzelf toe. Alle drie hebben hun politieke idealen verloochend omwille van eigen glorie. Wilders is een querulant, dus ongeschikt als toekomstig 'vader des vaderlands'. Keijzer is een draaikont, dus ongeschikt als 'moeder des vaderlands. En Plasterk waait met alle winden mee, dus ongeschikt als 'leider des vaderlands'. Mocht er toch een links kabinet komen dan is Robbert Dijkgraaf allicht een goede keuze.
dasy 4 weken geleden
poetin
Kenna 4 weken geleden
Ik ben geen fan van Wilders maar als de partijen echt menen dat ze achter de democratie staan dan kan het niet anders dan dat ze Wilder Premier maken, hij is nu eenmaal de grootste partij door de stemmingen van het volk. Ik denk echter dat ze kak hebben aan het volk en gewoon iets anders doen
Havenot 4 weken geleden
Het doet er niet toe wie premier wordt, want dit kabinet heeft geen levensvatbaarheid. We hebben ook nog geen namen gehoord van ministers. Dit gaat nog weken duren eer er mensen gevonden worden die hun vingers hieraan durven te branden. Nee, ik voorspel verkiezingen voor het eind van het jaar, en Wilders zal de stekker er uittrekken met de hoop op nog meer zetels. En dan begint het circus weer helemaal opnieuw, want eigenlijk wil niemand met deze charlatan regeren. Vergeet niet dat de pvv een éénmans partij is die op het moment maar 25% van de zetels in het parlement heeft. Misschien 30-35% na nieuwe verkiezingen, maar nooit een meerderheid. Gelukkig ziet 65-75% van de kiesgerechtigden wat het ware gezicht is van deze oostblok supporter.
Frans Elenbaas 4 weken geleden
Helemaal eens met Havenot. Ik ben de praatjes van Geert Wilders spuug zat.
gelejas 4 weken geleden
Slim van Wilders, baas over eigen partij zodat hij iedereen kan controleren en dan ook nog eens baas over die Plassterk, totale controle door extreem rechts, waar doet me dit aan denken ?
Howy Cues 4 weken geleden
Wilders en Keijzer grossieren in oneliners waarbij alle alarmbellen afgaan. Het meest ergerniswekkend is als de kretologie de vorm van spreekbuis van het volk aanneemt. Vaak wordt zo'n populistische uitspraak verpakt met het gouden strikje van 'wat-de-kiezers-willen'. Hypocrisie ten top. Immers de PVV en de BBB moeten nagenoeg 'grondwettelijk' van vrijwel heel hun gedachtegoed afzien. De verkiezingsbelofte, spijkers met koppen slaan, is gereduceerd tot een A-viertje met een roestig paperclipje, waarvan de toezegging "strengste asieleisen ooit" per ongeluk expres uitlekte. Populisme in de rechtse politiek viert hoogtij. Het doel heiligt de middelen, dus 't principe van "de-wil-van-het-volk" is een loze belofte, welke ten dienste staat voor opportunistisch leiderschap. Wie invulling geeft aan dit management (premier), wordt de kop van jut. Na jarenlang Wilders-terreur krijgt Geertje een gevuld koekje van eigen deeg.
Farmer. 4 weken geleden
Dat de heer Wilders nog aan bovenstaand lijstje is toegevoegd is natuurlijk vreemd omdat al vrij snel duidelijk was dat daarvoor binnen de beoogde coalitie geen draagvlak was. Laten we hopen dat er nu snel een rechts kabinet komt die vooral de asielcrisis eens kan aanpakken al was het maar dat de toelatingscriteria worden aangescherpt en gelijk worden getrokken met de ons omliggende landen. Veel slechter dan de vorige kabinetten of een samenwerking op links zal het in ieder geval niet zijn.
Mieppio 4 weken geleden
Wilder zou mogen maar had al aan gegeven dat niet te doen. Ik zou zo gauw niet weten wie wel als die mona keijzer het maar niet wordt met die vrome bek, want dan zijn we helemaal in de aap gelogeerd. Die spoort echt van niet.
fiat124sport 4 weken geleden
Er is maar 1 premier en dat is Geert Wilders, winnaar van de verkiezingen maar maakt niet uit de nieuwe regering valt toch in een paar weken door NSC en kan de terechte winnaar premier worden. tot slot stop klimaat en stikstofonzin voor 130 stop verduurzaming stem rechts bij eu verkiezingen nooit meer links aan de macht. Voor gas. Stop batterij auto's stop wind en zonnenergie.
Howy Cues 4 weken geleden
Wilders vindt het "pijnlijk, onrechtvaardig en staatsrechtelijk onjuist" dat hij geen premier wordt in een volgend kabinet. Dus de nodige wrevel is reeds aanwezig en dat is iets wat Wilders zich zelf aandoet. Eigen schuld, dikke bult, want een standvastig politicus houdt voet bij stuk en verloochent zijn idealen niet. Het is nu een kwestie van tijd totdat de bom barst en Wilders zijn onderdrukte gevoelens niet meer onder bedwang kan houden. Tik tok zegt de klok ... !
jgth 4 weken geleden
Links of rechts om ze zitten daar voor eigen belang ,we zullen elkaar over 3 maanden spreken kijken of ze elkaars vrienden nog zijn ?
Johan__ 4 weken geleden
Na een half jaar geouwehoer zijn ze er uit. En dat zooitje moet gaan regeren? Daadkracht nul. En dan die miljoenair Plasterk met zijn mRNA business wat tie heeft verkocht aan de macht? weer een WEF/WHO puppet.
B Tender 4 weken geleden
Hoeraaa, het nieuwe kabinet is bevallen....het is een jongetje, als premier, vast en zeker....En.... heeeeel belangrijk.....De Boskabouter, is het bos weer ingestuurd, om zich te ontfermen over zwammen.
Farmer. 4 weken geleden
Het is vermakelijk hoe onze links georiënteerde medemens zich in allerlei bochten wringt, nu het er toch naar uitziet dat er een rechts kabinet komt, om alles en iedereen die even anders denkt dan zijzelf, af te breken, alsof het gaat om een kwaadaardig virus.
Patilion 4 weken geleden
Nederland heeft een Putin nodig. Weg uit de EU.
Peritum ? 4 weken geleden
Ik, zodat ik ook ongelimiteerd kan graaien in de staatskas en rijk wordt zonder ook maar iets nuttigs te doen. Snoepreisje hier, snoepreisje daar, commissaris hier en daar en blaten met andere omhooggevallen nitwits. Om daarna in stilte te vertrekken en het land laat verrekken. Maar nu zonder dollen, al kreeg ik miljoenen dan wilde ik deze baan niet. Ik wil de mensen recht in de ogen blijven kijken zoals ik altijd gedaan heb, oprecht en eerlijk. Dan maar met minder maar voor zover mogelijk, gelukkig.
Peritum ? 4 weken geleden
‘ laat’ verrekken moet laten verrekken zijn, excuses.
Zeeuwleeuw 4 weken geleden
Ach, als het doorgaat, het wordt hoe dan ook een rampzalig kabinet. Vier enorme ego's die met allerlei kunst- en vliegwerk moeten proberen om met elkaar samen te werken terwijl zij dat eigenlijk helemaal niet willen.
GeelHesje 4 weken geleden
@Fiat124Sport: Uw wens gaat in vervulling! In het regeerakkoord staat oa dat er weer overal en altijd 130 gereden gaat worden! Dat is als er geen files zijn dan ;-)
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.