Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zou u kweekvlees eten?

2.695 stemmen | Geplaatst op 18 april 2024 | Website

Ja, dat lijkt me wel wat
8.7%
Misschien
26%
Nee, echt niet!
65.3%

Reacties (24)

Karel33 2 weken geleden
nee-- geef mij maar een lekker echt runderlapje of een echte biefstuk. gekweekt vlees? dat zijn je kinderen. het wordt hoe langer hoe gekker.
Howy Cues 2 weken geleden
Misschien. Ik ga niet over een nacht ijs, dus ik wacht geduldig de resultaten van het onderzoek af. Namens de Nederlandse overheid heeft Cellulaire Agricultuur Nederland (CAN) een onafhankelijke Commissie van Deskundigen ingesteld, om verzoeken van bedrijven voor het houden van proeverijen van gecultiveerde vlees & vis en te beoordelen. Vooralsnog draait de discussie om de ecologische voetafdruk. Daarom geeft het Nederlandse bedrijf Meatable openheid van zaken op haar website meatable.com.
No summer this year 2 weken geleden
Nope, geen twijfel. Over een paar jaar hoor je of lees je dat het heel ongezond is wegens toevoegingen. Nee hoor lekker stuk echte kip, of verse worst of schnitsel. Weg met dat dwingen door de linkse brulboeien naar vega en andere vormen van voedsel ontwikkelen. Nexit en rechts stemmen. Brulboeien van links wegsaneren. Kosten ons alleen maar meer geld.
fiat124sport 2 weken geleden
Nee echt vlees en vis en dat dagelijks en het liefst kiloknallers. Tot slot tegen klimaat en stikstof onzin voor 130 voor gas stem rechts bij eu verkiezingen. Batterij, zon en wind zijn niet groen
WB 2 weken geleden
Er bestaat wel kweekvis ( o.a. paling) maar is en blijft een paling, toch ? Hoe stelt men zich dan kweekvlees voor ? Blijkbaar uit het laboratorium: de drammers laten geen moment voorbijgaan om HUN wil op te leggen aan een zwijgende meerderheid die weinig behoefte hebben aan geconstrueerde hap die veelal niet te pruimen blijkt......................
Johan__ 2 weken geleden
Eat ze bugs zei iemand onlangs. En daar willen ze naar toe. Dit is UN agenda 2030. AH is er al op voor aan het sorteren.
Mieppio 2 weken geleden
Kweekvlees eten, nee dank je we eten geen chemische zooi. Wie het wil eten moet het zelf weten maar sla onze deur maar over. Dat is iets voor vegetariers
Howy Cues 2 weken geleden
Ik doe niet aan feitenverkrachting. Het beste argument tegen onwetendheid is een twee minuten durend citaat. "What we do? We want to satisfy the world’s appetite for meat without harming people, animals or the planet. At Meatable, we love meat. We see it as an essential part of a balanced diet. What we don’t love is industrial farming. It's bad for the planet. And, of course, it’s cruel to animals, too. For us, that’s just not good enough. So we’re pioneering a way of producing real meat without harm. Change without compromise, the best of all worlds. It isn't like meat. It is meat. Identical on every level, without any of the drawbacks. HOW IT WORKS? We're pioneering the new natural. How do we do it? It’s no secret. First we take a sample from an unharmed cow or pig. Then we replicate the natural process of fat and muscle growth, and mix the two elements together to produce meat. Real, succulent, delicious meat. A new natural process. The difference is, while it takes a cow around three years to develop enough meat to be slaughtered, we can do the whole thing in just a couple of weeks. IMPACT. Clean conscience. Cleaner planet. Trees saved. Industrial farming is responsible for 15% of all GHG emissions and cattle farming is a major driver of global deforestation. Water saved. It takes 1,799 gallons of water to produce just 1lb of beef. Zero slaughter. The average Western diet comprises of over 1,000 animals in a lifetime. WHO WE ARE? Real meat. Real science. Real people," aldus het Nederlandse bedrijf Meatable. Uit welke hoek de termen 'linkse brulboeien, chemische zooi, kiloknallers en andere onzin' komt, is overduidelijk.
jogi 2 weken geleden
Waarom moet men alle moeite doen, om iets na te maken wat we volop bezitten? Al sinds de mensheid bestaat eten we naast plantaardig ook dierlijk voedsel immers van nature zijn we omnivoren. Door sentimentele gevoelens willen we in feite af van het gebruik van dierlijk voedsel en verzinnen we alternatieven zoals o.a. kunstmelk, en andere nepzuivelproducten. Ook mest is onmisbaar voor een vruchtbare bodem en niet vervangbaar door milieu onvriendelijke gefabriceerde kunstmest. Dieren horen bij onze natuur niet alleen voor voedsel maar zijn een onmisbare schakel in het ecosysteem. Als het sentimentele gevoel de overhand krijgt zien we over een paar decennia onze veestapel belanden in diverse fokprogramma's opgezet door o.a. dierentuinen. Want er is geen boer, die vee houdt uit liefhebberij. Ik hoop, dat men alle kennis inzet voor nuttigere zaken i.p.v. dure experimenten door het imiteren van bestaande producten
jgth 2 weken geleden
Zeg nu eerst wat voor belang iemand hierbij heeft ,zijn het de gekken die dit bedenken ? Er lopen meer gekken voor het hek dan er achter.
Groothuis 47 2 weken geleden
Het kan nooit gek genoeg zijn. We eten en kweken tonnen Tilapia visjes, een minderwaardig zoetwatervisje wat graag soja en tarwe eet. Kweek vlees past goed in dit rijtje, net als de zo gewaardeerde plofkip. Een dier wat amper nog op een kip lijkt en enkel de zon ziet als ze afgevoerd word naar de plaats van executie. En wij hebben op dit forum een lid wat dagelijks zeurt al voor jaren dat hij inplaats van 120km 130km wil rijden en we moeten rechtstemmen. De plofkip en andere dieren die we kweken op de meest gruwelijke manieren en na een kort leven word afgemaakt als voer voor de mens, deze dieren zijn al blij als ze weer dier mogen zijn. Die 130km en rechts stemmen zijn totaal niet belangrijk voor ons, dus stop ermee met dat gezeur. Dieren rechtvaardig behandelen staat bij mij op nr 1 met stip. Met 45km p.u ben ik ook al tevreden.
PrutsMuts 2 weken geleden
Nee dank je. Het wordt in een lab. geproduceerd, (althans in de beginne), telkens wordt e.e.a. aangepast, tot .. het moment, tja welk moment.. Het moment dat de voedselindustrie het verslavend heeft gemaakt naar gemakzucht, of verslavend door de diverse, zogenaamde, smaak lab. techneuten, die van alles en nog wat toevoegen om het product massaal aan de mens te brengen. En dan, in den beginnen ontstond het, later is een hoeveelheid verslaafd geraakt door de voedselindustrie hierin.
Johan__ 2 weken geleden
@ de 12 idioten die mij duimpje naar beneden hebben gegeven: https://sdgs.un.org/2030agenda Dit is de officiele UN 2030 agenda. Het bestaat ECHT. https://sdgs.un.org/2030agenda. Of steek je je kop net zo diep in het zand als het om de rest gaat hieromheen? Dat mag, maar achteraf niet komen bleten.
Tramper Kees 2 weken geleden
Nee sowieso niet. Maar wel gekweekte mosselen wellicht. Maar das geen vlees
gelejas 2 weken geleden
Even op Johan reageren, idd die agenda bestaat al lang, alleen je moet hem wel even goed lezen en er staat NERGENS dat we insecten moeten gaan eten of dat ze ergens in toegepast worden, het is dus gewoon onzin wat je beweert, omdat de FVD hierin compleet mee wegloopt wil nog niet zeggen dat dit bewezen is. O ja het wordt ook altijd geframed als "de agenda" nou iedereen heeft een agenda, dus denk na en lees het eens goed.
wouter6 2 weken geleden
@WB, wat een onzin. Paling is nou net een vis die niet gekweekt kan worden. Dit is een van de redenen waarom de soort ernstig met uitsterven bedreigd wordt. OT; als het prima smaakt, waarom niet :)
WB 2 weken geleden
Nou Wouter, als u even naar deze site gaat; dat is al een van de kwekerijen die in Nederland actief zijn o.a. ook in het kweken van "paling": https://www.rijpelaal.nl/onze-historie-en-kwekerij/
BigF666 2 weken geleden
en Nederland moet weer roomser zijn dan de paus, gelukkig woon ik in zeeuws vlaanderen, en haal ik gewoon over de grens mn biefstuk, bij Renmans !
wouter6 2 weken geleden
@ WB, u heeft het nog steeds mis. De palingen in deze zg kwekerijen zijn jonge palingen die in het wild gevangen worden en vervolgens opgekweekt worden. Het vangen van deze jonge palingen is precies de reden dat ze met uitsterven bedreigd worden. Het is onmogelijk om zelf een paling-larve tot volwassenheid te brengen omdat deze larven sterven in gevangenschap. Klinkt allemaal leuk dus deze kwekerijen maar de palingstand in het wild holt hierdoor achteruit.
volijke 2 weken geleden
Zo na 6 jaar gaan ze het weer eens proberen... Dinsdag 22 mei 2018, 21:31 • Aangepast woensdag 23 mei 2018, 12:56 Kweekvlees is er, maar het eten mag nog niet Kweekvlees mag nog niet geconsumeerd worden, zo bepaalt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De eerste pakketten van het kunstmatige vlees, bedoeld om van te proeven in een restaurant, zijn verzegeld door de autoriteit. Zonde, vindt Koert van Mensvoort, creatief directeur van forum Next Nature Network. Hij pleit ervoor dat de minister de NVWA opdraagt de verzegeling op te heffen en de nieuwe voedingswaren versneld laat testen. Volgens hem staat kweekvlees op het punt van een doorbraak: wereldwijd zijn er steeds meer bedrijven die gekweekt vlees op de markt willen brengen.
Alles stroomt 2 weken geleden
Een interessante ontwikkeling. Zeker als blijkt dat het een verantwoorde oplossing is voor het enorme dierenleed dat er is in Nederland. De megastallen waarin koeien, varkens en kippen onder erbarmelijke omstandigheden leven en worden behandeld kunnen echt niet meer. De verschrikkelijke slachthuizen. Deze vleesindustrie moet niet alleen voor de dieren stoppen maar ook voor het klimaat. Zie wat voor wartaal mensen dagelijks hier herhalen als het "het liefst elke dag kiloknallers eten". Vlees is maar in beperkte mate gezond en zeker niet het vlees uit de vleesindustrie. Dat vlees is ook bewerkt en gemanipuleerd. Dus mogelijk zou kweekvlees een oplossing kunnen zijn. Goed dat de overheid dat mogelijk maakt en controleert.Goed dat er wetenschappers zijn die deze oplossing onderzoeken.
Howy Cues 2 weken geleden
Om alle monden op moedertje aarde te kunnen vullen, zou vadertje staat de ontwikkelingen in de alternatieve vleesindustrie fanatieker kunnen ondersteunen. Gekke koeienziekte, varkenspest, vogelgriep en q-koorts tonen aan dat de voedselproductie in de klassieke vleesindustrie een onzekere, variabele factor is. Snap je nu 't belang, forumlid jgth? En "eat ze bugs" is weer zo'n samenzweringsprietpraatje uit de waarheidsverkrachtingskoker van Fantasie-voor-Democratie. Dus Johan, lees wat er werkelijk in de sdgs.un.org staat en niet wat jij denkt dat er staat. Trouwens aan duimpjes doe ik niet, maar wel aan middelvingers. Voorts slaat de drogreden "Nederland moet weer roomser dan de Paus zijn" als een tang op een hangbuikzwijn. Zonder de vereiste regels omtrent 'voedsel en waren' zou de volksgezondheid in gevaar kunnen komen, dus BigF666, neem jezelf in de zeik, want je biefstukje van Beenhouwerij Renmans komt uit Uruguay of Ierland. En als klapper op de lintworm weet PrutsMuts van kweekvlees een 'verslavend goedje' te maken. Vooralsnog is een eetbuistoornis een 'dopamine-probleem' en geen verslavingsdilemma, want dat is de reden dat de mensen voor gezond of gezond lekker kiezen, zolang het maar lekker (!) is.
J.Vet 2 weken geleden
Gewoon vlees wat rond gelopen heeft en met liefde verzorgd is, stom gepraat over dieren leed. Beeste hebben het beste bestaan in een beschermde omgeving bij de mens. nooit zorgen over eten, ben je ziek word je geholpen door de dieren arts. en wanneer je echt ziek bent hoef je niet onnodig te lijden. voor elk ander die is het elke dag opnieuw overleven in het wild. Dus om te zeggen dat dieren eten dieren leed is niets meer dan onzin, projectie van je eigen kortzichtigheid naar dieren. heb je wel eens gekeken hoe een koe verslonden word door een ander beest in de natuur ! , daar is het toch ook natuurlijk. nu maken wij een beest dood in een kortste tijd van lijden die nodig is humaner word het niet. we moeten de planeet redden, we halen de besten weg en bouwen een fabriek er voor terug ! laat me niet lachen! , zo'n stuk kweek kanker wat ze dan vlees noemen. Ga je gang maar mij niet gezien.
Verzamelaar1978 2 weken geleden
We maken de landbouwsector kapot en kopen zo grond op, we maken het de vissers onmogelijk qua wetgeving en vele schepen worden inmiddels opgekocht en vernietigd. Nederland maakt haar eigen 'voedselketen' KAPOT die GEZONDE producten voor eenieder voorbrengt. Dan importeren we jaarlijkse tienduizenden vluchtelingen en vervolgens komen we met kweekvlees en het langzaam opstartende discussiepunt: bent u uw huis wel waard? Met andere woorden; is uw huis niet te groot als u alleen leeft, op leeftijd bent of enkel met zijn 2-en bent. Zo, dan weet u wat u te wachten staat. U moet kweekvlees eten, insecten consumeren, alles om het Co2 gehalte in te dammen. Mooi toch he mensen, Co2 is 0,04% van de 1 procent van de totale luchtdelen. We kennen het spreekwoord: 'een kinderhand is gauw gevuld' maar dat kan evengoed slaan als je alles geloven wilt en de capaciteit niet hebt om er zelf over na te denken. Aan de andere kant; als u een staatscavia wilt worden; be my guest he! Het kan u niet hard genoeg worden gezegd om ZELF eens na te denken wat het SYSTEEM van u wilt: gehoorzaamheid en NL compleet om zeep helpen (algemeen gesteld maar als ik in detail moet gaan, ben ik weer een wappie) maar 1 ding is zeker: ONLEEFBARE CHAOS vanuit de EU geregisseerd.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.