Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging.

Apple had eind 2020 dankzij iPhone 12 grootste aandeel op smartphonemarkt'!

Samenvouwen
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  • Apple had eind 2020 dankzij iPhone 12 grootste aandeel op smartphonemarkt'!

    Apple had eind 2020 het grootste marktaandeel wat betreft de levering van smartphones, gevolgd door Samsung. Dat becijferen onderzoeksbureau's IDC en Canalys. Bekeken over heel 2020 neemt Samsung de toppositie in.

    Volgens schattingen van IDC leverde Apple in het vierde kwartaal van 2020 dankzij het succes van de iPhone 12 90,1 miljoen smartphones, een groei van 22,2 procent tegenover dezelfde periode een jaar eerder. Samsung volgt met een marktaandeel van 19,1 procent. Xiaomi's marktaandeel steeg met maar liefst 32 procent tot 11,2 procent. De grote verliezer was volgend IDC Huawei, dat zijn aandeel zag kelderen met 42,4 procent. De totale smartphoneleveringen namen met 4,3 procent toe en IDC schrijft dit toe aan lockdowns, waardoor mensen minder uitgeven aan reizen en uitjes, waar de smartphoneverkoop van profiteert.

    Over geheel 2020 gezien was Samsung volgens de onderzoeker nog wel marktleider maar het aandeel nam wel af met bijna 10 procent, terwijl Apple, de nummer twee, zijn marktaandeel met 7,9 procent zag toenemen. Huawei's marktaandeel nam in 2020 af met 21,5 procent, met name vanwege de gevolgen van handelsbelemmeringen.

    https://tweakers.net/nieuws/177442/a...honemarkt.html

Om te reageren, moet je eerst .

verwerken...
X