Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging.

CableLabs over de toekomst van Docsis

Samenvouwen
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  • CableLabs over de toekomst van Docsis

    https://tweakers.net/reviews/11894/c...et-winnen.html

  • #2
    driepinter Dank, interessant!
    Jarenlang konden de kabelnetwerken van Ziggo en Telenet sneller internet aanbieden dan landelijke concurrenten als KPN en Proximus. De laatste twee gebruikten nog dsl-koperlijnen, waarmee ze niet zulke hoge snelheden konden aanbieden als met coax mogelijk is. Een mooi voorbeeld is Ziggo, dat vier jaar geleden begon met de uitrol van Docsis 3.1 in heel Nederland. Zo kon eind 2022 heel Nederland toegang krijgen tot een downloadsnelheid van 1Gbit/s, terwijl je bij de kopernetwerken die het gros van de KPN-klanten nog hadden, al blij mocht zijn met een paar honderd Mbit/s.

    Een paar jaar later is de situatie echter omgedraaid. Door de versnelde uitrol van glasvezel is op steeds meer adressen multigigglasvezel beschikbaar, dat ook nog eens symmetrisch is. Daarmee is de kabel zijn technologische koppositie kwijt. Ziggo zegt pas vanaf 2025 multigig te kunnen aanbieden, terwijl bijvoorbeeld KPN al met 20Gig-internet experimenteert. De vraag is dan ook: hoe ziet de toekomst van 'de kabel' eruit en kan coax ook in de toekomst nog concurreren met glasvezel? Die vragen stelden we aan Curtis Knittle, vice president Wired Technologies Research and Development bij CableLabs.

    Reageer


    • #3
      Laat ze eerst maar glasvezel brengen.
      Ennuh niet te haastig, want vooralsnog is coax nog prima!
      [B][SIZE=12px][FONT=Verdana][COLOR=#000000][SUP]Er staat niémand op míjn banlist, dus jullie hoeven er ook geen rekening mee te houden.[/SUP][/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]

      Reageer

      Om te reageren, moet je eerst .

      verwerken...
      X