Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging.

Investeringen Delta Fiber

Samenvouwen
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  • Investeringen Delta Fiber

    Delta Fiber heeft momenteel een klein miljoen aangesloten adressen (homes passed) waarop ruim 400k klanten abonnee zijn. Het heeft daarnaast een MVNO op het netwerk van T-Mobile met ruim 50k SIM-kaarten. Dat maakt het aandeel op de mobiele markt vooralsnog insignificant maar de groei is hoog. Op de breedbandmarkt heeft Delta een aandeel van 5,6 procent en dat terwijl het netwerk verre van landelijk dekkend is (slechts ruim 10%). Het is daarmee de nummer vier, achter KPN, Ziggo en T-Mobile.

    Met de MVNO is Delta in staat mee te gaan in de trend naar FMC-diensten (vast-mobiele convergentie). Je zou dit als een defensieve zet kunnen betitelen maar op de vastelijnsmarkt wil Delta juist het voortouw nemen. CIF was zijn tijd vooruit door kabelnetwerken al jaren geleden te verglazen en Delta doet er nu een schepje bovenop door er nog eens ruim EUR 2 miljard tegenaan te gooien om een significante dekking en een dito marktaandeel op te bouwen op de markt voor internettoegang. Eind 2025 wil het aan de 2 miljoen lijnen zitten. Bovendien gaat het Ziggo niet langer uit de weg. In fases 1 en 2 (zie boven) was het bedrijf actief in gebied waar Ziggo niet aanwezig is. In fase 3 komt het Ziggo juist wel tegen. Om zich te onderscheiden en om marktaandeel te winnen zet het zwaar in op 1 Gbps als marktstandaard (EUR 65), terwijl de premiumdienst die 8 Gbps levert slechts weinig duurder is (EUR 67,50).

    Reden genoeg dus om landelijk te adverteren. Er lopen nu zoveel projecten, dat het logisch is om de televisie op te zoeken om naamsbekendheid op te bouwen.
    https://www.telecompaper.com/achterg...-euro--1413041

  • #2
    glasvezel stond al bij cif centraal: In alle kabelnetwerken werd en wordt glasvezel doorgetrokken naar de abonnee (fase 1). Eveneens van cif geërfd is de aanleg van glasvezel in buitengebieden, waar de concurrentie minimaal is (alleen adsl, geen ziggo). Momenteel bevindt de onderneming zich in de derde fase, met uitbreiding naar dorpen en kleine steden, waar het ziggo aantreft als concurrent en kpn eveneens bezig is glasvezel door te trekken tot de woning. Kpn doet dat in dergelijke gebieden via glaspoort, de joint venture met apg. Vooralsnog lijken delta en glaspoort elkaar nog niet te zijn tegengekomen maar dat lijkt onvermijdelijk. Dat zou leiden tot een situatie met drie netwerken (incl. Ziggo), iets wat men waarschijnlijk zal proberen te vermijden.
    • een ander belangrijk onderdeel van de strategie van delta is het openstellen van het netwerk met wholesalediensten. De belangrijkste klanten zijn online.nl, canal digitaal (beide van canal+), solcon (een kpn-merk) en kliksafe, maar ook kleinere aanbieders zoals tweak, plinq, trined, netrebel en freedom internet. De grote afwezige is t-mobile nl, maar nu dit bedrijf tarieven differentieert naar inkoop (duurder waar het is aangewezen op vula-diensten van kpn) lijkt er geen strobreed meer in de weg te liggen om ook op delta fiber te gaan verkopen.

    Reageer


    • #3
      Oorspronkelijk gepost door Koeba Bekijk bericht
      [/list]
      Kijk! Dat zijn mooie namen van bekende aanbieders!

      Reageer


      • #4
        PS Zou Ziggo zelfs kanshebber zijn als ISP op glasvezel? En krijgt Ziggo dan toch de Coax terug?

        Reageer

        Om te reageren, moet je eerst .

        verwerken...
        X