Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging.

Beacon Interval verhogen levert hogere downloadsnelheden op

Samenvouwen
Dit onderwerp is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  • Beacon Interval verhogen levert hogere downloadsnelheden op

    Beste forumers,

    In de router van Asus N900 RT-N66U kan je downloadsnelheid fors verhogen. Deze router is aangekoppeld op het routermodem. Na het inloggen op het toegewezen IP-adres kan je in de Asus router zijn beacon interval aanpassen. Vaak staan ze als standaard instelling op 100. Als je die in 1000 verandert,en zijn kanaal op 6 instelt,zal je merken dat de downloadsnelheid fors hoger ligt. Op het 2.4 GHz band slaagde ik erin om een downloadsnelheid van 101,7 MB/s te halen terwijl in zijn vorige instelling niet hoger was dan 12,2 MB/s! Een forse verbetering dus! en dan wel op 2.4 GHz band!

    Vaak is het leuk om met wireless routers te modderen,maar pas wel op als je de parameters niet kent. Verkeerde ingrepen kan aanleiding geven een geblokkeerde toegang van de router. En als je het niet weet loop je wel ermee te sukkelen. Wees dus voorzichtig als je met instellingen begint.

    Zijn er mensen die erin geslaagd zijn om je downloadsnelheid te verhogen? Laat het hier even weten! Op deze wijze helpen we elkaar om je downloadsnelheid te optimaliseren.

    M.v.g, Johny

  • #2
    Is er iemand die Johny hier verder mee kan helpen?

    Reageer


    • #3
      De beacon interval is het aantal keer dat je router je netwerknaam uitzend. Dit uitzenden van netwerknamen kost "airtime" ofwel het verminderd de beschikbare capaciteit van de 2.4 Ghz band. Maar of dit factor 10 aan bandbreedte oplevert is wel heel veel. Wellicht is je kanaalwissel een effectievere maatregel geweest.

      Het aanpassen van de beacon interval is overigens wel een interessante optie om de drukte in de 2.4 Ghz band te verlichten. Alle beetjes helpen hierbij

      Reageer


      • #4
        Bij mij staat de router op kanaal 11. De snelheid ging daarbij fors omhoog. Na het verhogen op de huidige Beacon interval gaat hij 10 MB/S nog sneller. Kanaal 6 is in Hulst ook snel,ook 2. Andere kanalen zijn traag.

        Reageer

        Om te reageren, moet je eerst .

        verwerken...
        X