Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging.

Slecht beeld met Delta app in Frankrijk

Samenvouwen
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  • Slecht beeld met Delta app in Frankrijk

    Wij kijken al geruime tijd tv met de Delta app en Chromecast in Frankrijk. Nu hebben we sinds twee weken een slecht beeld op de TV tijdens live-uitzendingen, terwijl Netflix een scherp beeld geeft. Zijn er meer gebruikers die hier last van hebben? Of weten hoe dit komt? Opgenomen uitzendingen en gemiste uitzendingen zijn wel scherp.
    Het lijkt erop dat live-uitzendingen onscherp worden doorgegeven maar dat dan pas sinds twee weken.
    Laatst bewerkt door jet61; 27 Jun 2021, 23:00.

  • #2
    Oorspronkelijk gepost door jet61 Bekijk bericht
    Het lijkt erop dat live-uitzendingen onscherp worden doorgegeven maar dat dan pas sinds twee weken.
    Live uitzendingen worden ook 'live' gecodeerd. Daardoor ontstaat altijd een vertraging. Die vertraging in doorgifte kan ook van invloed zijn op je bandbreedte. Streaming past zich namelijk aan aan de beschikbare bandbreedte (lees: snelheid van de data die wordt doorgegeven). In werkelijkheid kijkt het naar de snelheid waarmee data wordt doorgegeven. En die snelheid gaat omlaag naarmate de conversie van een live uitzending meer tijd in beslag neemt; er wordt dan naar een mindere hoge resolutie geschakeld (zoals bij Youtube etc). Netflix doet dit ook. Dat je daar geen verlies in beeldkwaliteit hebt, heeft te maken met het aantal afnemers van de stream, de video niet meer geconverteerd hoeft te worden en niet live is.

    Ander punt is de hoeveelheid kijkers van een stream. Hoe meer kijkers, hoe meer vertraging (in zowel bandbreedte als conversie). Door zgn. 'data buffering' wordt deze vertraging vaak gemaskeerd (zowel aan de kant van de streamservice als bij de ontvangende partij, jij dus). Het wil nog wel eens helpen om op je hardware een grotere buffer in te stellen. Dit geeft iets meer vertraging maar over all een betere beeldkwaliteit.
    Laatst bewerkt door Webkabouter; 28 Jun 2021, 12:07.
    Met twee voeten aan de grond kom je geen stap verder...

    Reageer


    • #3
      Dank je wel Webkabouter voor deze heldere uitleg! Ik denk dat het inderdaad ligt aan het aantal kijkers die gebruik maken van de streamingdienst van Delta. We zullen eens kijken hoe het met andere uitzendingen gaat. Wordt vervolgd...

      Reageer

      Om te reageren, moet je eerst .

      verwerken...
      X