Films vandaag op TV

Bekijk de TV gids
20:30 op Veronica

Suicide Squad (2016)

20:30 op Veronica
6.6
Met o.a. Will Smith, Jaime FitzSimons en Ike Barinholtz
Suicide Squad volgt op de gebeurtenissen in Batman v Superman: Dawn of Justice en speelt zich af in een wereld zonder Superman, waarin de regering probeert te bepalen hoe het om moet gaan met de eventuele komst van een buitenaards wezen met snode plannen. De meedogenloze inlichtenofficier Amanda Waller (Viola Davis) biedt aan om de ergste criminelen van de samenleving te rekruteren: de criminelen met dodelijke vaardigheden en bovenmenselijke krachten. Haar eerste doelwit: de bezeten archeoloog June Moone/Enchantress (Cara Delevigne). Als Midway City bedreigd wordt door een krachtige mythische vijand, krijgt Wallers plan groen licht. Ze sluit een deal met het complete team van gevangenen: Deadshot (Will Smith) krijgt zijn rechten terug, Harley (Margot Robbie) uit haar kooi bevrijd, Diablo (Jay Hernandez) stapt uit zijn brandveilige cel, Boomerang (Jai Courtney) en Slipknot (Adam Beach) krijgen de wapens waar ze hun naam aan ontlenen terug en Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje) komt uit het moeras. De enige voorwaarde is deze: Gehoorzaam of ga dood. Dit wordt strikt gehandhaafd door leider Rick Flag (Joel Kinneman), de samoerai Katana (Karen Fukuhara) en natuurlijk de explosieve apparaten – ontwikkeld door Wayne Enterprises – die in hun nek zitten. De aankomst van de getatoeëerde megacrimineel The Joker (Jared Leto) uit Gotham City zou de missie echter kunnen verdoemen, dankzij zijn plan om herenigd te worden met zijn ware liefde, Harley.

Topfilms van zondag 19 mei

zondag 19 mei
Austenland
6.3
06:30, RTL4 (2013) met Keri Russell, JJ Feild en Bret McKenzie

Austenland

97 min | Komedie, Romantiek
6.3
Keri Russell speelt Jane Hayes, een vrouw die afreist naar een vakantieoord met een Jane Austen-thema. Haar tripje verloopt echter niet zoals ze van te voren had gehoopt en Jane's teleurstelling leidt haar in de armen van de zogenaamde staljongen Martin, gespeeld door Bret McKenzie (Flight of the Conchords).
 • Regisseur: Jerusha Hess
 • Sterren: Keri Russell, JJ Feild en Bret McKenzie
Kidnep
6.6
09:00, NPO3 (2015) met Ruth Becquart, Rian Gerritsen en Kok-Hwa Lie

Kidnep

87 min | Avontuur, Familiefilm
6.6
Bo is de enige zoon van rijke ouders en gaat naar een privéschool in Zwitserland. Als de vakantie begint, wordt hij ontvoerd en komt zijn rijke, veilige en afgesloten wereld op z’n kop te staan. Tijdens hun reis naar Nederland om de losgelddeadline te halen, vormen Bo en zijn ontvoerder Fred een vreemde vriendschap. In Fred vindt Bo de vader die hij mist en van hem leert hij voor zichzelf op te komen. Fred wordt geconfronteerd met waar hij altijd al voor weg rende en leert vader te worden.
 • Regisseur: Diederik Ebbinge
 • Sterren: Ruth Becquart, Rian Gerritsen en Kok-Hwa Lie
Jungle Book
6.8
10:20, NET5 (1942) met Sabu, Joseph Calleia en John Qualen

Jungle Book

108 min | Actie, Avontuur, Familiefilm
6.8
De tiener Mowgli is ooit opgevoed door wolven, maar vertrok op een gegeven moment naar de bewoonde wereld, waar hij geadopteerd werd door Messua. Daar leert hij de menselijke taal en het menselijk handelen. De koopman Buldeo is op hem tegen en vooral als Mowgli voor zijn mooie dochter valt, ontstaat er vijandelijkheid.
 • Regisseur: Zoltan Korda
 • Sterren: Sabu, Joseph Calleia en John Qualen
Surf's Up
6.8
10:30, RTL8 (2007) met Shia LaBeouf, Jeff Bridges en Zooey Deschanel

Surf's Up

85 min | Animatie, Komedie, Familiefilm
6.8
De pinguin Cody Maverick is een opkomend surftalent als hij meedoet aan zijn eerste competitie wedstrijd. Gevolgd door een cameraploeg die zijn ervaringen vastlegt verlaat Cody z'n familie en huis in Sneeuwarden, en gaat op weg naar Pin Win eiland voor de Big Z Memorial Surfwedstrijd. Op zijn weg ontmoet hij surf-nerd Chicken Joe, de belangrijke surf promoter Reggie Belafonte, talentscout Mikey Abromowitz, de gevreesde surfer Tank en de energieke strandwacht Lani Aliikai. Allemaal zien ze in dat Cody een passie voor surfen heeft, zelfs al gaat dat soms net iets te ver. Als hij oog in oog komt te staan met de doorgewinterde surfer 'The Geek' beseft hij dat de winnaar niet altijd degene is die als eerste eindigt.<br>
 • Regisseur: Ash Brannon:Chris Buck
 • Sterren: Shia LaBeouf, Jeff Bridges en Zooey Deschanel
Care Bears: Journey to Joke-a-Lot
4.2
12:30, RTL8 (2004) met Stephanie Beard, Alessandra Cannito en Catherine Disher

Care Bears: Journey to Joke-a-Lot

80 min | Animatie, Musical, Komedie
4.2
Zonnebeertje (Wish Bear) maakt grapjes over de nieuwste uitvinding van Brombeertje (Grumpy Bear). Niemand kan van zijn grapjes genieten en hij beslist om Troetelland (Care-a-lot) te verlaten. Al snel komt hij in een land waar alles om humor draait en wordt hij gekroond tot koning. Maar dan beseft hij dat hij er altijd zal moeten blijven.
 • Regisseur: Mike Fallows
 • Sterren: Stephanie Beard, Alessandra Cannito en Catherine Disher
Het Monster van Toth
5.9
13:35, RTL4 (1999) met Carlo Boszhard, Irene Moors en Daphny Muriloff

Het Monster van Toth

80 min | Avontuur
5.9
17e eeuw, Toth. Er zijn al 10 mensen uit het dorp verdwenen en men zegt dat er een weerwolf in Toth rondloopt. De koning weigert in te grijpen omdat hij niet gelooft in het bestaan van het monster, totdat zijn wachters worden aangevallen. De tovenaar Merlijn gelooft dat de dorpsheks meer weet van het beest en wil haar vangen met behulp van lokaas. Juist op dat ongelukkige moment arriveren televisiemakers Carlo en Irene met een tijdmachine in het hof van de koning.
 • Regisseur: Carlo Boszhard:Armando de Boer
 • Sterren: Carlo Boszhard, Irene Moors en Daphny Muriloff
Knetter
6.9
15:30, NPO3 (2005) met Jesse Rinsma, Tom van Kessel en Carice van Houten

Knetter

83 min | Komedie, Drama
6.9
Bonnie en haar moeder Lis houden van olifanten. Lis is wel een lieve maar geen gewone moeder. Soms is ze heel druk en vrolijk, en dan weer heel somber. Bonnie's vriendje Tom heeft een heleboel broertjes en zusjes en eigenlijk wil Bonnie ook graag een broertje. Maar dat vindt haar moeder niet zo'n goed idee. Baby's krijg je niet zomaar, dan kun je beter een huisdier nemen, vindt Lis. Om Bonnie te verrassen neemt Lis op een dag een olifant mee naar huis.
 • Regisseur: Martin Koolhoven
 • Sterren: Jesse Rinsma, Tom van Kessel en Carice van Houten
Escape to Athena
5.6
16:05, BBC2 (1979) met Roger Moore, Telly Savalas en David Niven

Escape to Athena

125 min | Actie, Avontuur, Oorlog
5.6
Een groep krijgsgevangenen graaft op een Grieks eiland naar oudheidkundige schatten. Dit in opdracht van de Oostenrijkse kampcommandant Hecht wiens toewijding aan antiek, geld en vrouwen het wint van zijn toewijding aan Hitler. Terwijl de gevangenen zich bezighouden met de opgravingen en het bedenken van een ontsnappingsplan verzint het Griekse verzet allerlei plannen om de bezetter tegen te werken.
 • Regisseur: George P. Cosmatos
 • Sterren: Roger Moore, Telly Savalas en David Niven
Shaft
5.9
20:00, RTL7 (2000) met Samuel L. Jackson, Vanessa Williams en Jeffrey Wright

Shaft

99 min | Actie, Misdaad, Drama
5.9
Privé-detective Shaft krijgt de opdracht om de racistische moordenaar Wade achter de tralies te krijgen. Hiervoor moet Shaft de enige ooggetuige van een brute moord zien te vinden. Naarmate Shaft dichterbij komt, neemt het gevaar toe. Gewapend met een dosis zelfvertrouwen gaat hij de strijd met corrupte politieagenten en venijnige drugsdealers genadeloos aan.
 • Regisseur: John Singleton
 • Sterren: Samuel L. Jackson, Vanessa Williams en Jeffrey Wright
Landline
6.6
20:00, Comedy Cen.. (2017) met Jenny Slate, Finn Wittrock en John Turturro

Landline

93 min | Komedie
6.6
In de jaren 90 in Manhatten vermoeden twee zussen dat hun vader vreemdgaat. Hun verdenkingen leiden tot het doorbreken van de façade van een gelukkige, normale familie. Door hun zoektocht naar de waarheid krijgen oudere zus Dana, net verloofd en worstelend met haar eigen trouw, en wilde jongere zus Ali, voor het eerst een echte band. Het duo probeert de waarheid te achterhalen zonder hun moeder achterdochtig te maken en ontdekken ondertussen de chaotische realiteit van liefde en sex.
 • Regisseur: Gillian Robespierre
 • Sterren: Jenny Slate, Finn Wittrock en John Turturro
Blue Crush
5.6
20:30, SBS9 (2002) met Kate Bosworth, Matthew Davis en Michelle Rodriguez

Blue Crush

104 min | Drama, Romantiek, Sport
5.6
Samen met twee kamergenoten en haar zusje woont surfster Anne Marie in een appartement aan het strand. Als de Pipe Masterscompetitie op komst is gaat Anne Marie naar Hawaii.
 • Regisseur: John Stockwell
 • Sterren: Kate Bosworth, Matthew Davis en Michelle Rodriguez
Suicide Squad
6.6
20:30, Veronica (2016) met Will Smith, Jaime FitzSimons en Ike Barinholtz

Suicide Squad

123 min | Actie, Avontuur, Fantasy
6.6
Suicide Squad volgt op de gebeurtenissen in Batman v Superman: Dawn of Justice en speelt zich af in een wereld zonder Superman, waarin de regering probeert te bepalen hoe het om moet gaan met de eventuele komst van een buitenaards wezen met snode plannen. De meedogenloze inlichtenofficier Amanda Waller (Viola Davis) biedt aan om de ergste criminelen van de samenleving te rekruteren: de criminelen met dodelijke vaardigheden en bovenmenselijke krachten. Haar eerste doelwit: de bezeten archeoloog June Moone/Enchantress (Cara Delevigne). Als Midway City bedreigd wordt door een krachtige mythische vijand, krijgt Wallers plan groen licht. Ze sluit een deal met het complete team van gevangenen: Deadshot (Will Smith) krijgt zijn rechten terug, Harley (Margot Robbie) uit haar kooi bevrijd, Diablo (Jay Hernandez) stapt uit zijn brandveilige cel, Boomerang (Jai Courtney) en Slipknot (Adam Beach) krijgen de wapens waar ze hun naam aan ontlenen terug en Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje) komt uit het moeras. De enige voorwaarde is deze: Gehoorzaam of ga dood. Dit wordt strikt gehandhaafd door leider Rick Flag (Joel Kinneman), de samoerai Katana (Karen Fukuhara) en natuurlijk de explosieve apparaten – ontwikkeld door Wayne Enterprises – die in hun nek zitten. De aankomst van de getatoeëerde megacrimineel The Joker (Jared Leto) uit Gotham City zou de missie echter kunnen verdoemen, dankzij zijn plan om herenigd te worden met zijn ware liefde, Harley.
 • Regisseur: David Ayer
 • Sterren: Will Smith, Jaime FitzSimons en Ike Barinholtz
No Escape
6.8
20:30, (2015) met Owen Wilson, Lake Bell en Sterling Jerins

No Escape

103 min | Actie, Thriller
6.8
Een Amerikaanse zakenman gaat samen met zijn gezin in Zuid-Azië wonen. Wanneer ze echter midden in een gewelddadige politieke revolutie terechtkomen, moeten ze zien te vluchten voor de rebellen die de stad aanvallen waarin zij zich bevinden.
 • Regisseur: John Erick Dowdle
 • Sterren: Owen Wilson, Lake Bell en Sterling Jerins
Wonderful Losers: A Different World
7.8
22:20, Canvas (2017) met Daniele Colli, Svein Tuft en Paolo Tiralongo

Wonderful Losers: A Different World

71 min | Documentaire
7.8
Ze worden waterdragers genoemd. Altijd fietsen ze achteraan, zonder recht op een persoonlijke overwinning. Deze losers zijn de echte krijgers van het professioneel fietsen.
 • Regisseur: Arunas Matelis
 • Sterren: Daniele Colli, Svein Tuft en Paolo Tiralongo
Sucker Punch
6.1
22:50, Veronica (2011) met Emily Browning, Abbie Cornish en Jena Malone

Sucker Punch

110 min | Actie, Fantasy, Thriller
6.1
Baby Doll is tegen haar wil opgesloten, maar heeft een grote overlevingsdrang. Haar droomwereld vormt de ultieme ontsnapping aan haar duistere realiteit. In haar dromen maakt ze ongelooflijke avonturen mee, die de grens tussen werkelijkheid en fantasie vervagen. Ze is vastberaden te vechten voor haar vrijheid en haalt vier andere jonge meiden over om te ontsnappen aan hun verschrikkelijke lot, dat in de handen ligt van Blue, Madam Gorski en High Roller.
 • Regisseur: Zack Snyder
 • Sterren: Emily Browning, Abbie Cornish en Jena Malone
Detainment
7.7
23:35, Canvas (2018) met Ely Solan, Leon Hughes en Will O'Connell

Detainment

30 min | Korte film, Drama
7.7
Deze korte film toont de politieverhoren van de twee kinderen die de Britse peuter James Bulger hebben vermoord.
 • Regisseur: Vincent Lambe
 • Sterren: Ely Solan, Leon Hughes en Will O'Connell
MI-5
6.2
00:10, BBC1 (2015) met Michael Wildman, Tuppence Middleton en Geoffrey Streatfield

MI-5

104 min | Actie, Drama, Thriller
6.2
'Spooks: The Greater Good' is de filmversie van BBC's langlopende spionageserie. De film begint met terrorist Adam Qasim (Elyes Gabel) die tijdens een standaardoverdracht weet te ontsnappen. De grote man bij MI5, Harry Peace (Peter Firth), krijgt de schuld in de schoenen geschoven en verdwijnt plots uit beeld. Het is aan Will Crombie (Kit Harington), een voormalig lid van Peace's team, om te onderzoeken wat er is gebeurd met Harry, die voor het laatst werd gezien toen hij van een brug de Thames in sprong.
 • Regisseur: Bharat Nalluri
 • Sterren: Michael Wildman, Tuppence Middleton en Geoffrey Streatfield
Young Frankenstein
8
00:25, BBC2 (1974) met Gene Wilder, Peter Boyle en Marty Feldman

Young Frankenstein

106 min | Komedie, Sci-Fi
8
Een jonge neurochirurg erft een kasteel van zijn grootvader, de beroemde dr. Victor von Frankenstein. Wanneer hij een boek van zijn opa vindt, waarin hij zijn experimenten beschrijft, raakt hij plotseling zeer geïnteresseerd.
 • Regisseur: Mel Brooks
 • Sterren: Gene Wilder, Peter Boyle en Marty Feldman
Cold in July
6.8
00:30, SBS9 (2014) met Vinessa Shaw, Michael C. Hall en Ken Holmes

Cold in July

109 min | Misdaad, Thriller
6.8
In het Texas van de jaren '80 moeten twee vaders die lijnrecht tegenover elkaar staan, onverwacht samenwerken om een duistere waarheid te onthullen.
 • Regisseur: Jim Mickle
 • Sterren: Vinessa Shaw, Michael C. Hall en Ken Holmes
Upside Down
6.4
00:35, RTL8 (2012) met Kirsten Dunst, Jim Sturgess en Timothy Spall

Upside Down

min | Drama, Fantasy, Romantiek
6.4
Adam (Jim Sturgess) is een op het eerste gezicht doodgewone man, maar er is meer met hem aan de hand. Adam verlangt namelijk nog altijd naar zijn geliefde Eve (Kirsten Dunst), die hij kent uit een andere tijd en andere wereld. Hij heeft zich bijna neergelegd bij het feit dat hij haar nooit meer zal zien, wanneer hij haar op televisie ziet. Hij begint zijn onconventionele zoektocht.
 • Regisseur: Juan Diego Solanas
 • Sterren: Kirsten Dunst, Jim Sturgess en Timothy Spall