Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik kom in de knel door de hoge energierekening

4.313 stemmen | Geplaatst op 5 augustus 2022 | Website

Eens
57,7%
Oneens
42,3%

Reacties (71)

Zeeuwleeuw een week geleden
Gelukkig hebben wij nergens last van omdat we een moderne energiezuinige woning hebben, daarnaast zuinig met energie omgaan en bijvoorbeeld geen licht laten branden in een vertrek waar we niet zijn, ongeveer 5 minuten douchen, in de winter de verwarming op 18 graden zetten en we een vast contract voor 5 jaar hebben. Maar voor veel mensen zal de energierekening vervelend zijn of zelfs een groot probleem.
Verzamelaar1978 een week geleden
'Gelukkig' hebben wij ook nergens last van! Onlangs flink geïnvesteerd in zonnepanelen en gebruiken deze o.a. voor het verwarmen. Wat mij bijzonder tegenvalt en dat lees ik vaak is dat de gemiddelde mens het niet erg vind dat een 'ander' in de problemen kan komen zolang het hun maar niet treft. Wij hebben de financiële middelen om onszelf daar nu nog tegen te bewapenen maar dit neemt niet weg dat ik de situatie van de gecreëerde crisis zeer ongelukkig en zelfs crimineel vindt omdat een groot gedeelte van de medemens niet de middelen heeft om een energiezuinige woning te kopen laat staan flink te investeren in zonnepanelen etc. Inmiddels weten de meeste mensen dat de helft van de energieprijs bestaat uit belastingen etc. Gelukkig bestaan er ook nog mensen die een Oekraïne vlaggetje gebruiken dan doet het (de leugen) minder pijn.
GeelHesje een week geleden
Ik niet maar anderen misschien wel. En daarom dat ik hier (voor de zoveelste keer zeelandnet?) even aan mensen ga vertellen hoe ik dat gedaan heb zodat anderen die er misschien wel last van hebben daar hopelijk wat aan kunnen hebben. Ik heb geen grote elec vreters zoals TV wasmachine en koelkast. Verder staat hier de gaskraan permanent dicht. Dat betekend oa permanent geen warm water meer uit de kraan en geen verwarming in de winter. Ik heb een electrisch kookplaatje van 1000W maar kan ook koken op petroleum. Douchen gaat met een aangepaste druk-plantenspuit van 5L waar je eerst zelf met de waterkoker warm water voor moet maken. 5L is genoeg voor z'n 15 minuten douchen. Nu in de zomer gaat de douche geheel met koud water met de oude douche. Enige elec dat ik gebruik is dius een elec kookplaatje van 1000W een waterkoker van 1000W een tafelmodel vriezer A+ en elec voor de radio de computer en alle led verlichting. En oh ja in de winter een electrische deken van 60W wat dan ook meteen zowat de enige luxe is die ik in huis heb. Het dichtdraaien van de gaskraan heeft niet met Rusland te maken (had ik al gedaan voordat dat begon) en ik heb al meer dan 20 jaar hier in de winter nooit de verwarming meer aan. Je kan namelijk ook gewoon een extra trui aandoen he. Wat dit kost weet ik nog niet maar de energie rekening bestaat zo ongeveer voor 80% uit gaskosten dus ik verwacht dat het extra elec gebruik van een elec kookplaatje en een waterkoker in het niet gaan vallen bij de besparing van 0 kuub gas op de rekening. Ik zeg: De gaskraan volledig dicht draaien is bij deze mogelijk. Maar je leeft dan niet meer in de comfortabele en dure eerste wereld maar meer in de nog steeds aardig leefbare 2de wereld. Maak vervolgens van je elec gebruik een gesloten systeem en je hebt niet eens meer een energie rekening!
Domoor een week geleden
De aandeelhouders van de erergiebedrijven (Shell) en de Staat der Nederlanden zijn de lachende derde.
The Dutch een week geleden
Ach ja, er staat nu 1500 euro bijbetalen op de voorcalculatie dus weet waar ik voor moet gaan sparen... Alhoewel, 1 keer minder op vakantie of een iets minder dikke auto doet ook al wonderen om er warmpjes bij te zitten. Maar ja, keuzes!
GeelHesje een week geleden
Nog een tip: Een electrische boiler. Heb ik aan gedacht maar (nog) niet uitgevoerd. Dan heb je warm water op electriciteit ipv gas. Ik heb het (nog) niet uitgevoerd omdat bovenstaand systeem aardig voldoet. Maar voor de mensen die wel graag warm water uit de kraan willen hebben zonder daar gas voor te gebruiken kan dit een oplossing zijn. Zo'n ding kost iets van 150,= en is feitelijk een groot uitgevallen waterkoker. Verwarming in de winter kan electrisch en/of op petroleum. Maar dat kost in beide gevallen nogal wat en een goed warm vest is goedkoper. Tip: Ga eens langs bij een legerdump. Daar koop je voor weinig zeer goede (gebruikte) iso kleding. Dan heb je het zelfs niet koud meer als het vriest in je woonkamer.
Johnsing een week geleden
Voor wie nog in een "contract modus" zit van voor de prijsstijgingen kan het nog enigszins meevallen maar wie heden noodgedwongen in de variabele stand staat geparkeerd is zwaar de sigaar ! Niet iedereen heeft tienduizenden euro's in de achterzak om zonnepanelen en maar buitengewoon matig werkende warmtepompen te laten instaleren. Grootverdieners zal het vaak een worst zijn wat de energie prijzen doen maar wie moet rond zien te komen van een minimum en zelfs voor modaal, kunnen het beroerde gevolgen gaan hebben. Ik voorspel een slagveld aan wanbetalingen wanneer de eindfactuur bij velen op de tafel gaat belanden. De vraag luidt: hoe is het zover kunnen komen ? Het antwoord is helaas simpel: grote bek van de EU gesteunt door de aanhang waardoor het spreekwoord bewaarheid wordt "geen oude schoenen weggooien voordat er nieuwe staan" !!
GeelHesje een week geleden
@Johnsing: De hoge gasprijzen zijn de schuld van de VS. Zij hebben Duitsland verboden om de NS2 te openen. En omdat de EU het schoothondje van de VS is heeft met name Duitsland nu een mega groot probleem. En als Duitsland ten onder gaat dan gaat de hele EU mee. Dit zijn nog maar de eerste regen druppeltjes van de Grote Orkaan die op komst is.
sooldleg een week geleden
Nee, wij nog niet, totaal geen last van. Het voorschot dat we maandelijks betalen houden we gewoon laag (meestal zelf in te stellen). Als het voorschot te hoog is en de provider gaat failliet, dan zit je met hele dure gebakken peren. De eindafrekening komt pas weer volgend jaar mei en dan zien we weer wel. Als we het niet kunnen betalen, hebben we zeker in de winter nog van de warmte enz. genoten en mag de provider iets bedenken om de achterstand te incasseren.
sooldleg een week geleden
Vooralsnog bezuinigen op energie en/water, nee, helaas dan moet je niet bij mij wezen. Dat kan altijd nog, als je afgesloten word.
Prakties een week geleden
GeelHesje . Het huren van een 80 ltr. elect. boiler kost 13,13 € p/mnd. Kan dan weer wel op nachtstroom.
Peritum ? een week geleden
En Delta verbiedt mij m’n voorschotten te verhogen om problemen te voorkomen. Dit is ‘ bewust’ consumenten in de problemen helpen!
Mieppio een week geleden
Peritum? Je moet niet bij Delta zijn, dat zijn oplichters nu en altijd al geweest. Als jij wilt om je voorschot te verhogen moeten zij dat aanvaarden. Wij hebben een andere leverancier dat als wij het voorschot willen verhogen gaan ze daarin mee. Dus wat let je om weg te gaan bij die oplichters van Delta.
sooldleg een week geleden
@Peritum ?......Ik heb het net uitgeprobeerd op Delta en mij lukt het gewoon om het maandelijks voorschot te verhogen en even later weer te verlagen. Dus......? @Mieppio......Totaal geen problemen met Delta, nooit gehad ook. Blij, met deze provider, beter dan die dubieuze providers die via een andere provider hun energie inkopen en te goedkoop leveren en dan later tot de conclusie komen, dat ze niet kunnen leveren en failliet gaan. Gevolg......u kent het vast wel.
sooldleg een week geleden
Deze energieleveranciers, zijn in 2021 failliet gegaan...........Dit zijn alle partijen: Welkom Energie, ENSTROGA, Kleinverbruik Energie Nederland (KEN/Anode), FENOR, Naked Energy en SEPA Green Energy..........Er zijn er misschien nog wel een paar met betalingsproblemen, maar ik kan nu niet direct zeggen dat deze bij de beter, dan wel de beste providers horen.............. Maar een ieder kiest voor zich en is daar gelukkig vrij in.
sooldleg een week geleden
En...tenslotte, voordat een koel biertje me roept, nog even dit. Tegenwoordig hebben vele huishoudens een "slimme meter", waarbij op afstand het verbruik elke maand kan worden vastgesteld. Elke maand, krijgen die huishoudens netjes een overzicht (via e-mail) toegestuurd. Wat ik dan niet snap, is dat er dan ook geen sprake kan zijn van een maandelijkse afrekening....
wijari een week geleden
Tot op heden lukt het nog, een persoons huishouden en zuinig zijn. Daar staan Zeeuwen toch om bekend. Geen eten weggooien, bewust kopen. Niet drie keer met vakantie ,nooit gedaan.
wijari. een week geleden
@wijari. De stelling is dat de energieprijzen dermate hoog zijn dat je in de problemen kan komen. Lees nu eens goed die stelling. Ieder mens heeft warmte nodig. Voor de eens is dat minder en voor de ander wat meer maar als die gasprijs minimaal 4 keer over de kop gaat. Wat wil je dan zeggen? door 3 x het zelfde te eten en bewust te kopen je daardoor meer geld overhoudt? Ja dat klopt maar als je energie rekening van 150 euro naar 400 euro gaat wat wil je dan zeggen? dat je 3000 euro extra kan betalen door jouw besparingen. Wordt wat moe van mensen die het allemaal nog lukt i.p.v. dat je gewoon zegt: dit mag en kan gewoon niet! Anders nog een tip: draai je onderbroek om als ie vies is of trek soep van je sokken die je 4 weken aanhebt. Wie weet kunnen we het dan wel betalen?
wijari. een week geleden
ik ben schizofreen dus ik praat tegen mezelf. vind ik leuk welke helft van mijzelf dan zal winnen. fijn weekend iedereen en vergeet niet: een schizofreen is nooit alleen!
Zomervliegje een week geleden
Niet of wellicht nog niet. Volgens mijn energieleverancier ben ik een zeer klein verbruiker. Ik zie mijn eindafrekening dan ook goed tegemoet.Echter weet ik niet hoe het gaat uitvallen nadat ik moet verlengen.
dwarsligger. een week geleden
IK woon in een aanleunwoning naast de boerderij,op het dak van de grote schuur zitten 48 zonnepanelen en in heb een warmtepomp, elect boiler en we koken ook elect bijverwarming is een houtkachel . Wij hebben geen gasaansluiting. Mij zal het niet raken,maar ik vrees voor de mensen die het met een beetje minder moeten doen.
Aceb een week geleden
Welk een walgelijk figuur moet je zijn om te stellen dat je schizofreen bent, maar niet te beroerd om je met iemands id profiel te profileren, door slechts verschil met een simpele punt. Kwal...... Dergelijk komt een poll als deze zeker niet ten goede...........of is dat misschien de bedoeling???
Boefdeboef een week geleden
@Geelhesje Heb jij je meter ook weglaten halen? De aansluitkosten zijn hoger dan een paar m3 gas. @ Verzamelaar 1978 Ik verkeer in de zelfde gelukkige omstandig heden, ik krijg ook van Delta een flink bedrag geschonken. Terwijl ik voor een redelijke prijs, zonnenpanelen en airco's heb kunnen installeren. Het meeste werk zelf gedaan en ingekocht, met een klein hulpje voor het vullen van de airco. Dus vooral geen installatie firma inschakelen. Dat is niet terug te verdienen. Vooral op Schouwen Duivenland niet
Peritum ? een week geleden
@mieppio en sooldleg, mijn voorschot bedrag is door delta op € 33,- per maand gezet na de jaarafrekening van 2021-20222. Ik heb dit voorschot verhoogd naar €65.- en daarna naar € 85,- maar de derde verhoging wil delta niet accepteren. “ Uw bedrag voor verhoging overschrijdt het aantal malen voor verhoging” krijg ik te zien, terwijl je driemaal je voorschot mag verhogen en eenmaal verlagen. Delta moest mij bij de laatste jaarafrekening wel veel geld terugbetalen, zou dit de reden kunnen zijn?
Zomervliegje een week geleden
@pertium toen ik ooit in een grijs verleden bij Delta zat kreeg ik erg veel terug dit is de reden indd dat je niet mag verhogen omdat ze je dan teveel moeten terug betalen. Ben al jaren weg bij Delta hij is duur en mag zelf je termijnbedrag niet bepalen. Ja tot hun norm.
Zeeuwleeuw een week geleden
@Peritum ? Waarom zou je elke maand 3 maal zo veel willen betalen als je gebruikt? Omdat "je dan lekker veel terug krijgt na de jaarafrekening"? Ik begrijp dat een leverancier hier niet in mee gaat. Zij streven er naar een zo realistisch mogelijk maandbedrag in rekening te brengen. Iets hoger kan natuurlijk geen kwaad. Maar als je geld wilt sparen zet het dan gewoon apart in plaats van dit soort constructies te bedenken. Overigens begrijp ik niet waarom zo veel mensen nog steeds bij Delta zitten. Blijkbaar hebben zij nog altijd de illusie "dat Delta Zeeuws is en dat je dat als inwoner moet steunen".
sooldleg een week geleden
@Peritum ?.....Ja, dat staat er inderdaad, op de site als je je voorschot wilt verhogen of verlagen, maar dat geld volgens mij voor binnen een bepaalde termijn, waarop je je voorschot wilt verhogen. Wacht het een een paar maanden af en probeer het daarna nog eens. Die 20 euro verschil, in die paar maanden zullen het op het totaal niet of weinig uitmaken. Mocht het dan nog niet lukken, dan ga je gewoon verhaal halen bij Delta. Maar zolang je niet kunt verhogen, ga er dan maar vanuit dat je nog goed zit en.... Delta is geen spaarpot natuurlijk. Om van een eventueel.......maar niet te spreken, maar wat ikzelf nog zomaar niet zie gebeuren.
wispelhuis een week geleden
@Aceb, ik ben het helemaal met je eens. Jammer dat dit zo eenvoudig kan.
Fabia een week geleden
Mijn energie contract die ik nu heb is zo geregeld dat ik elke maand geld van mijn energieleverancier krijg. Dus ja ik zit gunstig, maar hou me hart vast voor de mensen die straks moeilijk komen te zitten
GeelHesje een week geleden
@Boef: Nee de meter heb ik nog. En de gaskraan is (nog) niet verzegeld. Ik hoop op een wonder dat de Duitsers bij hun zinnen gaan komen en op hun knietjes Putin gaan vragen om please please please gas te blijven leveren en dat ze dan een dikke middelvinger opsteken naar de VS en de EU en dan NS1 en NS2 vol open gooien zodat onze goede vriend Putin ze uit de dodelijke afgrond kan redden. Maar ik denk eerder dat de Duitsers liever economische zelfmoord plegen dan de leibanden van hun baasjes de VS en de EU door te knippen. Dus ik denk dat ik per 2023 de gaskraan laat verzegelen zodat ik in ieder geval geen transportkosten enz enz hoeft te betalen over nul gasgebruik. @Prakties: Thanks! Daar ga ik eens naar kijken.
bung 88 een week geleden
voor alle ellende zoals torenhoge gas en olieprijzen--vluchtende ukrainers mag je de usa en de navo bedanken EN zijn volgelingen: west europese (mis)leiders die als schapen achter de usa aanhollen. want de vorige premier van de ukraine die niet bij de eu en navo wilde heeft de usa weggegerkt en vervangen de clown door zeiklenski die op aandringen van de usa bij de eu en navo wilde. putin heeft een x aantal keren gewaarschuwd om geen raketten in ruslands achtertuin te plaatsen zoals tegen alle afspraken in toch gebeurde in de vroegere sateliet landen van rusland.. door het doordrammen van zeiklenski zitten we nu met de gebakken peren. nee--ben geen vriend van putin maar nog minder van biden. de door het westen opgelegde sancties werken als een boemerang waar de bevolking de dupe van is.
Aceb een week geleden
Zou ik nu werkelijk moeten bezuinigen op mijn verbruik op energie en water, vanwege de dreigende afnemende leverantie, om de opwarming van de aarde terug te dringen, maar waar het nu opeens weer gaat om de natuur z'n plantjes terug te laten komen? Moet ik daardoor nu op mijn verbruik besparen? Terwijl we al maanden lang asielzoekers binnen halen? ( https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2022/01/03/asielinstroom-per-week-2022), een paar duizend per week?? Denken, die lui met 7 vinkjes nu werkelijk echt, dat ik in deze wat gunstiger tijd voor mij, eenvoudig persoon, dat ik op een houtje ga bijten. Neeee......dat gaat bij mij niet gebeuren. Toch zeker niet in m'n bonusjaren. Dat houtje bijten, komt vanzelf dan wel, als het zover is.... Lang leve het leven en het zal niet zijn, dat ik al levend dood ben....... Dat doen die vinkjes dan lekker zelf maar.
Prakties een week geleden
Negatieve duimpjes op gewoon een prijs mededeling. Meer niet ? Hoe wordt er gelezen ?
Zomervliegje een week geleden
@Prakties omdat hier mensen zitten met frustratie en dat geeft hun voldoening die min duimpjes. Niks van aantrekken is hun gebrek om zich te voeden met negatieve dingen.
GinaHeynze een week geleden
Al die schuilnamen ook. Zou verboden moeten zijn. Mensen zouden dan wel iets zorgvuldiger hun woorden kiezen denk ik. En ook al wordt er iemand boos als ik zeg dat ik er (nog) gen last van heb...Het is gewoon zo. Kan volgend jaar weer heel anders zijn en dan ben ik ook eerlijk. En ik ben geen koukleum maar in de winter met de verwarming op 18 en douchen met een plantenspuit etc... Nee. Dan moet het wel heel erg zijn eer ik daar aan ga denken.
Jan met de korte achternaam een week geleden
Gelukkig heb ik er nog geen last van omdat het voor 3 jaar vast staat en dat duurt nog 2 jaar voor het contract volgens mij afloopt. Als het goed is dan gaat de woningbouw volgende maand starten met een nieuw zeer goed geïsoleerd dak MET zonnepanelen er op. Ik heb ook een zonneboiler en hoop dat ze die gelijk vervangen voor een hybride systeem mar dat zal wel niet. Maar zo heb je er geen last van Ik heb trouwens met verbazing het stuk gelezen van @GeelVestje en ik geloof er niks van wat hij zegt. Er is niemand op de wereld die geen TV en koelkast wil en andere energiegebruikers en zo Spartaans leeft. In de winter staat hier de kachel op 21-22 graden en douchen zolang ik wil en regelmatig een warme douche voor de spieren op 45 graden 10 minuten. en de computer staat ook ruim 6 uur per dag aan samen met de TV.
Verzamelaar1978 een week geleden
Kom maar op met de negatieve duimpjes maar ik wil toch 1 ding aangeven: nu praten we met zijn allen over de energieprijzen dat die flink omhoog zijn gegaan. Dat klopt ook. Van de week hebben we ook kunnen lezen over de 'watercrisis' en dat de overheid druk doende is om maatregelen hiervoor te gaan nemen. Ik vrees dat deze maatregelen in de toekomst zullen leiden, bij geen verzet althans, tot verdere beïnvloeding in de persoonlijke privé sfeer van de burger. Nederland is gelukkig niet klaar voor een 'puntensysteem'. We weten gelukkig dat de meeste niet zo dom zijn dan ze vaak doen lijken, echter, m.i. komt er een indirect puntensysteem zoals gedragsbeïnvloeding inzake watergebruik met bijv. hogere kosten indien je over een norm gaat. Het zal waarschijnlijk zo zijn dat er geen concreet puntensysteem komt maar wel indirect. Nieuwe normen voor: energiegebruik(!), dus ook water(!), weggebruik etc etc. En ja van die spuit zijn we ook nog lang niet af. I.p.v. deze woorden direct naast je neer te leggen, probeer al je hersencellen bij elkaar te vegen en eventjes wat denkkracht te gebruiken in hoeverre we nu echt spreken over een crisis! of een gecreëerde crisis?! Alleen al de overdreven mate van aandacht hiervoor door de media moet je toch wel aan het nadenken zetten. Toch? Tijdens de 'coronacrisis' gingen praktisch alle krantenkoppen in meer of mindere mate wel over corona en dan nog steeds zijn er mensen die zeggen: "het virus slaat om zich heen". Als we bijv. nu overal in Nederlanden zuurstoftesten zouden doen met een (norm)waarde die nergens op slaat, zal er bijvoorbeeld te lezen zijn: 'in zeeland is het zuurstofgehalte zorgelijk'. Resultaat: een handjevol niet nadenkende, achterlijke schaapjes gaan vervolgens minder hard ademen en spreken schande over de mensen die zeggen: "het is allemaal flauwekul!" Doel weer bereikt! en dit herhalen we gewoon op diverse onderwerpen steeds weer van voren en naar achteren en het einddoel is bereikt: een angstmaatschappij die perfect is te sturen op al hetgeen wat men wilt. En ja hoor, de volgende imbeciel zal weer zeggen: 'daar heb je weer een poster die als wappie door kan gaan. Denk toch eens na met zijn allen!
Fatsoen een week geleden
Jaren geleden al overgestapt naar een collectief en beste stap geweest. Betaal veel minder dan bij alle grote energiemaatschappijen. Vanaf dit jaar maar 5 euro meer per maand omhoog dus daar lig ik niet wakker van. :-)
fiat124sport een week geleden
Ja natuurlijk ik mag 6000 euro per jaar betalen en ik kan het bijna niet meer opbrengen. Door de hoge energierekening kan je steeds minder leuke dingen doen of zaken helemaal niet doen . Het is gewoon belachelijk en ja ik heb zonnepanelen en ja issolatie en ja a plus ketel. Het is een schande veel mensen zitten nog op oude contract en die hebben nog nergens last van maar let op het gaat komen en dan is het schrikken en ellende. Stop dus met de klimaat en stikstofonzin. Gebruik gas uit groningen dus verstevig direct de huizen en compenseer en laten we weer 130 rijden voor de boeren en regering weg
Zeeuwleeuw een week geleden
@Ginas, Het is echt geen opgave voor ons hoor om de cv 's winters niet hoger dan 18 graden te zetten. We doen dit al minstens 25 jaar en het bevalt prima. We doen gewoon een lekkere trui aan, dan voel je ook je eigen natuurlijke lichaamswarmte, wat wel zo prettig is. Ik vind het idioot dat veel mensen de verwarming op 22 of 24 zetten en dan in een T-shirtje gaan lopen. En waarom zou je een half uur douchen? Enorm zonde van al dat drinkwater. Wij vinden 5 minuten meer dan voldoende en bij extreme droogte verkorten we het nog wat en vangen ook wat water op om de wc mee door te spoelen of in de tuin te gooien. Er zijn landen waar mensen 10 km. door de hitte moeten lopen om een kruik water te halen. In Nederland zijn we gewoon veel te veel verwend (verpest) en een deel van de mensen schiet blijkbaar al in de stress wanneer hen vriendelijk gevraagd wordt om wat minder water te gebruiken omdat het nu eenmaal een lange periode extreem droog is. Als we niet met zijn allen meewerken gaat straks het water op rantsoen, zoals ook in een aantal andere landen al gebeurd is. Dan kun je maar een paar uur per dag water gebruiken en daarbuiten is het afgesloten. Dat moeten we toch niet willen.
Aceb een week geleden
Fantastisch, dank zij de nobele gedachtegang van voorgaande, kan ik lekker m'n eigen gang blijven gaan. Dank u, dank u.
GinaHeynze een week geleden
@fiat124sport.....Hoe kom je in een gewoon huishouden aan 6000 euro energiekosten? @Zeeuwleeuw.....Lang douchen doe ik ook nooit en de kachel op 22 of hoger ook niet maar ik vind 20 graden aardig comfortabel. Mensen schieten op rare manieren in de stress. Op een vraag bij OZ over water besparen zag ik de gekste antwoorden. Mensen snappen het soms ook niet. Iemand dacht dat ze minder moest gaan drinken daarom maar dat kon echt niet zei ze. Net of dat glas water ons de das om gaat doen.
Zeeuwleeuw een week geleden
@Gina Enige logica is soms ver te zoeken en sommigen schrijven de grootste onzin. Volgens een deel maakt alles deel uit van een groot complot. Volgens hen "is er geen klimaatopwarming, er is geen droogte en waterschaarste, er is geen corona, er is geen oorlog in Oekraïne, er is geen stikstofprobleem wat de natuur verziekt"... En wanneer ik gewoon schrijf dat we een moderne energiezuinige woning hebben en ook nog ons best doen om energie te besparen gaan de meesten dit minnen. Het is onduidelijk wat zij er dan "verkeerd" aan vinden. Is het jaloezie omdat wij maar weinig aan energie hoeven te betalen? Is het omdat sommigen sowieso altijd tegen alles zijn wat te maken heeft met natuur en milieu? Of omdat zij zich storen aan alles wat met besparing te maken heeft, waar je nota bene in de eerste plaats zelf juist veel voordeel van hebt? Het maakt me niet uit hoor, maar het is soms wel opvallend.
fiat124sport een week geleden
gina, ik kreeg het nieuwe contract stoom is 1700 per jaar gas ongeveer 4200 . Woon wel vrijstaand maar alles is op orde. Ik ben van 2800 euro gekomen de afgelopen 3 jaar.
Zeeuwleeuw een week geleden
@Fiat Wanneer je een contract voor stoom hebt kan dat inderdaad wel flink in de papieren lopen. ;) Wij betalen E 45,- euro per maand. Ofwel E 540,- per jaar.
Mieppio een week geleden
komt er nog een andere stelling of blijft dit weer 3 dagen staan deze onzin
GinaHeynze een week geleden
@fiat124sport.....Wij wonen ook vrijstaand maar we betalen een maandelijks voorschotbedrag van 150 euro en ik dacht altijd dat ik best een royale gebruiker was. Ik bespaar ook niet bewust of zo. Dan ben ik maar krenterig eigenlijk in het gebruik.
GeelHesje een week geleden
@Jan: Dat u mij niet wil geloven is niet mijn probleem. Ik zou eerder zeggen dat u veel te luxe leeft en dat u niet eens zonder een TV kan zie ik pas echt als armoede (van uw ziel - sorry) en als u mijn meer natuurlijke dan luxe levensstijl u zich niet eens kan voorstellen laat staan voor zeg de helft voor uzelf kan accepteren als minder luxe levensstijl dan gaat u het in de zeer nabije toekomst behoorlijk moeilijk krijgen als de euro is ingestort en Europa in haar eigen gegraven graf dood is neer gevallen. Ik zeg u: Nu komen er vluchtelingen uit alle windstreken naar Europa vluchten. Maar binnen een paar jaar vluchten Europeanen op dezelfde manieren alle windtreken op om hier zo snel mogelijk weg te wezen.
GeelHesje een week geleden
aanvulling: En als u mijn in uw ogen spartaanse levensstijl niet eens voor kan stellen (terwijl er miljarden mensen op deze Aarde nog veel minder luxe leven dan ik) dan gaat u het (tenzij u uw zaakjes zeer goed op orde heeft) niet redden.
Zeeuwleeuw een week geleden
Wanneer er in de nabije toekomst steeds extremere weersomstandigheden komen op tal van plekken in de wereld en zelfs landen onder water zullen lopen door de stijgende zeespiegel zullen honderden miljoenen mensen op de vlucht slaan om op zoek te gaan naar een veilige plek. Dit is dan niet meer op te lossen. Juist daarom is het zo ongelooflijk belangrijk dat we de klimaatopwarming liefst onder 1,5 graden houden.
Angel of Revenge een week geleden
Beste Zeeuwleeuw, u bent weer bezig met overdrijven. Naast het eten van giftige soja hebben we in de nabije toekomst al het probleem dat landen onder gaan lopen? Gaat weer lekker met angst zaaien. Sorry, maar dat gaat echt nog wel meer dan een eeuw duren, zo niet twee eeuwen en dan is er misschien allang een oplossing gevonden. Dat zou ik dus geen nabije toekomst durven te noemen. U heeft wel een grote fantasie, dat moet ik u nageven. Verder vind ik het ook een beetje vreemd hoe u wilt mededelen aan de arme mensen dat u het zo goed voor elkaar heeft wat energiekosten betreft terwijl met een stelling als deze juist een goed statement afgegeven kan worden richting ons ondermaats presterende kabinet dat er meer moet gebeuren. Nu geven veel mensen hier (hoe dom ze ook zijn) een signaal af dat dit gestoorde kabinet ons nog wel even wat meer kunnen uitknijpen want er is nog wel wat meer geld te stelen van het volk. Moeilijk te begrijpen kennelijk hoe die gekken in Den Haag denken. Ongelovelijk.
C.J. de Loof een week geleden
De logica is inderdaad ver zoek zeeuwleeuw als je denk dat wij de klimaat verandering kunnen tegenhouden door de kachel op 18 graden te zetten. Ja het klimaat veranderd en dat heeft net zoveel te maken met het milieu als dat alles duurder wordt door de oorlog in Ukraine.... we worden voor de gek gehouden door deze regering die helemaal in de ban is van het WEF
GeelHesje een week geleden
Niet in de ban van helaas want dan zouden ze er nog vanaf kunnen komen. Het WEF regeert onze regering en die regeren vervolgens ons. Grote delen van onze regering in Den Haag (maar ook heel erg veel topmensen in de maatschappij!) zijn niet alleen lid van het WEF maar hebben er juridisch bindende contracten mee getekend waar ze nooit meer onderuit kunnen komen en ze feitelijk als slaven maakt van het WEF. En als het WEF nou een sportclubje of theekransje was was dat nog niet zo erg. Maar het WEF is een wereldwijd niet democratisch gestuurd (lees: dictatoraal) instituut met Noord Koreaanse achtige bedoelingen dat vrijwel overal bepaald wat er waar moet gebeuren op deze Aarde. Behalve in Rusland en China en Iran (en nog wat kleine niet zo belangrijke landen) En die willen ze dus ook inlijven. Vandaar al die oorlogen. Hun plannen met u en mij en iedereen zijn gewoon openbaar en die zouden volledig niet misstaan in een sience fiction horrorfilm.
Bram Altman een week geleden
Nergens last van. De woningstichting heeft onze oude huisjes prima gerenoveerd naar de huidige normen zonder de huur te verhogen. Daarnaast is de samenleving al langere tijd aan het vervallen zodat verstandige mensen al jaren de hand op de knip houden voor dit soort 'tegenslagen'. Het gaat nog veel verder uit de klauw lopen, niet alleen met energie maar ook met de voedselprijzen en de uitdunning van het assortiment door logistieke problemen en mislukte oogsten. We gaan een barre winter tegemoet en alleen een blinde dwaas zal dat tegenspreken.
GeelHesje een week geleden
Voor iedereen die meer over het WEF en hun plannen voor u en mij en iedereen wil weten is een van de belangrijkste boeken van het WEF hier gratis in pdf te downloaden: http://reparti.free.fr/schwab2020.pdf En ik zeg u: Dit boek gaat u ijskoude rillingen bezorgen. Wel zo relaxt als u straks met meer dan 30'C op het strand zit. En letten we ook even op de datum van uitgifte? Juli 2020. En nee je kan niet even snel in een paar maandjes zo'n boek bedenken schrijven en uitgeven. Het WEF is voor 100% verantwoordelijk voor alle prijsstijgingen van zowel de energie als de rest dus ga maar eens goed lezen wat ze nog meer met ons en deze wereld van plan zijn!
P den tuinder een week geleden
Op 18 november 1973 vindt de eerste autoloze zondag plaats in ons land wegens de oliecrisis. Wij waren gewaarschuwd wat er kon gebeuren als er iemand de gaskraan dichtdraaid, helaas zijn we doorgegaan op de oude voet onder het motto "er is toch genoeg gas ". We hebben niets geleerd, hoe dom. Nog steeds lopen we als makke schapen achter onze leiders, want die weten wat we moeten doen. Ik zag zo net een foto in de krant van een vlag met een hakenkruis op een viaduct, hoe ver zijn we gezonken. Deze regering gaat niets voor mij doen , ik zal er zelf voor moeten zorgen dat ik warm zit en dat er voldoende stroom aanwezig is in mijn huis. Dus we doen hier een stap vooruit in de vorm van een dak vol panelen,en een nieuwe schoorsteen voor een allesbrander. Indien mogelijk gaan we de gasmeter de deur uitdoen.
dutchy71 een week geleden
Conclusie, De kachels kunnen weer volle bak op kolen en brandhout of pellets, Weg goede voornemens, Het gehele plan slaat totaal helemaal nergens op, Dat geld kunnen ze beter aan de hardwerkende Nederlander besteden, En dan vergeet ik nog de kolencentrales die ze weer opengooien, Waar zijn zij allemaal mee bezig zijn niemand snapt dit nog tenminste de gewone burger dan.
Johnsing een week geleden
Geweldig P. den Tuinder, u heeft zo te lezen een vette spaarrekening maar als u even over uw schouder kunt kijken zijn er duizenden naast u die daar helaas niet over kunnen beschikken, begrijpt u dat ? Daarnaast tijdens de oliecrisis in 1973 lagen er in de Noordzee honderden bomvolle schepen met olie te wachten om gelost te worden en dat werd door Overheden met alle middelen waarover zij konden beschikken tegenhouden onder het mom van "crisis" kortom we worden allen al vele jaren ernstig belazerd op velerlei gebied en dat neemt steeds toe en daaruit ontstaat heden de onrust en verzet tegen Overheden die zich dompelen in volslagen idiote theorien, visuele aannames en verwachtingen die vrijwel nergens op slaan en hele bevolkingen in onrust storten; en niet slechts in Nederland maar tevens in vele landen om ons heen.
Leo Vlaar een week geleden
De energie rekening hoeft helemaal niet zo hoog te zijn want Nederland heeft grote voorraden aardgas in de bodem en Noordzee zitten vraag, aanbod bepaald de prijs op de energiemarkt NL gaat daarin mee. Het opkopen van alle verzakte schade woningen door de gaswinning in het Groningse Slochteren zal een einde maken aan de weerstand tegen het weer helemaal opendraaien van de gaskraan . Al die mensen zijn na jarenlang klagen en procederen nog bijna niks opgeschoten om gek van te worden als dat gebeurd met jou woning! vergoed alle schade zodat zij ergens anders opnieuw kunnen beginnen.
Zeeuwleeuw een week geleden
Er is inderdaad geheel verkeerd omgegaan met de mensen in Groningen die de dupe zijn geworden van de enorme gaswinning in hun provincie. En nog steeds wordt er veel te weinig gedaan om hen te helpen. Het blijft vaak vooral bij mooie beloftes voor de camera. Maar we moeten absoluut niet meer opnieuw naar gas gaan boren. Dus niet op het land, niet in de Noordzee en al helemaal niet bij de Waddeneilanden! Gas is gewoon heel ouderwets en onhandig, dus het gebruik ervan moet afgebouwd worden. Er zijn zat betere, veiliger, praktischer, efficiënter en milieuvriendelijker methodes. De overheid moet dan natuurlijk wel voldoende financieel bijspringen om het voor zo veel mogelijk mensen mogelijk te maken.
Aceb 6 dagen geleden
Kom eens met voorbeelden, ipv je te verschuilen achter woorden en loze zinnen.
Aceb 6 dagen geleden
We zijn totaal nog niet ingesteld, om gas te verlaten. Alle zg. vervangers, zijn zijwegen die net zo dood lopen en zeker geen oplossing als definitief. Windmolens, zonnepanelen, kerncentrales ( al of niet in huidige vorm), zijn geen oplossingen voor de generaties na ons. Zonde van alle geld, dat er in huidige dingen wordt besteed. Gewoon doorgaan met fossiele brandstoffen, totdat een echte oplossing zich aandient. Die komt er op lange termijn zeker, want daar is de mensheid vindingrijk genoeg voor (als het voor het slechte (vernietiging) kan, dan kan het ook ten goede). Wat er huidig gebeurd, krijgen we over een aantal jaren weer op ons brood........En, wat zouden we zonder olie moeten doen, wat ten basis ligt aan alle kunststof die we verwerken. (PS..roept niet te hard "kunststof", want dan stort je huis misschien in elkaar).
P den tuinder 6 dagen geleden
@Johnsing, Ik heb zeker meer armslag als een ander, ik heb daar enorm hard en vele jaren voor moeten ploeteren als een eenmans metselbedrijfje. Ik ben gewent om mijn eigen boontjes te doppen tot op de dag van vandaag. Ik zie deze inverstering als een stukje oude dagvoorziening, daar ik zelf mag zorgen voor een aanvullend pensioen , en van enkel aow kan mijn kachel niet van branden.
Allem 6 dagen geleden
Fantasten zoals @zeeuwleeuw willen ons doen geloven dat we het klimaat kunnen beïnvloeden, door elctrisch te rijden, zonnepanelen te plaatsen en warmtepompen te installeren. Over windmolens en andere maatregelen gaan we het maar niet hebben. Deze klimaathysterie is een verdienmodel geworden voor de installateurs van deze gekkigheid. Het klimaat kunnen we op geen enkele manier beïnvloeden. We worden door de linkse fantasten op kosten gejaagd. We moeten zover mogelijk de gevolgen van de opwarming sturen. Dus hogere dijken, dammen etc. Verder kunnen we niets doen. Mensen als @ zeeuwleeuw zijn door linkse partijen gek gemaakt. Ze blijven de groene leugen verdedigen. Trieste figuren.
Prakties 6 dagen geleden
Zo de reacties lezend heeft het al oude spreekwoord : ``De mens lijdt het meest onder het lijden dat hij vreest``, nog niets van zijn betekenis verloren.
Angel of Revenge 6 dagen geleden
Allem, prima verwoord. Je zou bijna zeggen dat Zeeuwleeuw is ingehuurd om de sluwe plannetjes die ons kabinet voor ons in petto heeft goed te praten. Zelf denk ik eerder dat hij gehersenspoeld is en te goedgelovig. Men heeft via bodemonderzoeken namelijk allang geconstateerd dat klimaatveranderingen in het verre verleden altijd al hebben plaatsgevonden waar de mensheid totaal geen bijdrage aan heeft geleverd. Sterker nog, als men bijvoorbeeld een planeet als Mars (die kwa grote niet eens zoveel verschilt met de aarde) wil terraformen (opwarmen en leefbaar maken) waardoor het klimaat daar een klein beetje gaat veranderen dan ben je zeker meer dan 25000 jaar bezig met vele geisers die dan voordurend zoveel mogelijk uitstoten. Het kan wel tot 100.000 jaar duren voordat ze een planeet als Mars op temperatuur krijgen waardoor het leefbaar wordt. Dan praat ik niet over de magnetosphere die op Mars ontbreekt dus geloof niet in die fabeltjes dat wij ooit echt op Mars gaan leven. Dat is zelfmoord doordat hierdoor teveel straling is die door de magnetopshere van de aarde wel geblokkeerd wordt. Maar even terug op uitstoot, hoe lang zijn wij mensen al bezig met het uitstoten via fabrieken (die vaak gebruik maken van filters)? Nog niet eens 200 jaar (vergelijk dat even met 100.000 jaar). We worden letterlijk voorgelogen en straks mogen we gaan betalen voor het onderhouden en vervangen van de windmolens. Wat willen ze doen tegen de stikstof? Moeten straks ook alle miljoenen bizons etc worden aangepakt? Of praten we hier over boertje en burger pesten zodat die wereldleiders met hun kleine pikkie macht kunnen vergaren.......Iedereen wordt straks financieel uitgemolken door die bekrompen narcisten poppetjes die slim lijken omdat ze mensen voor hun karretje spannen. Het is de stoornis waardoor de mensheid uiteindelijk zichzelf zal laten uitsterven. Zeker omdat de meeste mensen hun hoofd in het zand steken en er niet bij stil willen staan en het liever afdoen als gezeik. Ze maken het liefst nog even drie kinderen erbij want dat is zo leuk. Er bestaat helemaal geen overbevolking als je je kop in het zand steekt. Handig. Totdat het moment komt. Als die slappelingen nou eens wel opstaan ipv alleen maar veilig met de stroming mee te huppelen. Want het gevaar is geen klimaat maar onze voedselvoorraden. Dat klimaat veranderd toch wel. Hopelijk heb ik geen domme dingen gezegd want het glaasje wat nogal diep.
Angel of Revenge 6 dagen geleden
Het woord 'narcisten' wil ik trouwens even vervangen voor 'psychopaten' omdat narcisten nog enig besef hebben van schuld en ook gevoelens van schaamte kennen. De gekken waardoor dit land naar de kl... wordt geholpen zijn mensen die totaal geen problemen hebben om een heel volk kapot te maken als ze er zelf baat bij hebben.
Wispelhuis. 6 dagen geleden
Quote: "Hopelijk heb ik geen domme dingen gezegd want het glaasje wat nogal diep." Ik verwacht, dat als je straks je roes hebt uitgeslapen, je wel je excuses mag maken aan @Zeeuwleeuw. En dit is niet de eerste keer dat je hier zulke domme en kwetsende dingen zegt na je diepe glaasje. Misschien eens een keer voor de spiegel gaan staan?
bung 88 6 dagen geleden
wie nog steeds denkt dat de klimaatverandering te stoppen is, die is ziende blind. al die miljarden die er aan verspild worden zijn weggegooid geld. het klimaat veranderd elke 12--13.000 jaar zoals te zien in is in de ijsboringen tot 3 km diep in groenland. dat beamen niet gesubsidueerde wetenschappers. de klimaat hype is EEN grote leugen en de burgers moeten het betalen. nu al zijn 10tallen eilandjes in de pacific verdwenen en velen zullen nog volgen. ga nu maar minnen--ben geen doemdenker--wel realist.
Mieppio 6 dagen geleden
Ik kom in de knal door die stellingen van zeelandnet die nergens op slaan
GinaHeynze 6 dagen geleden
Ik lees hier zo vaak, bedekt of minder bedekt, dat mensen die schrijven dat ze het goed hebben of goed voor elkaar hebben, de wind van voren krijgen. Net alsof het niet gegund is. Want ja...Dan leef je te luxe of je zal het dan ooit nog wel een keer gaan voelen. Om zo te kunnen leven heb je in het verleden dingen moeten laten en/of hard moeten werken. Dan mag je daar toch nu van genieten? Het zijn ook meestal die mensen die zich heel gemakkelijk weer aanpassen als het een tandje minder moet. Ik heb in mijn leven genoeg zwarte sneeuw zien vliegen en nu geniet ik...Van een lekker warme kamer of van een lekker warme trui...Wat ik op dat moment wil. Met mijn empathisch vermogen is ook niks mis en ik ben me wel degelijk bewust van het feit dat er mensen zijn die dat niet kunnen maar daarvoor ben ik niet verantwoordelijk en ik kan er ook niks aan veranderen.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.