Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De mooiste stranden van Nederland vind je in Zeeland

3.217 stemmen | Geplaatst op 29 juli 2022 | Website

Eens
89,9%
Oneens
10,1%

Reacties (33)

Aceb 2 weken geleden
Nou....misschien. Dan moet je er wel van uitgaan, dat de PFAS in het zand, vanzelf door de Duitsers wordt ondergespit naar een dieper gedeelte.
Kaiser 2 weken geleden
de ene keer kijk je tegen reacties aan die dagen blijven staan, de andere keer bijna 2 op een dag , om bij het onderwerp te blijven, er zijn meer mooie stranden in ons land
Domoor 2 weken geleden
Totdat je de parkeermeter vult.
Zeeuwleeuw 2 weken geleden
@Kaiser Inderdaad vreemd dat er zo weinig regelmaat zit in het vernieuwen van een stelling. Soms meer dan 48 uur, dan weer na een paar uur vervangen. Een paar dagen geleden waren er zelfs twee tegelijk, maar die tweede zag je alleen wanneer je bij het overzicht van alle stellingen keek. Op die stelling kwamen dan ook erg weinig reacties...
Zeeuwleeuw 2 weken geleden
Zeeland heeft een aantal prachtige stranden maar op bijvoorbeeld Terschelling zijn die echt ook wel.
Peritum ? 2 weken geleden
Zeeland had de mooiste stranden, een vergane glorie veroorzaakt door dollartekens in de ogen van de beheerders dezes. Overvol met buitenlanders veel rotzooi en geluidsoverlast. Er zijn mooiere stranden!
mmuller 2 weken geleden
Wat een chauvinistische stelling... overal in NL zijn er mooie stranden, mits men ze niet vervuild....
BaGj 2 weken geleden
Was dat maar waar.
P.O.Peye 2 weken geleden
Nou nog t volk een opwaardering, want daarvan lijkt t mooiste deel achter de klederdracht aan vertrokken.
GinaHeynze 2 weken geleden
Dat weet ik niet want ik kom zelden of nooit op een strand.
Zeeuwleeuw 2 weken geleden
@Gina, Je maakt mooie natuurfoto's. Dan kun je volgens mij op het strand toch ook je hart ophalen met de altijd wisselende luchten en zee, fantastische vergezichten, mooie vogels en soms een zeehond.
ierist 2 weken geleden
Weet ik niet. Op andere plekken in het land heb je ook mooie stranden, bijvoorbeeld de Waddeneilanden of Schoorl zijn ook mooi. Bepaalde stranden in Zeeland beginnen helaas wel lelijk te worden door de hoogbouw achter de dijk of duinen.
ierist 2 weken geleden
Nog een kleine toevoeging. Op steeds meer stranden in het land heb je uitzicht op een windmolenpark. Ook dat maakt het er niet bepaald mooier op.
Aceb 2 weken geleden
Er zit PFAS in de Westerschelde.....te veel. Aangezien het strand in Vlissingen regelmatig is opgespoten met zand uit die zelfde Westerschelde, kan het niet anders zijn, dat er zich ook PFAS bevind in het zand. Kennelijk vinden overheidsinstanties het niet gevaarlijk (genoeg) om alarmerend te zijn voor de gezondheid. Het betreft echter wel kankerverwekkende stoffen. Helaas uit deze zich misschien pas na jaren en wie kan dan nog bewijzen, dat het door het zand in Vlissingen komt. Al met al, het hoort er niet en dient daarom zeker niet het certificaat te krijgen, als mooi strand. Maar aangezien de economische belangen voor gaan, zal dit aspect zeker worden weggewuifd en "onder het zand" worden gestopt. Arme argeloze toerist.
dwarsligger. 2 weken geleden
De mooiste stranden van Zeeland zitten vol met putten gegraven door onze oosterburen, en het water in de Schelde was voor de vissen maar nu is het een riool van de Belgen en verpest door de lozingen van de Dow en ander gespuis.
Kennie-L 2 weken geleden
Ameland?
Aceb 2 weken geleden
Ameland by Ben Steneker Ameland, Ameland wat is er met jou aan de hand boren ze maar in je zand me Ameland, mooi Ameland wie er nu komt, die kent het niet allemaal mannen die je ziet wat 'n drukte daar op het strand van Ameland, mooi Ameland Ameland, Ameland wat is er met jou aan de hand boren ze maar in je zand me Ameland, mooi Ameland er zit olie en er zit gas het is er niet meer wat het was nu is het met de rust gedaan op Ameland, arm Ameland Ameland, Ameland wat is er met jou aan de hand boren ze maar in je zand me Ameland, mooi Ameland boren ze maar in je zand me Ameland, arm Ameland boren ze maar in je zand me Ameland, arm Ameland
Johan__ 2 weken geleden
@dwarsligger: Water wat Dow loost is schoner na lozing dan bij inname. Alle afval wordt afgevangen. U zwetst maar wat.
Jan met de korte achternaam 2 weken geleden
De Zeeuwse stranden zijn de mooiste niet. Zwaar vervuild door PFAS. en andere troep. De mooiste stranden van het Koninkrijk der Nederlanden liggen trouwens in de Cariben. Die Nederlandse eilanden hebben de mooiste stranden
GinaHeynze 2 weken geleden
@Zeeuwleeuw...In die zin wel ja maar ik dacht eigenlijk aan het strand in de zin van windschermpje, handdoekje, koelbox.
dutchy71 2 weken geleden
Het moet zijn, Waren de mooiste stranden de mens heeft grotendeels alles kapot gemaakt, Toen ik jong was moest je zover nog niet rijden, er was bij Biervliet een mooi strandje dat poulina noemde, De naam is er nog wel maar het aantal mensen die daar nog komen is niet veel meer, Er is nu meer fabriek dan strand en dat zal in de toekomst nog veel erger worden, Zoals alle mooie dingen verdwijnen.
Mieppio 2 weken geleden
Er zijn heel mooie stranden in Zeeland. Op de kop van Schouwen kun je er zo 1 vinden. Maar er zijn mensen die daar zelden of ooit komen dus kun je niet oordelen ook. Voor de rest laat ik het in het midden welke stranden er mooi zijn, maar niet veel.
J.L.G 2 weken geleden
Ik woon hier nu vanaf 2006 en ben 2 keer naar het strand geweest om te zwemmen en 2 keer plakte ik op het hele lijf, wat op sterke vervuiling wijst van het kustwater. Ik heb veel gedoken in de noordzee en een paar mijl uit was dit probleem niet. Alles wijst er op dat die westerschelde een grote gifstroom is en inderdaad door belangenverstrengelingen zal er niets tegen gedaan worden. In de jaren dat ik hier woon heb ik van heel veel kanker gevallen gehoord, wel vreemd dat hier naar mijn kennis geen onderzoek is gedaan of de westerschelde hier geen oorzaak van is. Dus stelling mooiste stranden van Nederland is misschien op het oog maar in werkelijkheid heb ik er mijn twijfels over, en ik denk dat ik niet de enige zal zijn. Wordt tijd dat GreenPeace eens goed onderzoek gaat doen. Mij zul je in iedergeval niet meer in de zee zien in de buurt van de westerschelde
Frank2 2 weken geleden
Ik kom als inwoner van Sluis al vele jaren naar het strand van Cadzand, meebepalend 't Zwin. Mooie lange stranden. Ik zwem ook dikwijls in het water van de Noordzee. Heerlijk. En dan de passerende schepen van en naar Antwerpen, Terneuzen en dergelijke. Altijd iets te zien.
Getver 2 weken geleden
Strand, mooie stranden hoor voor wie ervan houdt, prima, ik vind het niks, zand tussen je tenen, tussen de billen en overal vind je die zooi, zelfs als je thuiskomt vind je zand, (ver)vuilde troep. En dan ook nog eens de hoofdprijs betalen om te mogen parkeren....het strand is helaas ook een melkkoe geworden.
mystiek56 2 weken geleden
Degene die deze stelling lanceerde was zeker nooit ergens anders geweest, Het is precies het zelfde als je een stelling zou lanceren van. Nederlands is één van de fijnste landen van Europa, Ook dat is helaas niet meer zo . Dat geldt ook voor de stranden die waren mooi , Ik geniet er soms s-winters van maar je kan nu toch niet meer zeggen cq schrijven met het volledig overvolle waarmee stranden overgoten worden dat deze nog mooi zijn. Er zijn ook mooie autowegen totdat ze zo overvol zijn dat ze niet meer bruikbaar zijn. Vind je ze dan nog mooi. Zijn overvolle steden mooi? ik ontvlucht het.
Zeeuwleeuw 2 weken geleden
@GinaHeynze Ok, haha, in die zin. Dat doen wij ook nooit. Wel vaak wandelen en soms gaan we dan een tijdje op een rustig plekje zitten of liggen en van het uitzicht genieten. Of we ontmoeten leuke mensen of honden.
volijke 2 weken geleden
Bij zuidwesten wind zit je langs de Westerscheldestranden nogal eens in die smerige uitlaatgassen van de scheepvaart. Wij gaan met de kinderen niet meer naar de Westerschelde i.v.m de PFAS. Gelukkig heb je wél het alternatief langs de Veerse Dam. Stukken beter!
wispelhuis 2 weken geleden
De meeste mensen op het strand zoeken een plekje zo dicht mogelijk bij een strandtent. Tegenwoordig strandpaviljoens. Als je dát mooi vind, van mij mag je.
Het vrije woord 2 weken geleden
Schoon strand en een goed strandpaviljoen zijn veel waard. Dagje aan zee is heerlijk.
Mr. Bean 2 weken geleden
Gewoon de Boule van Vlissingen, nergens komen de schepen zo dicht langs, zo mooi, vandaar al die toeristen, zegt genoeg !
mmuller 2 weken geleden
Spiegeltje spiegeltje aan de wand... wie heeft het mooiste strandje in Nederland ?
bung 88 2 weken geleden
op het strand "genieten" van het uitzicht op windmolenparken--aan land "genieten" van windmolens, zonneparken en de nieuwe pylonen voor hoogspanning kabels.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.