Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik heb last van de inflatie

1.347 stemmen | Geplaatst op 29 juli 2022 | Website

Ja
80,2%
Nee
19,8%

Reacties (28)

dutchy71 2 weken geleden
Ja natuurlijk, Dit keer geen zin in om alles uit te leggen.
Peritum ? 2 weken geleden
Overbodige vraag, wie niet?
wispelhuis 2 weken geleden
Ik houd mijn hand op de knip. 25.07
mmuller 2 weken geleden
Heeft de wereld (spreek mens) niets geleerd van de mondiale crisis 1929-1939.. ? Nee dus... er wordt lustig op los gegraaid door de elitaire machten...
bung 88 2 weken geleden
de tering naar de nering zetten, ikzelf heb er gelukkig geen moeite mee al zie ik veel alleenstaande moeders die het erg moeilijk hebben. maar rutte geeft liever miljarden uit aan de klimaat gekte--aan asielzoekers--aan zeiklenski en laat het eigen volk stikken.
dwarsligger. 2 weken geleden
Ik zelf kan het nog wel hebben, maar ik hou mijn hart vast voor de mensen die het er erg moeilijk door hebben. Ik weet dat bij veel mensen die ik persoonlijk ken in mijn woonomgeving met enorme schulden zitten, vaak door toedoen van hun zelf.
In.the.air 2 weken geleden
Tekorten, Lasten, Klagen, Meer willen. Nooit genoeg. Zeuren. En het komt altijd door anderen (i.c. de overheid) die het niet goed doet. Ik begrijp daar niets van. Ik heb geen last van de inflatie. Let wel op wat ik uitgeef. Maar dat is uiteraard logisch in deze (dure) tijd. En voordat u commentaar hebt op mijn zinnen; mijn salaris ligt op het minimum inkomen. Waarschijnlijk ruim onder het uwe, of toch zeker onder de meesten van u. Wat ik wel erg lastig vind is dat ik gisteren las over de exorbitante winst bij Shell. En dat deze miljarden worden uitgedeeld aan de aandeelhouders i.p.v. goedkoper aan de pomp. Hebzucht noem ik dat. Mist een vorm van medemenselijkheid. Daarvan hoop ik dat de overheid (nog) meer belasting gaat heffen!
Verzamelaar1978 2 weken geleden
deze reactie is verwijderd
Getver 2 weken geleden
@In.the.air: Inderdaad, u hebt gelijk, er wordt teveel geklaagd en gezeurd, inflatie en daardoor stijgende prijzen wordt voor een groot deel veroorzaakt door de groot-graaiers. Ik heb zelf geen last van de stijgende prijzen vanwege ruim inkomen maar vrees dat het voor de minima in ons land steeds slechter wordt om het hoofd boven water te houden, temeer omdat het onze overheid een worst is wat er allemaal gebeurt. Natuurlijk let ik drommels goed op wat ik uitgeef en laat me niet verleiden door allerlei onzinnige reclames. Met vrees voor de toekomst van uw en onze kinderen door de toenemende onvrede in ons land die anno jaren 30 van de vorige eeuw, onvrede die bij onze oosterburen aanleiding was om een oorlog te beginnen. Ontevreden mensen hebben weinig nodig om onzinnige dingen te beginnen. Voor nu, ik laat het hierbij, ik kan de situatie toch niet verbeteren ondanks de (soms slechte) ideeën die je soms bekruipen.
GinaHeynze 2 weken geleden
Last heb ik er gelukkig (nog) niet van.
heul 2 weken geleden
Inflatie, je kunt er weinig aan doen als burger. Wat misschien een beetje helpt is zo min mogelijk kopen en zeker geen dingen die je niet echt nodig hebt. Verder dingen die buitensporig duur geworden zijn gewoon laten liggen. En we hebben een regering die nul komma niks om de eigen bevolking geeft en liever geld uitgeeft aan klimaatonzin en asielzoekers. En het is ook niet uit te leggen dat wij op 1 na de hoogste tarieven voor energie in Europa betalen. Als er fatsoenlijk met Groninger gasschades was omgegaan, was er niets aan de hand, we zitten op een supergrote gasbel en aardgas is best een schone brandstof. Hoog tijd voor nieuwe verkiezingen.
GinaHeynze 2 weken geleden
Er zijn ook mensen die het blijkbaar niet uit kunnen staan dat je geen last hebt van inflatie. #hoedan?
Domoor 2 weken geleden
t dank aan Mario Draghi de Italiaanse voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) tijdens de Euro crisis. Hij moest zo nodig de gelddrukpers overuren laten draaien met dit als (logisch) vervolg. Onze pensioenen en de Italiaanse staatsschuld verdampen op die wijze.
Domoor 2 weken geleden
Met
Jan met de korte achternaam 2 weken geleden
@ In. The. Air ik kan me uw positie goed voorstellen. Ik leef in dezelfde positie al heb ik op papier iets meer inkomen. ik denk zon 20% meer. Maar het geld word beheerd (gelukkig maar) en ik krijg per week 50 euro voorboodschappen en 20 euro voor benzine. samen 70 euro. maar als ik niet hoef te tanken en voor 70 euro boodschappen doe dan ligt rt nog niet veel in het karretje, laat staan bij 50 euro. Alles word duur tegenwoordig, mede door de oorlog nu zonnebloemolie op is. Boter is van 79 cent naar 2,30 gegaan b.v. en zo word alles duur en je krijgt er geen cent bij als je gebudgetteerd bent. Is je printer leeg dan moet je geld opzij leggen voor cartridges van de Action b.v Je hebt niet zomaar 10 euro over
Aceb 2 weken geleden
Natuurlijk gaat de inflatie aan niemand voorbij. In hoeverre er iemand last van heeft is per persoon verschillend, lijkt me. Als je niets uitgeeft, heb je er natuurlijk ook geen last van, maar ieder geeft wel iets uit en in hoeverre men daar last van heeft tov het inkomen is verschillend. Dat de inflatie wordt veroorzaakt door de Corona en de oorlog in Oekraine is maar ten dele waar. En dan nog eerder dat sommige dingen eerder aan de oorlog liggen is nog meer vanzelfsprekend dan aan Corona. Volgens mij ligt de primaire oorzaak aan het beleid van de ECB, mn. door het bijdrukken van miljarden, het geven van gratis geld aan banken en bedrijven en het opkopen van schulden van de diverse landen. Ooit misschien goed bedoeld, om toen een crisis af te wenden, maar wat uiteindelijk maar het vooruitschuiven daarvan bleek. Dat zijn dan nu de vruchten, die we daarvan plukken. De landen met de grootste schulden hebben het meeste baat bij deze hoge inflatie, de rest draait er uiteindelijk voor op.
Aceb 2 weken geleden
In de oorlog 1940 - 1945, gebruikten de Duitsers het drukken van vele (valse) Engelse Ponden, (om door ze over Engeland uit te strooien) als een middel om de Engelse economie te ondermijnen. In de crisisjaren toen, hadden de Duitsers zelf last van een hele grote inflatie, vanwege hun recessie. Een gewone postzegel kostte toen rond de 100.000 Dmark en later zelfs nog meer. Vergelijk dergelijke dingen maar eens met de huidige tijd. We zijn er nog niet!!!
Johnsing 2 weken geleden
Jazeker, wie niet ? Alhoewel lees ik vandaag in ons dagblad dat vele handel recordwinsten incasseren dus voor hun blijkt het niet op te gaan ! Momenteel worden wij getroffen door een "graajers cultuur" dat zijn weerga niet kent ! Voor de minima en midden inkomens zijn het zware tijden en het eind is nog niet eens in zicht en onze Overheid ? poeh ! Gestegen kosten doorberekenen en daar bovenop nog een flinke verhoging aanrekenen is aan de orde van de dag. Wat vooral speelt is, dat de zogenaamde hoog geschoolde Overheidslieden luidkeels oude schoenen weggooien terwijl er nog geen nieuw in zicht zijn dus zie daar de geboorte van alle onheil en dat noemt zich dan gegroepeerd een verenigd Europa ! Een vluchtige blik in de glazen bol vertoont trekjes van een uiteen vallend Europa tussen nu en hooguit 10 jaar en de symptomen ? Kijk eens naar de opgaande waarde daling van onze Euro, wereldwijd......................
In.the.air 2 weken geleden
@Aceb: Daar heeft u een groot punt van zorg. Al het geld wat bijgedrukt en uitgegeven wordt moet absoluut terug betaald worden. En dat zal duur betaald worden. Uiteraard door de 'gewone' mens. @Jan met de korte achternaam: natuurlijk is het leven duur. Het is van 70,- lastig rondkomen. Zelf vergelijk ik mij niet met twee maal modaal en wil ik bijvoorbeeld twee/drie keer per jaar op vakantie en of iedere week/maand uit eten. Dat kan niet. Maar met een huis (met toeslag), verwarming (met 800 euro vergoeding -en er komt nog meer schijnbaar-), water, belastingen (met kwijtschelding) en eten hoor je mij niet klagen. Is ook een vorm van strooien met belastinggeld. En daar maak ik géén misbruik van. Ik ben daardoor echter wel heel blij in Nederland te wonen. Maar wat mij deze week wel weer deed fronsen was een student die in (was het?) Groningen de 800 euro energievergoeding ontving. Alleen ging zij het niet bewaren voor energie, nee ze ging het uitgeven aan een vakantie. Waarschijnlijk in het buitenland. Tja, ik bedenk me dan dat dat voor energie en/of eten is.
Peritum ? 2 weken geleden
Toch moet ik e.a. toelichten c.q. rectificeren, Rutte en z’n kompanen zullen weinig last hebben van inflatie en laten de rest can de bevolking ‘ stikken’ in hun sores. Vraag me af waarom de veroorzaker van dit alles nog steeds steun van de veel medelanders ( weiger Nederlanders te schrijven) krijgt, terwijl deze het land in grote problemen gebracht heeft en het nationale Nederlandse gevoel vermoord heeft. Mijn Nederlanderschap heeft voor mij en vele anderen geen enkele betekenis meer ! Ben een gast in een immigratieland wat eens mijn vaderland was, geworden, maar dan één die ongewenst blijkt te zijn.
Mieppio 2 weken geleden
@GinaHeynze jij hebt zeker geen last, maar je komt jezelf nog wel tegen
Verzamelaar1978 2 weken geleden
@Mieppio. Ja Gina Heynze is het ultieme voorbeeld; als het haar (nog) niet treft dan blijft ze lekker neutraal en het belang van anderen maakt niet uit. Zodra het haar treft, staat ze voor (uit eigen belang). Vergeef haar hoor want ze maakt deel uit van de bijna 60%.
Zeeuwleeuw 2 weken geleden
De prijzen van levensmiddelen stegen het afgelopen jaar regelmatig. Sommige producten zijn inmiddels wel 40% duurder. Wij hebben er geen problemen door, maar laten wel vaker lekkere dingetjes die inmiddels erg duur zijn geworden liggen. Voor mensen met een zeer laag inkomen zal het vaak allemaal enorm puzzelen zijn om nog fatsoenlijk gezonde boodschappen te kunnen doen.
bung 88 2 weken geleden
ik hoor het rutte nog zeggen: koop een nieuw huis, een electrische auto.........maar het daarvoor benodigde geld gaf hij er niet bij. enzelfs nu heeft hij enorm veel moeite om een deel van ONS belastinggeld aan de meest behoeftigen te geven. rutte--asap time to say good bye met je hele kabinet.
Prakties 2 weken geleden
Alle tekens wijzen er op dat we aan de vooravond van een derde wereloorlog staan. De andere twee zijn ook zo begonnen . Hyper inflatie en machtswellust.
GinaHeynze 2 weken geleden
@Miepio...Maar de vraag is of ik er last van heb en daarop is het antwoord nee. Uiteraard kan dat veranderen. Heeft helemaal niks te maken met mezelf tegenkomen. Misschien moet ik "ja" antwoorden als ze me die vraag volgend jaar weer stellen. Kan. @Verzamelaar...Je hebt het mis. Je kent me niet. Ik vergeef je hoor. Een oordeel over iemand vellen is de gemakkelijkste weg. Mensen die mij kennen weten beter.
mystiek56 2 weken geleden
Denk dat wij er nog wel meer last van krijgen. Zal nog wel een beetje erger worden. Hoop dat een ieder die blijft stemmen op het kartel in Den-Haag daar eens goed last van krijgen. Je krijgt dan ook wat je verdient. Alles wordt gecreëerd. En een groot deel van ons volk met oogkleppen op blijft dit volgen. Boeren worden het land uitgejaagd met als reden stikstof. Het gehuichel blijft maar doorgaan. Oneerlijke politiek om doelstellingen te halen die het Nederlandse volk niet wil. Democratie kan je vervangen bij al die partijen in kartel waar de D in voorkomt in Dictator schap. Met Dictator 66 voorop. Het gaat helemaal fout in ons land. Mensen zijn ontevreden en worden dadelijk gezien als degenen die discrimineren omdat er nu al zoveel rechts ongelijkheid wordt opgevoerd dat de huidige import veel lagere lasten hebben en het in feite nu al veel beter hebben dan onze eigen mensen. Kinderen die hier van de zomer thuis zitten omdat hun ouders niets meer kunnen betalen worden vergeten. Terwijl wij ons wel druk maken om de kinderen uit Syrie' die zich vervelen in de opvang plekken.. Vind je het gek dat mensen gaan discrimineren. Dit wordt toch in de hand gewerkt. Dit eveneens met het huis vesting beleid. We hebben geen plaats meer en de instroom blijft doorgaan. Wat zit daar achter zou je denken?? Discriminatie komt van boven en wordt groter in dit soort tijden en daar zit overheid achter. Duurt niet lang meer krijgen we nood maatregelen. Gaan de politici uitmaken hoe we moeten leven, waarvan we mogen leven. Wat we nog kunnen en mogen eten. Het draait helemaal door. De rijken worden rijker, Veel bedrijven maken gigantische winsten. Neem Shell. en wat doet men daar aan. Juist Helemaal niets. En die aandeelhouders die hier volop beter van worden zijn geen leden van de SP, PVV, FvD. BBB, maar komen uit de hoek van VVD, D66, CDA en CU, Toevallig de kartel politieke partijen. Gek dat er meer rechts wordt gestemd? Ik weet niet wanneer het fout gaat maar dat het fout gaat is zeker maar in het mooie Zeeland met de mooiste stranden van Nederland vol met Belgen en Duitsers is men daa niet van bewust.
mystiek56 2 weken geleden
Waarom geven mensen een negatief duimpje bij de opvatting van Zeeuwleeuw zijn die ziek?
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.